Περπάτημα: Επτά tips για να γίνει ευκολότερο όταν κάνει κρύο

Date:

Ως κάτοικοι μιας Μεσογειακής χώρας όπως η Ελλάδα, απολαμβάνουμε τον ήλιο και τον καλό καιρό τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Όταν λοιπόν πια έχει κρυώσει ο καιρός για τα καλά, οι περισσότεροι προτιμούν να μείνουν στη ζεστασιά του σπιτιού μας ή να γυμναστούν σε κλειστούς χώρους. Αν όμως προετοιμαστούμε σωστά, μπορούμε να απολαύσουμε άφοβα μια βόλτα έξω στο κρύο ή το χιόνι, λαμβάνοντας όλα τα οφέλη που μας δίνει το περπάτημα.

Ντυθείτε με πολλαπλές στρώσεις ρούχων: Το μυστικό των κατοίκων των χωρών που έχουν αρκετούς μήνες χειμώνα είναι οι πολλές στρώσεις ρούχων, από τα πιο λεπτά στα πιο χοντρά. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται μια «μόνωση» που θωρακίζει τον οργανισμό μας από το κρύο, επιτρέποντας όμως παράλληλα τη θερμότητα να κυκλοφορεί σε όλο το σώμα χωρίς όμως να υπερθερμανθεί. Το πρώτο στρώμα θα πρέπει να απομακρύνει την υγρασία, ενώ μια στρώση με φλις ύφασμα θα σας κρατήσει σίγουρα ζεστούς.

Καλύψτε τα αυτιά και τα χέρια σας: Τα συγκεκριμένα σημεία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο, επομένως με αυτόν τον τρόπο τα προφυλάσσετε από τα κρυοπαγήματα.

Επιλέξτε τα σωστά παπούτσια: Τα πόδια μας είναι άλλο ένα μέρος του σώματος που θα μπορούσε να «παγώσει» γρήγορα, επομένως φροντίστε να τα διατηρείτε ζεστά αλλά και ασφαλή, επιλέγοντας παπούτσια με αντιολισθητική σόλα. Για μεγαλύτερη ασφάλεια και σε περίπτωση που θα περπατήσετε σε πάγο, μπορείτε να προσθέσετε ειδικές αλυσίδες χιονιού για παπούτσια. Αποφύγετε το διχτυωτό ύφασμα που συνήθως συναντάται στα αθλητικά παπούτσια.

Μη ξεχάσετε το κασκόλ σας: Το κασκόλ δε θα προφυλάξει μόνο το λαιμό σας, αλλά τυλίγοντάς το γύρω από τη μύτη και το στόμα σας, αποτρέπετε τον παγωμένο αέρα να εισέλθει στους πνεύμονές σας. Μάλιστα, εάν έχετε άσθμα, κρύος αέρας θα μπορούσε να τους επηρεάσει τους πνεύμονές σας.

Φορέστε ανοιχτόχρωμα ρούχα: Τους χειμωνιάτικους μήνες η μέρα μικραίνει και οι σκοτεινές περίοδοι είναι περισσότερες. Επομένως, φορώντας ρούχα με έντονα χρώματα, ή ακόμα και ανακλαστικό εξοπλισμό σε περίπτωση μιας πεζοπορίας στο δάσος, μπορεί κάποιος εύκολα να διακρίνει τη μορφή σας όσο περπατάτε.

Κάντε προθέρμανση: Λίγες ασκήσεις προθέρμανσης όπως τα jumping jacks ή τα επιτόπια αλματάκια θα προετοιμάσουν το σώμα σας καταλλήλως για τον κρύο καιρό.

Κάντε διατάσεις στο τέλος: Οι ασκήσεις αποκατάστασης είναι το ίδιο σημαντικές με τις ασκήσεις προθέρμανσης, καθώς θα προφυλάξετε τους μυς σας από τις ανεπιθύμητες κράμπες, τους πόνους και την αφυδάτωση.

Διαβάστε επίσης

Αυτές είναι οι πέντε νόσοι από τις οποίες θα γλυτώσετε αν περπατάτε καθημερινά

Τρέξιμο στο κρύο: Έξι tips για κορυφαίες επιδόσεις

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Σοφία Βόσσου: «Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ Στούντιο 4 ήταν καλεσμένη πρόσφατα η Σοφία Βόσσου και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε.

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Πρόσφατα βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο κανονικά, στην πράξη»

H Δάφνη Λαμπρόγιαννη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για πολλά και διάφορα.

Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Πεθαίνει ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος

Ενδιαφεροντα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Πεθαίνει ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος Ο Θανάσης Βέγγος ήταν  ο μεγαλύτερος έλληνας κωμικός του ελληνικού σινεμά Τζωρτζίνα Φράγκου 03.05.2024 | 08:54 Ο Θανάσης Βέγγος ήταν  ο μεγαλύτερος έλληνας κωμικός του ελληνικού σινεμά. Αγαπήθηκε πολύ από τον λαό και αυτό δεν ήταν μόνο για το γέλιο

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins καταρρίπτει τη διαλειμματική δίαιτα

Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διαχείριση του βάρους υποστηρίζουν πως ο χρόνος κατά τον οποίο καταναλώνεται ένα φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο. Κορυφαία όλων η διαλειμματική δίαιτα, η οποία κερδίζει διαρκώς νέους οπαδούς. Ωστόσο, μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins καταρρίπτει τους ισχυρισμούς που την συνοδεύουν. Η διαλειμματική δίαιτα -ή διαλειμματική νηστεία- μετατοπίζει την εστίαση από τις