Τηγανίτα με μπανάνα

Date:

Συνταγή αφιερωμένη σε όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά παρ’όλα αυτά θέλουν να φάνε και το γλυκάκι τους, χωρίς τις τύψεις των θερμίδων.

Με απλά υλικά και με ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το αριστούργημα για μικρούς και μεγάλους.

Συνδυάστε το με 2 κουταλιές γιαούρτι και 1 κουταλιά της σούπας τριμμένα καρύδια ή άλλους ξηρούς καρπούς για να απογειώσετε τη γεύση!

Υλικά για 1 μεγάλη τηγανίτα ή 2 μικρές

• 1 μπανάνα
• 1 αυγό
• 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης
• λίγο εκχύλισμα βανίλιας

Για το γαρνίρισμα:
• 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
• 1 κουταλιά της σούπας τριμμένα καρύδια ή άλλο ωμό ξηρό καρπό
• 1/2 κουταλιά του γλυκού μέλι για το γιαούρτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε ένα πιάτο πολτοποιείτε την μπανάνα και την ανακατεύετε με το αυγό μέχρι να γίνουν ένα σώμα.

Στη συνέχεια προσθέστε την βανίλια και την κανέλα και ανακατέψτε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο τηγάνι και με μια ξύλινη κουτάλα ξεκολλήστε λίγο τις άκρες.

Μόλις το μείγμα αποκτήσει ενιαία υφή σαν τηγανίτας την γυρνάτε από την ανάποδη να πάρει λίγο χρώμα και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο, προσθέτετε τις 2 κουταλιές γιαούρτι στο πλάι, λίγο μέλι και τους ξηρούς καρπούς και απολαμβάνετε!

- Τηγανίτα με μπανάνα - Diatrofi.gr | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Χείμαρρος ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την Κατερίνα Καινούργιου: “Καταπιεζόμουν στην εκπομπή, δεν υπήρχε σεβασμός”

Χείμαρρος ο Ανδρέας Μικρούτσικος για την Κατερίνα Καινούργιου: «Καταπιεζόμουν στην εκπομπή, δεν υπήρχε σεβασμός» Σάββατο, 27.4.2024, 15:36 Zappit@ZAPPIT_ "Η Κατερίνα Καινούργιου είναι ο καλύτερος καβαλάρης της αυτοαναφορικότητας, αυτό της κάνει κακό" τονίζει ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην κάμερα της εκπομπής «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και τον δημοσιογράφο

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για τον βιασμό δύο ανήλικων αδερφών

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για τον βιασμό δύο ανήλικων αδερφών Σάββατο, 27.4.2024, 15:05 Zappit@ZAPPIT_ Διαβάστε περισσότερα... Σε 45 χρόνια κάθειρξη, χωρίς αναστολή, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών καταδικάστηκε, το βράδυ της Παρασκευής, πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό δύο ανήλικων αδερφών, ηλικίας 9 και 11 ετών, τότε. Ο 64χρονος δικηγόρος καταδικάστηκε

Πάσχα 2024: Οι προορισμοί που προτίμησαν φέτος οι Έλληνες

Πάσχα 2024: Τα νησιά φαίνεται να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των ολιγοήμερων διακοπών Μια ανάσα πριν τις διακοπές του Πάσχα 2024, όσοι θα καταφέρουν να αποδράσουν έχουν ήδη οργανώσει τις ολιγοήμερες διακοπές τους και φαίνεται ότι τα νησιά τους έχουν κερδίσει. Την τιμητική τους θα έχουν οι νησιωτικοί προορισμοί της χώρας την περίοδο του Πάσχα

Αννίτα Πάνια: Στα 23 δεν πρέπει να έχεις σχέση, αλλά… αλέ ρετούρ

Ο νεαρός Γιάννης βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Next Please» απέναντι από την Αννίτα Πάνια για να παίξει και να διασκεδάσει. Η παρουσιάστρια θέλησε να μάθει περισσότερα για τη ζωή του νεαρού και αφού μίλησαν τις σπουδές του αλλά και τα επαγγελματικά του, ήρθε η στιγμή για την προσωπική ζωή του. Αν και η Αννίτα