Όταν τα θρεπτικά μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου συναντηθούν με το φυστικοβούτυρο και τη σοκολάτα δημιουργούν ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα!!! Προσθέτοντας και λίγες πινελιές ακόμη μπορούμε να το απογειώσουμε!
Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες και για τις απογευματινές λιγούρες!
Υλικά για μια φόρμα 25Χ12 cm
- 16 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
- 250 γρ. φυστικοβούτυρο (κρεμώδες και ανάλατο)
- 4 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 50γρ. μαρμελάδα κόκκινων φρούτων
- 50 γρ. κουβερτούρα
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο κακάο ή λάδι καρύδας
- λίγα αλατισμένα φιστίκια
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο με το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι.
- Σε μια στενόμακρη φόρμα 25Χ12 εκατοστά στρώνουμε διάφανη μεμβράνη και απλώνουμε τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου. Απλώνουμε μια στρώση από το μίγμα του φυστικοβούτυρου (το 1/3) και επαναλαμβάνουμε με μια στρώση από τα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου και από το μίγμα του φυστικοβούτυρου άλλες δύο φορές.
- Πάνω από την τελευταία στρώση απλώνουμε τη μαρμελάδα.
- Λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο κακάο και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία και περιχύνουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
- Τέλος, πάνω από τη σοκολάτα βάζουμε τα αλατισμένα φιστίκια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο, μετά το αφαιρούμε με τη βοήθεια της μεμβράνης το κόβουμε σε μερίδες.
- Μπάρες με μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και φυστικοβούτυρο - Diatrofi.gr | -.