Must

Στη Φινλανδία έχει -17 βαθμούς κι όμως τα παιδιά πάνε στο σχολείο με τα ποδήλατα





Την ίδια στιγμή που εδώ εμείς με μια βροχή και λίγο κρύο μαζεύουμε τα ποδήλατα και αποφεύγουμε να βγάλουμε τα παιδιά εκτός σπιτιού, στη Φινλανδία συνεχίζουν να δίνουν μαθήματα προόδου, προδιαγραφών και καλού προγραμματισμού.

Στη μικρή πόλη Oulu, λοιπόν, ο Pekka Tahkola, ένας μηχανικός που ειδικεύεται στην αστική ευημερία, αλλά και υπεύθυνος του συστήματος ποδηλατόδρομων της περιοχής, έβγαλε και δημοσίευσε μια φωτογραφία από τον χιονισμένο χώρο στάθμευσης ποδηλάτων του τοπικού σχολείου, με τη θερμοκρασία να «γράφει» -17. Στόχος του είναι να αποδείξει σε όλους, ότι όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες, τίποτα δεν κρατά τα παιδιά μακριά από τα ποδήλατά τους.







Όπως ο ίδιος λέει «1.000 από τα 1.200 παιδιά στο σχολείο του Oulu πηγαίνουν εκεί με το ποδήλατο. 100-150 περπατούν. Τα υπόλοιπα φτάνουν κυρίως με αυτοκίνητο ή με έλκηθρα.» Εξηγεί δε ότι το ίδιο έκανε κι εκείνος ως παιδί, ακόμα και όταν η θερμοκρασία έφτανε τους -30 βαθμούς.

Γιατί μπορεί για κάποιους γονείς να φαίνεται ακραίο να αφήνουν τα παιδιά τους να κάνουν ποδήλατο στον παγωμένο καιρό, στη Φινλανδία είναι όχι μόνο απόλυτα φυσιολογικό, αλλά και υγιές.







Βέβαια, έχει νόημα να τονιστεί, ότι στη Φινλανδία υπάρχουν εξαιρετικοί ποδηλατόδρομοι, οι οποίοι καθαρίζονται πρώτοι όταν χιονίζει, ενώ στα ποδήλατα τον χειμώνα βάζουν ειδικά λάστιχα.

-: boredpanda.com







Related posts

Δεν θα το παίξουν στα κανάλια: Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο σκάκι η μικρή Μαριάντα

admin

Αυξέντιος Καλαγκός: Ο Έλληνας καρδιοχειρουργός που έχει σώσει αφιλοκερδώς, πάνω από 15.000 παιδάκια

admin

Πολίτες συνέλαβαν στον Πειραιά 3 τσιγγάνους ληστές που παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ

admin

Πατέρας μπούκαρε σε νοσοκομείο με όπλο και έσωσε τη ζωή του γιου του

admin

«Άγγιξε» το 10 στην Ιατρική Αθηνών: Αρίστευσε και έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη – «Δικαιώθηκαν οι κόποι μου»

admin

Αγόρι 12 χρονών σκότωσε ένοπλο διαρρήκτη που απείλησε τη μητέρα του

admin

Ιρένα Σέντλερ: Η γυναίκα ήρωας που έσωσε 2500 παιδιά από σίγουρο θάνατο

admin

«Μην με ξεχάσεις και εσύ όπως οι άλλοι. Και μην πας κόντρα στη μαμά σου, αυτή θυμάται» – Το γράμμα μαθήτριας για τα Τέμπη

admin

Ο 5χρονος Ηρακλής νίκησε τον καρκίνο μετά από 3 χρόνια πάλης και έκρουσε το καμπανάκι της νίκης

admin

Τρεις φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη έφτιαξαν συσκευή που καταπολεμάει τη νόσο του Πάρκινσον

admin

Είμαι 9 μήνες καθαρή. Πάλεψα σκληρά και ποστάρω την ιστορία μου γιατί είναι πολύ σημαντικό να πω ότι μπορείς

admin

Ελένη Θωμά: “Μην φοβάστε τον καρκίνο δεν είναι ανίκητος”

admin