Health Uncategorized

Προειδοποιούν οι πνευμονολόγοι για την αφρικανική σκόνη – «Κίνδυνος για τοξικό μίγμα», τι να προσέξετε

Συστάσεις προς τις ευάλωτες ομάδες απευθύνει η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας, λόγω του «κοκτέιλ» ζέστης και αφρικανικής σκόνης που δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στη χώρα.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καλεί τους πολίτες, και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευάλωτες και ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα.

Η αφρικανική σκόνη περιέχει μεταφερόμενα σωματίδια τα οποία δύναται να ενσωματωθούν με γύρη, βακτήρια και μύκητες δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα τοξικό και επικίνδυνο μίγμα για τον ανθρώπινο οργανισμό και κυρίως για το αναπνευστικό σύστημα.

Τις ώρες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις σκόνης, τόσο οι άσκοπες μετακινήσεις όσο και η εξωτερική άθληση θα πρέπει να αποφεύγεται, ενώ συνιστάται η παραμονή σε καλά αεριζόμενους εσωτερικούς χώρους.

Τα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνετε

Σε εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων, όπως για παράδειγμα, δυσκολία στην αναπνοή, έντονου και ερεθιστικού βήχα με πιθανή απόχρεμψη, θωρακικού πόνου, επίμονου  φτερνίσματος, δακρύρροιας και βράγχος φωνής τα άτομα θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα ιατρική βοήθεια και συμβουλή.

Ισχυρή σύσταση για τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και το βρογχικό άσθμα, εφόσον εμφανίσουν συμπτώματα συμβατά με παρόξυνση ή επιδείνωση της σταθερής πορείας της νόσου, να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον θεράποντα ιατρό τους, προς πιθανή τροποποίηση της φαρμακευτικής αγωγή τους και λήψη συμπληρωματικής ιατρικής φροντίδας.

Ο πιο ζεστός Μάρτιος των τελευταίων 14 ετών

Σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα, Τετάρτη έφτασε στους 32,6 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης. Η τιμή αυτή καταγράφηκε στον μετεωρολογικό σταθμό στον Αλικιανό Χανίων και είναι η υψηλότερη από το 2010, χρονιά στην οποία ήδη λειτουργούσαν αρκετοί σταθμοί του meteo.gr στην Κρήτη.

Οι αμέσως προηγούμενες μέγιστες τιμές στο νησί ήταν 30,1 βαθμοί Κελσίου σε Φαλάσαρνα και Βρύσες Χανίων στις 31/03/2010.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που κατέγραψαν τις υψηλότερες θερμοκρασίες σήμερα.

Related posts

Βιταμίνη D: Ελληνική έρευνα διαπιστώνει απρόσμενη δράση κατά του καρκίνου

admin

Οι ασκήσεις που βοηθούν να διατηρούμε (και) τον εγκέφαλό μας υγιή

admin

7 τροφές που πρέπει να αποφύγεις αν έχεις δυσκοιλιότητα

admin

Κακή στοματική υγεία: Πώς συνδέεται με τους πόνους στο αυτί

admin

Νέα έρευνα: Η βιταμίνη D «κλειδί» για την ανοσία κατά του καρκίνου

admin

Λιγότερα κιλά, περισσότερο βάδισμα, καλύτερη υγεία – Η άσκηση είναι το φθηνότερο… φάρμακο

admin

Πώς επηρεάζει η χρήση του κινητού τη γονιμότητα του άνδρα

admin

Γιατί τα αγόρια δεν πρέπει να φορούν ροζ; Τα στερεότυπα και η ψυχολογία των χρωμάτων στα δύο φύλα

admin

Κιρσοί: Πώς προκαλούνται και πώς θα βρείτε ανακούφιση

admin

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Οι πέντε συνήθειες που είναι απολύτως καθοριστικές για το πόσο καλά ή πόσο θα ζήσουμε

admin

Τσιμπούρια: Είναι η εποχή τους – Πώς μπορούμε να προστατευτούμε

admin

Χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια: Πού οφείλονται και τι μπορεί να σημαίνουν

admin