Food

Light Παστίτσιο

To Παστίτσιο αποτελεί μια παραδοσιακή συνταγή που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ας φτιάξουμε πια παραλλαγή του με λιγότερα λιπαρά, πιο πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη που δεν στερείται από γεύση! Πάμε τώρα να δούμε λοιπόν την συνταγή για το Light Παστίτσιο!

Συστατικά

500 γρ. χοντρά Μακαρόνια ολικής

Για τον Κιμά:

1 κιλό κιμά Μοσχαρίσιο άπαχο 

2 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 Kρεμμύδι

1 κ.σ. πελτέ Ντομάτας

50 ml κόκκινο κρασί

500 γρ. ντομάτα στον τρίφτη

250 ml  νερό

2 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγη κανέλα

Πάπρικα

Για τη Μπεσαμέλ:

1500 ml γάλα Αμυγδάλου

150 γρ. κορν φλάουερ

350 γρ. Γιαούρτι 2%

50 γρ. light τυρί, τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Για τα Μακαρόνια

Βράζουμε τα Μακαρόνια για περίπου 9 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Για τον Κιμά

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το Ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το Κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα.  Έπειτα, προσθέτουμε τον πελτέ, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τη σάλτσα Ντομάτας, το νερό, τα Μπαχαρικά και τη Δάφνη και βράσει σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ο κιμάς και τα υγρά του να δημιουργηθεί μια παχύρευστη σάλτσα.

Για τη Μπεσαμέλ

Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το κορν φλάουερ, την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός, προκειμένου να πήξει η Μπεσαμέλ. Μόλις πήξει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το Γιαούρτι, το Τυρί, το Αλάτι, το Πιπέρι, το Μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Για το Παστίτσιο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C στον αέρα. Μεταφέρουμε τα Μακαρόνια σε ένα ταψί. Προσθέτουμε και τον κιμά πάνω από τα Μακαρόνια. Περιχύνουμε με προσοχή από πάνω την Μπεσαμέλ και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα, για περίπου 20 λεπτά.

Το Light Παστίτσιο είναι έτοιμο!

Καλή σας Απόλαυση!

Από την Φλώρα Γιατρά

- Light Παστίτσιο - Diatrofi.gr.

Related posts

Banana bread με βρώμη, κακάο και πετιμέζι

admin

Καρυδόπιτα χωρίς ζάχαρη

admin

Το νοστιμότερο χούμους με πιπεριά φλωρίνης που έχετε φάει!

admin

Vegan βασιλόπιτα

admin

Φρέσκια Σπιτική Μαρμελάδα Raspberry με Chia και Άθερμο Mέλι

admin

Εύκολα και υγιεινά σνακ

admin

Ιμάμ Μπαϊλντί

admin

Πρωτεϊνικές μπάρες με γεύση snickers

admin

Κέικ καρότου

admin

«Ψωμί» από μπρόκολο και αλεύρι αμυγδάλου

admin

Strawberry Cheesecake Bark

admin

Πως να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαρμελάδα!

admin