Τέσσερις ασκήσεις γιόγκα που μειώνουν θεαματικά το άγχος και την ένταση

Η περίοδος που διανύουμε είναι αναμφισβήτητα αγχωτική και χαοτική για όλους. Η πανδημία του κορωνοϊού, και η ριζική αλλαγή της καθημερινότητας, είναι λογικό και επόμενο να έχουν επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία σας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να παίρνετε τον χρόνο σας και να χαλαρώνετε.

Η γιόγκα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το πετύχετε αυτό. Μέσα από τις ειδικές τεχνικές αναπνοών, σε συνδυασμό με τις θέσεις, θα σας δώσει την ευκαιρία να ηρεμήσετε το σώμα και το νου.

Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις θέσεις γιόγκα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας:

1. Θέση του παιδιού


Ενώνετε τα δυο μεγάλα δάχτυλα των ποδιών, ανοίγετε δεξιά αριστερά τα γόνατα και φέρνετε γοφούς πίσω στις φτέρνες μέτωπο στο έδαφος ή πάνω σε ένα διπλωμένο στρώμα.


Βοηθάει στην απελευθέρωση την έντασης της πλάτης των ωμών και του θώρακα. Τεντώνει τους γοφούς και τους μηρούς.


Μένετε για 10 αναπνοές.

2.Θέση μισού βατράχου.


Ξαπλώστε με την κοιλιά στο έδαφος ή πάνω σε ένα διπλωμένο στρώμα, λυγιστέ το ένα γόνατο στο πλάι. Φέρτε το μέτωπο στο έδαφος ή πάνω στο στρώμα ή την μια μέρα σου προσώπου (όπως σας βολεύει καλύτερα). Ιδανική μέση για την χαλάρωση του νευρικού συστήματος. Μείνετε για 10 αναπνοές.

3.Πόδια πάνω στον τοίχο


Ελάτε πλάι στον τοίχο και κατεβείτε μέχρι κάτω, γυρίστε τα πόδια πάνω στο τοίχο με τους γοφούς κολλητά σε αυτόν, τεντώστε τα πόδια. Ρυθμίζει την ροή του αίματος αφού ανακουφίζει το πρήξιμο στα πέλματα. Χαλαρώνει την μέση. Μείνετε για 10 αναπνοές.

4.Θέση της χαλάρωσης


Ξαπλώστε με την πλάτη στο έδαφος, με τεντωμένα ή λυγισμένα γόνατα, η πλάτη η μέση ακουμπάνε καλά στο έδαφος. Το πιγούνι είναι μακριά από το στήθος. Τα μάτια είναι κλειστά. Καταπραΰνει όλους τους μυς. Πάρτε αργές βαθιές αναπνοές και μακριές αργές εκπνοές. Δώστε έμφαση στον θώρακα. Μείνετε για όσο το έχετε ανάγκη.

Η Βάλια Γιατζάκη αποφοίτησε από το τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού Κομοτηνής (Τ.Ε.Φ.Α.Α)το 2014 Το ίδιο έτος (2014) εκπαιδεύτηκε στην γιόγκα από τον εκπαιδευτικό οργανισμό YogaWorks της Αμερικής (200RTY). Ακολούθως, η αγάπη της για την γυμναστική την οδήγησε και σε άλλες εκπαιδεύσεις όπως αυτήν του Personal Trainer ,Group Fitness Instructor ,Pilates, TRX, Yoga kids. Συμπληρωματικά έχει εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες του ερυθρού Σταύρου. Η επαγγελματική της δραστηριότητα έκτοτε περιλαμβάνει την διδασκαλία γιόγκα σε τμήματα ενηλίκων και παιδιών, σε ομαδικά αλλά και σε ατομικά προγράμματα (personal) μεμονωμένα.

Βρείτε την Βάλια Γιατζάκη σε:

Instagram: https://www.instagram.com/valiagiatz

Email: valiagiatz@hotmail.com

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Τούνη – Αλεξάνδρου: Στις Σεϋχέλλες για Πάσχα – Έφτασαν και δες το υπερπολυτελές σπίτι που μένουν

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη, τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον γιο τους, Πάρη.

Οικονομάκου: To όλο νόημα βίντεο στο Tik Tok λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του χωρισμού της

Μετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος ανακοίνωσαν το χωρισμό τους. Η λύση του γάμου τους ήρθε μετά από έξι χρόνια με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει πως: Φίλιππος Μιχόπουλος - Αθηνά Οικονομάκου «Έπειτα από 10 χρόνια κοινής διαδρομής και την απόκτηση των δύο παιδιών μας, είμαστε στη δυσάρεστη

Ηλιοθεραπεία και δέρμα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε – Πότε είναι υπερβολική η έκθεση στον ήλιο

Η UVB είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα, ωστόσο η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Όλοι χρειάζονται λίγη έκθεση στον ήλιο για να παράγουν βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου για πιο δυνατά και υγιή οστά). Ωστόσο, η απροστάτευτη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες

Jean Jacket: 4 τρόποι να το φορέσεις την φετινή Άνοιξη

Η Άνοιξη είναι εδώ και ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια που μπορείς να φορέσεις είναι σίγουρα, το jean jacket σου. Αν έχεις ήδη στην ντουλάπα σου ένα ή σκέφτεσαι να αγοράσεις πρέπει να μείνεις παρακάτω για να δεις πως μπορείς να το φορέσεις. Έχε κατά νου σου ότι στην αγορά, θα βρεις πολλά τζιν

Αγγελόπουλος – Βαμβακούση: Πρώτο Πάσχα με την κόρη τους στη Σκιάθο! Υπέροχες φωτό

Ο προορισμός του ζευγαριού το φετινό Πάσχα είναι ένας κι αυτός δεν είναι άλλος από τη γενέτειρα του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Χρηστίδου: Οι ανασφάλειες, η ηλικία και εξομολόγηση: Τώρα το λυπάμαι αυτό το κορίτσι, κρίμα

Άκρως αποκαλυπτική η Σίσσυ Χρηστίδου. Χαμογέλα και πάλι, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μαρία τη νύχτα» με τη Μαρία Σολωμού και ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για τη ζωή της μετά το χωρισμό από τον Θοδωρή Μαραντίνη αλλά και πώς διαχειρίζεται πλέον την εικόνα της. Σίσσυ Χρηστίδου: H σχέση της με την σύντροφο του γιου της – «Είναι

Ο Γιώργος Μαζωνάκης τραγουδά το «Du Hast» των Rammstein και αποθεώνεται

Είναι εκκεντρικός, σταρ και ακούει στο όνομα Γιώργος Μαζωνάκης. Ο δικός μας λαϊκός αοιδος Γιώργος Μαζωνάκης, θέλησε να μπεί στα hard rock παπούτσια του frontman των Rammstein,Till Lindermann επ’ ευκαιρία της άφιξης των Γερμανών στις 30 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, ετοιμάζεται (μπροστά στον καθρέφτη του) για το live του εκρηκτικού γκρουπ

Eurostat: Πρωταθλητές της ΕΕ στην υπερεργασία οι Έλληνες – Πόσοι δουλεύουν 10ωρο

Νέα δεδομένα της Eurostat. Σε ποιες χώρες είναι άγνωστη έννοια η υπερωρία. Περισσότεροι από επτά στους εκατό Ευρωπαίους δουλεύουν επί σχεδόν 10 ώρες την ημέρα, με τους Έλληνες να είναι οι «πρωταθλητές» στην υπερεργασία αφού η αντίστοιχη αναλογία είναι πάνω από ένας στους δέκα. Στον αντίποδα, η υπερβολική εργασία είναι σχεδόν άγνωστη έννοια σε χώρες