Γίνεται ένα κλασικό γλυκό, να γίνει θρεπτικό; Φυσικά και γίνεται, με φαντασία αντικαθιστώντας τετριμμένα υλικά με υγιεινές επιλογές!
Ως βάση της τάρτας, επέλεξα τη βρώμη, η οποία είναι πλούσια σε διαλυτές εδώδιμες ίνες, τη β-γλυκάνη, που βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης. Για τη δροσερή mousse, επέλεξα ως βασικό συστατικό το γιαούρτι, το οποίο περιέχει ασβέστιο και σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C από το μανταρίνι, γίνεται καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.
Υλικά για 1 ατομική βάση τάρτας βρώμης
- 55 γραμμάρια βρώμη
- 20 γραμμάρια μέλι
- 20 γραμμάρια ταχίνι
- 10 γραμμάρια γάλα
Υλικά για τη mousse γιαουρτιού
200 γραμμάρια γιαούρτι, 20 γραμμάρια μέλι, 10 γραμμάρια χυμός μανταρινιού και ξύσμα από 1 μανταρίνι.
Υλικά για τη μαρμελάδα μανταρινιού με chia
35 γραμμάρια χυμό μανταρινιού και 15 γραμμάρια σπόρους chia.
Πώς θα φτιάξουμε την τάρτα βρώμης με mousse γιαουρτιού και μαρμελάδα μανταρινιού με chia
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση τάρτας βρώμης. Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 10 εκατοστών, προσθέτουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε προσεκτικά, ώστε όλες οι πλευρές να έχουν το ίδιο πάχος για να ψηθεί ομοιόμορφα.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, το μέλι, τον χυμό μανταρινιού, το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφού η τάρτα έχει κρυώσει, προσθέτουμε το μείγμα γιαουρτιού και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιού μαζί με τους σπόρους chia και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη, μέχρι οι σπόροι να απορροφήσουν ποσότητα από τον χυμό.
Όταν η φρέσκια μαρμελάδα είναι έτοιμη, την προσθέτουμε πάνω από τη mousse γιαουρτιού της τάρτας.
Επανατοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθεί και να είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
- Τάρτα βρώμης με mousse γιαουρτιού και φρέσκια μαρμελάδα μανταρινιού με chia - Diatrofi.gr.