Μια ακόμα συνταγή … από σπίτι. Ένα κλασσικό χειμωνιάτικο φαγητό από αυτά που τρώνε οι οικογένειες κάθε Κυριακή.
Υλικά για έξι με εφτά μερίδες
- 1,5 κιλό σέλινο
- 1 κιλό κρέας άπαχο χοιρινό
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 5 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1/2 ποτήρι του κρασιού ρετσίνα
- Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο χρειαζόμαστε 2 αυγά και 2 λεμόνια.
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε το σέλινο. Έπειτα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια περίπου στα τέσσερα με πέντε εκατοστά.
Το ζεματίζουμε σε νερό που βράζει τουλάχιστον για πέντε λεπτά. Στραγγίζουμε τα κομμάτια αφού προηγούμενος έχουμε κρατήσει δύο ποτήρια από το νερό που ζεματίσαμε το σέλινο.
Αμέσως μετά βάζουμε στην κατσαρόλα το πλυμένο και στραγγισμένο χοιρινό που έχουμε κόψει σε μικρές μερίδες . Το σοτάρουμε ελαφρά με πέντε κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Σβήνουμε το φαγητό ρίχνοντας το κρασί. Προσθέτουμε το σέλινο και το νερό που έχουμε κρατήσει καθώς και το αλάτι και το πιπέρι.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη εστία μας, όταν έχει βράσει καλά το κρέας και τέλος το αυγοκόβουμε.
Μπορείτε να βρείτε την συνταγή όπως και πολλές άλλες στο βιβλίο “Τι καλό θα μαγειρέψεις σήμερα, μαμά;” από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα
- Χοιρινό με σέλινο - Diatrofi.gr | -.