Τέσσερις βιταμίνες που μπορεί να συνδέονται με την πτώση των μαλλιών σας

Date:

Η τριχόπτωση αποτελεί σημαντική πηγή ανησυχίας για πολλούς ανθρώπους, που συχνά αναζητούν λύσεις σε βιταμίνες και συμπληρώματα για την πρόληψη της απώλειας.

Ωστόσο, δεν είναι όλες οι βιταμίνες αβλαβείς για τα μαλλιά σας. Ορισμένα συμπληρώματα, παρά τα γενικότερα οφέλη τους, μπορεί να συμβάλλουν στη λέπτυνση ή στην απώλεια των μαλλιών.

Ακολουθούν τέσσερις βιταμίνες και μέταλλα που συνδέονται με την πτώση των μαλλιών, όταν λαμβάνονται σε υπερβολικές δόσεις.

1. Σελήνιο

Το σελήνιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, γνωστό για τα οφέλη του στην υγεία του θυρεοειδούς και του ανοσοποιητικού συστήματος. Βρίσκεται συχνά και σε συμπληρώματα ανάπτυξης μαλλιών και σε τροφές όπως ψάρια, καρύδια Βραζιλίας και ζαμπόν. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωσή του μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, όπως επισημαίνουν ειδικοί στο She Finds.

Όταν το σελήνιο λαμβάνεται σε υψηλές ποσότητες, το σώμα δημιουργεί πλεόνασμα αντιοξειδωτικών ενζύμων, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε επιθέσεις στα ίδια τα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των τριχοθυλακίων. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εύθραυστες τρίχες, σπάσιμο και απώλεια μαλλιών. Έρευνα που διενεργήθηκε από το International Journal of Trichology έδειξε ότι η υπερκατανάλωση σεληνίου μπορεί να οδηγήσει σε «μαζική αλωπεκία», ιδιαίτερα όταν το σελήνιο προέρχεται από συμπληρώματα.

Συμπτώματα τοξικότητας σεληνίου:

  • Ναυτία
  • Έμετος
  • Ευθραυστότητα και αποχρωματισμός νυχιών
  • Απώλεια μαλλιών

2. Βιταμίνη Ε

Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και τα οφέλη που προσφέρει στο δέρμα και τα μάτια. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της είναι 15 mg και μπορεί να ληφθεί από τρόφιμα όπως ξηρούς καρπούς, σπόρους και φυτικά έλαια.

Παρόλο που η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη για την υγεία, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης των μαλλιών. Όταν λαμβάνεται σε υπερβολικές ποσότητες, μπορεί να διαταράξει την ισορροπία στο σώμα, προκαλώντας απώλεια τριχών.

3. Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος, αν και συχνά παραβλέπεται, είναι ένα σημαντικό μέταλλο για την ανάπτυξη των μαλλιών. Βρίσκεται σε τρόφιμα όπως το κόκκινο κρέας, τα οστρακοειδή και τα όσπρια. Όμως σε υψηλές ποσότητες μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας τριχόπτωση. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρεθεί η σωστή ισορροπία, ώστε να αποφεύγονται οι δυσμενείς επιπτώσεις, όπως υπογραμμίζουν ειδικοί στο She Finds.

4. Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την όραση, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την υγεία του δέρματος. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των μαλλιών, καθώς οδηγεί τα θυλάκια των τριχών σε αδράνεια.

Το χειρότερο είναι πως η υπερκατανάλωση βιταμίνης Α μπορεί να συμβεί εύκολα, ειδικά μέσω συμπληρωμάτων. Είναι σημαντικό να προσέχετε τη δόση όταν λαμβάνετε συμπληρώματα ή τρώτε τρόφιμα πλούσια σε αυτήν τη βιταμίνη (συκώτι, λιπαρά ψάρια, γαλακτοκομικά προϊόντα, κρόκο αυγών, καρότα, γλυκοπατάτες, σπανάκι και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κολοκύθα, κόκκινες πιπεριές, βερίκοκα, μάνγκο).

Συμπληρώματα που αξίζει να δοκιμάσετε

1. Βιοτίνη. Η βιοτίνη είναι από τα πιο αξιόπιστα συμπληρώματα για την ανάπτυξη των μαλλιών. Βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και ενισχύει τη θρέψη των τριχοθυλακίων. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμη για όσους αντιμετωπίζουν αραίωση μαλλιών.

2. Έλαιο σπόρων κολοκύθας. Το έλαιο από σπόρους κολοκύθας είναι επίσης ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα για την τριχόπτωση. Έρευνες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της τριχοφυΐας, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αραίωση.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Δημήτρης Κόκοτας: «Παρουσιάζει βελτίωση, κουνάει το πόδι του

Ο Δημήτρης Κόκοτας νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας μετά το έμφραγμα που υπέστη και για την κατάσταση της υγείας του μιλά στην εκπομπή, Super Κατερίνα η σύζυγός και η αδελφή του. Αρχικά η αδερφή του είπε: «Ο Δημήτρης θέλει να πάρει το χρόνο του. Αυτά τα προβλήματα δε λύνονται από τη μια στιγμή στην άλλη.

Δανάη Παππά για Γερντιδάκη: Δεν χρειάστηκε να συζητήσουμε κάτι. Είναι κρίμα να…

Το « Buongiorno » βρέθηκε στα παρασκήνια της παράστασης «Για μία ζωή», των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στο Θέατρο Πειραιώς και μεταξύ των...

Δημήτρης Κόκοτας: Παρουσιάζει βελτίωση, κουνάει το πόδι του, αποκάλυψε η σύζυγός του

Δημήτρης Κόκοτας: Παρουσιάζει βελτίωση, κουνάει το πόδι του, αποκάλυψε η σύζυγός του Δημήτρης Κόκοτας: Παρουσιάζει βελτίωση, κουνάει το πόδι του, αποκάλυψε η σύζυγός του Μη σας κάνει εντύπωση ότι έχουμε φτάσει τους έξι μήνες, υπάρχουν πολλά αντίστοιχα περιστατικά που χρειάστηκαν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε η Κατερίνα Κόκοτα Ο Δημήτρης Κόκοτας συμπληρώνει έξι μήνες από τη

Βικτώρια Καρύδα: Πριν λίγους μήνες παραλίγο να φύγω από τη ζωή

H Βικτώρια Καρύδα μίλησε έξι χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της, Γιάννη Μακρή, αποκάλυψε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε και τη νέα της ζωή στο εξωτερικό, στην εκπομπή «Buongiorno». «Έχω πάρα πολλή πίεση στη ζωή μου, είμαι απασχολημένη με πολλά πράγματα και δεν βρίσκω χρόνο. Ζω και στο εξωτερικό, στη Γερμανία. Δεν έχω φύγει

Μιχάλης Κεφαλογιάννης: Βούρκωσε και σόκαρε τη Φαίη Σκορδά με την προσωπική αποκάλυψη

"Μου είναι πολύ δύσκολο να είμαι εδώ και να προσπαθώ να χαμογελάσω. Δεν είναι εύκολο", εξομολογείται ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Ματθαίος Γιαννούλης: «Ένιωσα αηδία με τη Ματούλα Ζαμάνη, είπα στη γυναίκα μου ότι θα κάνω εμετό»

Για την κίνηση της Ματούλας Ζαμάνη να βγάλει τη μπλούζα της σε συναυλία απάντησε η Ματθαίος Γιαννούλης, σε δηλώσεις που έκανε στο Πρωινό.

Σεφερλής: Όταν κάνω έναν ήρωα που έχει σχέση με την ομοφυλοφιλία, πέφτουν όλοι να φάνε μόνο εμένα

Το σατιρικό σκετς στο οποίο ο Μάρκος Σεφερλής υποδύεται το non-binary άτομο, Nemo, που κέρδισε τη φετινή Eurovision, έχει προκαλέσει αρκετές οι αντιδράσεις. Ο ίδιος απάντησε σήμερα στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα» σε όσους χαρακτήρισαν τη σάτιρά του «ομοφοβική». Κάνω σάτιρα και δεν κοροϊδεύω κανέναν, είπε αρχικά, για να συνεχίσει πως έχει σατιρίσει στο

Το εντυπωσιακό καταμαράν αξίας 14 εκατ. ευρώ που έδεσε στη Μύκονο – Διαθέτει σαλόνι, μπαρ και τζακούζι

Όλα τα βλέμματα τράβηξε το πολυτελές καταμαράν που έκανε την εμφάνισή του στον κόλπο της Ψαρρούς στην Μύκονο, σήμερα Πέμπτη (3.10.24). Σύμφωνα με το Mykonoslive.tv καταμαράν «Shimali», που έφτασε στη Μύκονο, εντυπωσιάζει με το ανθρακί χρώμα του. Έχει μήκος 29 μέτρα, ναυπηγήθηκε στο Γκντανσκ της Πολωνίας και η αξία του αποτιμάται στα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Αυξάνονται οι νέοι που παθαίνουν καρδιακή προσβολή: Πώς μπορούν να προστατευθούν

Τι δείχνουν τα υπάρχοντα στοιχεία για τους νέους 18-44 ετών. Τι συνιστούν δύο καρδιολόγοι από τις ΗΠΑ. Το έμφραγμα δεν είναι πολύ συχνό στους νεαρούς ενήλικες, αλλά καταγράφονται ολοένα περισσότερα περιστατικά, προειδοποιούν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Στοιχεία από το Εθνικό Κέντρο Στατιστικών Υγείας (NCHS) των ΗΠΑ αποκαλύπτουν πως μεταξύ 2019 και 2023 αυξήθηκαν κατά 66%

Βικτώρια Καρύδα: Πριν λίγους μήνες παραλίγο να «φύγω» από τη ζωή

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε το πρωί της Πέμπτης 3/10 η Βικτώρια Καρύδα. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε πριν από λίγες μήνες παραλίγο να «φύγει» από τη ζωή ενώ αναφέρθηκε και στον σύζυγό της, Γιάννη Μακρή που της λείπει πολύ. Το γνωστό μοντέλο, 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του συζύγου της επεσήμανε: «Έχω πάρα πολύ πίεση στη ζωή

Μάρτιν Σκορσέζε: Στην Ιταλία για νέο ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται την ιστορία αρχαίων ναυαγίων στην Σικελία

Ο Μάρτιν Σκορσέζε ετοιμάζει ένα νέο ντοκιμαντέρ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλήξει στον τίτλο του. Ο θρυλικός σκηνοθέτης φαίνεται πως έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα. Ένα νέο εγχείρημα βρίσκεται στα σκαριά από τον Μάρτιν Σκορσέζε (Martin Scorsese), παρά την αναβολή δύο παραγωγών του, το βιβλικό έπος «The Life of Jesus», βασισμένο στο μυθιστόρημα του Σουσάκου