Το σωστό έλαιο για κάθε χρήση, σύμφωνα με την αρωματοθεραπεία

Το σωστό έλαιο για κάθε χρήση, σύμφωνα με την αρωματοθεραπεία

Έχεις άγχος, πεπτικές διαταραχές, ραγάδες ή μήπως ανασφάλεια και χαμηλή αυτοπεποίθηση; Η αρωματοθεραπεία υπόσχεται να σε βοηθήσει να λύσεις κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, αξιοποιώντας τις ιαματικές ιδιότητες των λουλουδιών και των βοτάνων.

Βρες ποιο έλαιο να προτιμήσεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά και πώς να το χρησιμοποιήσεις, σύμφωνα πάντα με την αρωματοθεραπεία.

Bergamot (Περγαμόντο)

Χρησιμοποιείται ως φυσικό αντικαταθλιπτικό και οι αναζωογονητικές του ιδιότητες βοηθούν στην αντιμετώπιση της συναισθηματικής και σωματικής έντασης από στρες και άγχος. Ανεβάζει τη διάθεση και προσφέρει αισιοδοξία και δύναμη.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για θετική διάθεση: Μετά το μπάνιο ρίξε μία σταγόνα αιθέριο έλαιο σε βρεγμένο σφουγγάρι και πέρασε με αυτό όλο το σώμα.
  • Για δροσερή αναπνοή: Κάνε πλύσεις με μία σταγόνα περγαμόντο αραιωμένη σε ένα ποτήρι νερό.

Lavender (Λεβάντα)

Η χρήση του είναι διαδεδομένη. Θεωρείται ευεργετικό για σειρά από ασθένειες, όπως οι πεπτικές διαταραχές, τα αναπνευστικά προβλήματα, οι μυϊκές δυσκολίες και ο πονοκέφαλος. Φέρνει ισορροπία στο μυαλό και το σώμα και χαρίζει ηρεμία. Συμβάλλει στην ανάπλαση των κυττάρων και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως για καψίματα, τσιμπήματα εντόμων και δερματικούς ερεθισμούς.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για χαλάρωση έπειτα από μια μέρα γεμάτη ένταση, πρόσθεσε 6 σταγόνες στην μπανιέρα.
  • Για ήρεμο, ξεκούραστο ύπνο Ρίξε 2 σταγόνες στο μαξιλάρι σου.

Jasmine (Γιασεμί)

Προκαλεί ευφορία και έχει την ικανότητα να μετατρέπει την ανασφάλεια σε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Κρίνεται ιδανικό για την περιποίηση προσώπου, ειδικά για τις ξηρές, ώριμες επιδερμίδες και τις ραγάδες.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για χαλάρωση και ενυδάτωση Πρόσθεσε 25 σταγόνες σε 50 ml λάδι άγριας τριανταφυλλιάς ή jojoba και άπλωσέ το στο πρόσωπο. Χρησιμοποίησέ το το βράδυ, γιατί προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση.
  • Για αύξηση της αυτοπεποίθησης Είσπνευσε 1-2 σταγόνες από μαντίλι ή απευθείας από το μπουκάλι.

Rose (Τριαντάφυλλο)

Ενυδατώνει και τονώνει όλους τους τύπους δέρματος, ιδιαίτερα τις ξηρές και ώριμες επιδερμίδες.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Λάδι προσώπου για την εξισορρόπηση της υγρασίας στο δέρμα, για τόνωση της επιδερμίδας και για την απάλυνση των γραμμών έκφρασης: κάνε μασάζ με 15 σταγόνες σε 50 ml λάδι άγριας τριανταφυλλιάς ή jojoba στο πρόσωπο.
  • Για αρμονία στη ψυχή και το σώμα Πρόσθεσε 10 σταγόνες στη συσκευή αρωματισμού χώρου.

Juniper (Αγριοκυπάρισσο)

Γνωστό για την αποτοξινωτική του δράση, καθαρίζει το σώμα και το πνεύμα από τις συσσωρευμένες τοξίνες και τις περιττές σκέψεις και ανησυχίες. Χρησιμοποιείται στο μπάνιο ή σε μασάζ, ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας και τους ρευματισμούς και είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και της κατακράτησης υγρών.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για την αποτοξίνωση, την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος Κάνε μασάζ με 5 σταγόνες σε 10 ml λάδι άγριας τριανταφυλλιάς ή αμυγδάλου στην επιθυμητή περιοχή.
  • Στα λιπαρά μαλλιά: Πρόσθεσε 35 σταγόνες σε 100 ml λάδι δάφνης και κάνε μασάζ στο κεφάλι.

Neroli (Νερόλι)

Έχει υπέροχο, γλυκό, λουλουδάτο άρωμα που χαλαρώνει, ανεβάζει τη διάθεση και είναι αισθησιακό. Μειώνει την κατάθλιψη, τη συναισθηματική εξάντληση και την αϋπνία. Αποτελεί, όμως, και εξαιρετικό αιθέριο έλαιο για την επιδερμίδα, ειδικά όταν είναι ξηρή, με τάσεις για γήρανση και ραγάδες, γιατί βοηθά την ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και τη βελτίωση της ελαστικότητάς του.

Πώς να το χρησιμοποιήσεις:

  • Για αισθησιακή ατμόσφαιρα Πρόσθεσε 6 σταγόνες στη συσκευή αρωματισμού χώρου.
  • Για ξηρό, ώριμο δέρμα Πρόσθεσε 16 σταγόνες σε 30 ml λάδι άγριας τριανταφυλλιάς και κάνε μασάζ στο πρόσωπο.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Πασχαλινό οφτό με γέμιση

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚA • 2 1/2κ αρνί (ολόκληρo κομμάτι)• 500 γρ. κιμά χοιρινό• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο• 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο• 500 γρ. ντομάτες τριμμένες• 200 γρ. ρύζι καρολίνα• 1 γεμάτη κουταλιά σούπας δυόσμο ξερό• ½ κουταλάκι τσαγιού κανέλα αλεσμένη• Αλάτι και πιπέρι• Μαϊντανό ψιλοκομμένο• ½ λεμόνι (χυμό)• 500 γρ. νερό ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε το αρνί

Πατατοσαλάτα με σφικτά αβγά

Προσθήκη στα αγαπημένα Χρόνος: 40 λεπτά Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά (για 6 άτομα): 6-7 μέτριες πατάτες 1 φλ. μαγιονέζα 4 μικρά αγγουράκια τουρσί (Gherkins), ψιλοκομμένα+ 1 κουταλιά από την άρμη στο βαζάκι 1 κουταλιά μουστάρδα 1 κουταλιά μηλόξιδο 1/4 κοφτό κουταλάκι πάπρικα 3 σφικτά αβγά (δες σημείωση) ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα 2 τρυφερά κλωνάρια σέλινο (τα

Σάκης Τανιμανίδης: Το πάρτι γενεθλίων, o χορός με την Χριστίνα Μπόμπα και τα παθιασμένα φιλιά

Γενέθλια είχε χθες, 30 Απριλίου ο Σάκης Τανιμανίδης και η σύζυγός του, Χριστίνα Μπόμπα του ετοίμασε ένα υπέροχο πάρτι γενεθλίων.

Νίκος Ορφανός: Η πρώτη φώτο με τη νεογέννητη κόρη του – «Γεννήθηκε πρόωρη και ελλιποβαρής»

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και η σύζυγός του, Αντιγόνη Παφίλη και ο πανευτυχής μπαμπάς δημοσίευσε και την πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κόρη του. Στις 17 Απριλίου η Αντιγόνη Παφίλη έφερε στον κόσμο την μικρή τους και όπως αποκάλυψε ο γνωστός ηθοποιός γεννήθηκε δυο εβδομάδες νωρίτερα και ελλιποβαρής. Το ζευγάρι θα

Η Κλέλια Ανδριολάτου με κόκκινο μπικίνι και κοιλιακούς «πέτρα» – Η σέξι φωτογραφία της

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 4 λ. πριν Νέο παράθυρο Η Γη έλαβε μετάδοση λέιζερ από 140 εκατομμύρια μίλια μακριά και δεν την έστειλαν… εξωγήινοι ΑΘΛΗΤΙΚΑ 11 λ. πριν Νέο παράθυρο Παίκτη – έκπληξη της Κ19 πήρε ο Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με την Άστον Βίλα ΕΛΛΑΔΑ 12 λ. πριν Νέο παράθυρο Πρωτομαγιά: Ξεκινούν οι απεργιακές συγκεντρώσεις – Πώς

Σίσσυ Χρηστίδου: Έχω έναν «διακόπτη», μπορώ να τελειώσω σχέσεις σε πέντε λεπτά

Το πόσο έχει αλλάξει από τα 25 έως τα 44 αλλά και τη «διπλή ζωή» της ως χωρισμένη μαμά περιέγραψε η Σίσσυ Χρηστίδου, σε μια σπάνια συνέντευξη στη νέα εκπομπή της Μαρίας Σολωμού στο Youtube. Η Σίσσυ Χρηστίδου αποκάλυψε ότι «λυπάται» το κορίτσι που ήταν στα 25 και που νοιάζοταν για τη γνώμη των άλλων

Η Τζένιφερ Άνιστον προκάλεσε χαμό στο Instagram – Φόρεσε λευκή μπλούζα χωρίς σουτιέν

Ενα βίντεο της Τζένιφερ Άνιστον στο Instagram ήταν ικανό να προκαλέσει φρενίτιδα στους εκατομμύρια θαυμαστές της. H διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ θέλησε να διαφημίσει τα προϊόντα ομορφιάς που διαθέτει η δική της εταιρία, «LolaVie», αλλά όλοι πρόσεξαν πως δεν φορούσε σουτιέν. Η Τζένιφερ Άνιστον εμφανίστηκε στο Instagram φορώντας λευκή, εφαρμοστή μπλούζα με τους περισσότερους να

Η Τζένιφερ Άνιστον διαφημίζει προϊόντα για τα μαλλιά και όλοι σχολίασαν την απουσία σουτιέν

Ένα νέο βίντεο ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram η Τζένιφερ Άνιστον, για να διαφημίσει προϊόντα ομορφιάς, ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η… απουσία σουτιέν της αγαπημένης ηθοποιού.  Η Τζένιφερ Άνιστον διαφήμισε την Μεγάλη Τρίτη (30.4.2024) μια σειρά προϊόντων ομορφιάς για τα μαλλιά και επέλεξε το μπάνιο της και ένα εφαρμοστό λευκό μπλουζάκι –