Τζατζίκι με κολοκυθάκια 

Date:

Και ποιος δεν θέλει να απολαύσει ένα νόστιμο, εύκολο και θρεπτικό γεύμα για βραδινό; Ένα γεύμα από τζατζίκι με κολοκυθάκια και 2 κριθαρένιες φρυγανιές!

Υλικά

  • 1 γιαούρτι κατσικίσιο ή πρόβειο
  • 2-3 κολοκυθάκια βραστά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κριθαρένιες φρυγανιές

Εκτέλεση

Βράζουμε τα κολοκυθάκια και μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πολτοποιούμε με το πιρούνι . Τα προσθέτουμε στο γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά.

Συνοδεύουμε με 2 κριθαρένιες φρυγανιές .

 Άραγε τι είναι αυτό που κάνει ένα τέτοιο απλό γεύμα να είναι θρεπτικό;

Το κατσικίσιο ή πρόβειο γιαούρτι θα μας δώσει πρωτεΐνη ,ασβέστιο ,βιταμίνη d και  προβιοτικά.

Τα κολοκυθάκια θα μας χαρίσουν μαγνήσιο, φώσφορο ,κάλιο ,βιταμίνη C και φυσικά  τις πολύτιμες φυτικές ίνες και μαζί με το πλούσιο σε καλά λιπαρά ελαιόλαδο θα περάσουν απαλά από το γαστροοισοφαγικό μας σύστημα.

Το σκόρδο θα προστατέψει τον οργανισμό μας με τις αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Επίσης, θα μας βοηθήσει στα προβλήματα ύπνου εάν καταναλωθεί πριν τον ύπνο.

Οι κριθαρένιες φρυγανιές  εκτός από την βιταμίνη Β6 και την υπέροχη γεύση που θα μας δώσει μαζί με το τζατζίκι ,θα βοηθήσουν και αυτά στην σειρά τους στο αίσθημα του κορεσμού αποτρέποντας την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα.

Καλή απόλαυση λοιπόν!

- Τζατζίκι με κολοκυθάκια  - Diatrofi.gr | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο, πρόσθεσε η ηθοποιός Η Μαρία Σολωμού έδωσε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στην οποία μίλησε για τις προσωπικές της σχέσεις, το αν

Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης παραδέχεται τον έρωτά του για τη Βασιλική

Η Αφροδίτη αντιλαμβάνεται ότι κάτι συμβαίνει ανάμεσα στον Χρήστο και την Αριάδνη

Γιάννης Καλλιάνος: Συντετριμμένος στην κηδεία του πατέρα του

Στο Δρέπανο Αργολίδας έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (27/4/24) η κηδεία του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, με τον βουλευτή να

Η Ναταλία Γερμανού σε ατάκα όλο νόημα για τον χωρισμό Οικονομάκου – Μιχόπουλου: “Πάντα θα με ξενίζει αυτό”

"Θα μου επιτρέψετε μόνο μία προσωπική, καθαρά προσωπική, τοποθέτηση" τόνισε η Ναταλία Γερμανού προς τους συνεργάτες της.