Image default
Food

Ταμπουλέ με Τόνο

Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής καλοκαιρινής και όχι μόνο συνταγής αλλά και ιδανική πρόταση για ένα έξυπνο και ελαφρύ γεύμα.

Υλικά για 2 μερίδες

  • 1 κούπα κους-κους (στιγμιαίο)
  • 300 γραμμάρια αρωματικές ντομάτες
  • 2 αγγούρια
  • ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
  • 2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό
  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό

Για το ντρέσινγκ

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 5-6 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 μαρούλι
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε το κουσ-κους σε ένα μπολ και σκεπάστε το με ζεστό νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αφήστε το να φουσκώσει και μετά να κρυώσει.

Πλύνετε τις ντομάτες, βγάλτε τα κοτσάνια και τους σπόρους. Πλύνετε και καθαρίστε τα αγγούρια.

Κόψτε τις ντομάτες και τα αγγούρια σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόψτε τη μέντα και το μαϊντανό. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και αναμείξτε πολύ καλά.

Αναμείξτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι, περιχύσετε τη σαλάτα και ανακατέψτε πολύ καλά.

Αφήστε να καθίσει για 30 λεπτά. Πλύνετε το μαρούλι και βγάλτε τα φύλλα από την καρδιά. Κόψτε την καρδιά σε λεπτές λωρίδες, βάλτε τις στο ταμπουλέ και τέλος ρίξτε αλάτι και χυμό λεμονιού.

Στο τέλος ρίξτε τον τόνο και ανακατέψτε. Καλή σας όρεξη!

konstantina-papadimitriou-diaitologos-kalamaria-collage

The post Ταμπουλέ με Τόνο appeared first on Diatrofi.gr | Υγιεινή Διατροφή, Ευεξία και Υγεία.

Related posts

Σαντουιτσάκια για δεκατιανό

admin

Ριζότο με μύδια

admin

Αυγό «ποσέ» η τέχνη και τα μικρά μυστικά για να το πετύχεις σωστά

admin

Leave a Comment