Γιατί οι Σεφ έχουν μια τάση να μην αποκαλύπτουν ποτέ όλα τα μυστικά τους…
Πρόσφατα σε μια τηλεοπτική εκπομπή ήμουν προσκαλεσμένος με ένα γνωστό Σεφ ο οποίος θα παρασκεύαζε μια συνταγή με αυγά ποσέ κι εγώ θα σχολίαζα τα υλικά και το θρεπτικό αποτέλεσμα.
Περιμένοντας να ολοκληρωθεί το «διάλλειμα για διαφημίσεις», τον παρακολουθούσα προσεκτικά να ετοιμάζει τα υλικά του όταν σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που έβραζε πρόσθεσε μια κουταλιά αλάτι και λίγο ξύδι.
Σύντομα ακούστηκε «Είμαστε στον αέρα» από τον Floor Manager και καθώς ήρθε η ώρα να ξεκινήσει την περιγραφή ο Σεφ είπε:
-Σε νερό που βράζει προσθέτουμε μια κοφτή κουταλιά αλάτι…
– Εγώ είδα πιο πριν ότι προσθέσατε και λίγο ξύδι… αποκρίθηκα,
– Ναι, έχετε δίκιο… μου απάντησε,
-Και γιατί δεν το είπατε στον αέρα; Συνέχισα,
-Γιατί οι Σεφ έχουν μια τάση να μην αποκαλύπτουν ποτέ όλα τα μυστικά τους… απάντησε με ειλικρίνεια…
Πάμε από την αρχή λοιπόν για να φτιάξουμε το τέλειο αυγό «ποσέ»
Σε νερό που βράζει προσθέτεις μια κουταλιά αλάτι, μια κουταλιά ξύδι, κατά προτίμηση βαλσαμικό, και ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να φτιάξεις μια δύνη.
Στο κέντρο ακριβώς της δύνης σπας από πάνω το αυγό και με την κουτάλα περιχύνεις τακτικά τον κρόκο με το βραστό νερό. Σε ένα λεπτό περίπου το ασπράδι έχει σφίξει αφήνοντας όμως τον κρόκο ζουμερό και κατακόκκινο.
Με μια τρυπητή κουτάλα το στραγγίζεις από τα νερά, προσθέτεις μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι και λίγο φρεσκοτρυμμένο πιπέρι.
Η δική μου αγαπημένη ισορροπία
- 2 μικρά κρίθινα παξιμάδια με φυσικό θαλασσινό αλάτι, ως το αμυλούχο τρόφιμο της 3άδας
- 1 αυγό ποσέ σύμφωνα με τις μυστικές οδηγίες του Σεφ, ως μισή ζωική επιλογή
- 30 γραμμάρια γραβιέρα, ως η άλλη μισή ζωική επιλογή
- 1/2 φλιτζάνι ντοματίνια, ως η φρέσκια επιλογή
- 2 κουταλάκια ωμό ελαιόλαδο για τα παξιμάδια
- Λίγη φρέσκια τριμμένη ρίγανη για τα παξιμάδια και τα ντοματίνια
- Μια πρέζα φυσικό θαλασσινό αλάτι για περισσότερη γεύση
Τη συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Το μυστικό αυγό ποσέ του Σεφ» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρείτε και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: Συνταγές από την Πάτμο
Η φιλοσοφία των επιλεγμένων συνδυασμών για τη δημιουργία μικρών πλήρη γευμάτων είναι βασισμένη στο βιβλίο Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
- Αυγό «ποσέ» η τέχνη και τα μικρά μυστικά για να το πετύχεις σωστά - Diatrofi.gr | -.