Σαλάτα με μανιτάρια και μανούρι

Αυτή η σαλάτα μπορεί να αποτελέσει μια γευστική εναλλαγή για το βραδινό σας γεύμα. Ή ακόμα μπορείτε να την πάρετε μαζί σας στο γραφείο.

Τα μανιτάρια, είναι ιδιαίτερα θρεπτικά, εφόσον είναι πηγή 4 μέταλλων και 7 διαφορετικών βιταμινών. Περιέχοντας όμως και ορισμένη ποσότητα πρωτεϊνών όταν συνδυαστούν με τυρί, μπορούν να προσφέρουν στο οργανισμό σας τα περισσότερα από τα απαραίτητα αμινοξέα.

Ιδανικός διατροφικός συνδυασμός είναι η προσθήκη μιας πηγής σύνθετου υδατάνθρακα, για παράδειγμα μια λεπτή φέτα πολύσπορο ψωμί ή 2-3 κουταλιές κρουτόν ολικής άλεσης.

Με μικρή προετοιμασία, απολαύστε το γευστικό θρεπτικό και ελαφρύ σας γεύμα, μέσα στο σπίτι ή και έξω από αυτό.

Υλικά για 2 άτομα

• Ένα πακέτο λευκά μανιτάρια
• 15 ντοματίνια
• 100 γραμμάρια μανούρι
• Λίγο άνηθο και προαιρετικά ένα μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι
• Πάπρικα, αλάτι πιπέρι
• Ελαιόλαδο και balsamic

Προετοιμασία

Πλύνετε τα μανιτάρια και αφαιρέστε τα κοτσάνια.

Κόψτε σε μέτριες φέτες, πασπαλίστε με πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι και απλώστε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήστε στο γκριλ για 8-10 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο μεριές.

Σε ένα βαθύ μπολ κόψτε τα ντοματάκια στην μέση και ανακατέψτε με τα μανιτάρια, προσθέτοντας το ελαιόλαδο, το ξύδι και τον άνηθο.

Προσθέστε το μανούρι σε κύβους και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

- Σαλάτα με μανιτάρια και μανούρι - Diatrofi.gr | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Φλαούνες

ΥΛΙΚΑ Για τη Ζύμη 300 γρ. φαρίνα 350 γρ. χωριάτικο αλεύρι 1 κουταλάκι αλάτι 60 γρ. βούτυρο 30 γρ. ζάχαρη 300 γρ. γάλα 11 γρ. ξηρή μαγιά 1 αυγό 1/4 κουταλάκι μαστίχα 1/4 κουταλάκι μέχλεπι Για τη Γέμιση 600 γρ. τυρί φλαούνας 180 γρ. φαρίνα 30 γρ. baking powder 45 γρ. σταφίδες 10 γρ. φρέσκο

Αρνίσιο κότσι µε κρασί και ριζότο

Προσθήκη στα αγαπημένα ΥΛΙΚΑ 4 αρνίσια κότσια 2 καρότα, κοµµένα σε ροδέλες 2 µικρές πατάτες, κοµµένες σε ροδέλες 1 κρεµµύδι κοµµένο στη µέση 1-2 κλωναράκια σέλινο Μαύρο πιπέρι 1-2 φυλλαράκια δάφνη 1-2 φλ. κόκκινο, ξηρό κρασί 1 µατσάκι µε διάφορα αρωµατικά (bouquet garni) Για το ριζότο: ½ κιλό ρύζι Arborio για το ριζότο 125 γρ.

Νίκος Οικονομόπουλος: Με τον βαφτισιμιό του για ψώνια! Η πρώτη λαμπάδα του Φώτη Σταθοκωστόπουλου

Εκτός από επιτυχημένος καλλιτέχνης και ένας υπέροχος άνθρωπος, ο Νίκος Οικονομόπουλος είναι και ένας υπέροχος νονός.

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Η κατάσταση της υγείας του 94χρονου ηθοποιού και πού θα κάνει Πάσχα

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία του, όμως ο 94χρονος Δημήτρης Καλλιβωκάς, της χρυσής εποχής του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Πώς η άσκηση απογειώνει την υγεία: Ερευνητές του Stanford φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά την «άσκηση ακριβείας»

Πώς το λαχάνιασμα σε ένα διάδρομο, η ποδηλασία σε μία απότομη ανηφόρα ή μια γρήγορη μεσημεριανή βόλτα προσφέρουν τόσα οφέλη για την υγεία; Άσκηση. Σχετίζεται με αυξημένη μυϊκή δύναμη, καλύτερη καρδιακή υγεία, χαμηλότερο σάκχαρο και σχεδόν κάθε άλλη σωματική βελτίωση που μπορεί να φανταστεί κανείς. Πώς, όμως, το λαχάνιασμα σε έναν διάδρομο, το ποδήλατο σε

Eurovision 2024: Όλες οι λεπτομέρειες για την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου

Η διεθνής Ελληνίδα pop star Έλενα Παπαρίζου επιστρέφει στη σκηνή της Eurovision, 19 χρόνια μετά τη νίκη της στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η “number one” Έλενα Παπαρίζου πρόκειται να εμφανιστεί στο interval act του 2ου ημιτελικού την Πέμπτη 9 Μαΐου, παρουσιάζοντας ζωντανά το νικητήριο τραγούδι της Ελλάδας “My Number One”, σε ένα special Sing-A-Long performance

Μαρία Μπακοδήμου: Εξιτήριο από το νοσοκομείο – Δεν ήταν τίποτα το σοβαρό! Γύρισα σπίτι μου!

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου , η οποία μπήκε για προγραμματισμένη επέμβαση.

Πήρε εξιτήριο και αναρρώνει μετά το χειρουργείο η Μαρία Μπακοδήμου – Συγκινεί με την πρώτη ανάρτησή της

Τελείωσε η μικρή περιπέτεια υγείας της Μαρίας Μπακοδήμου η οποία υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και πλέον πήρε εξιτήριο και αναρρώνει δίπλα στην οικογένειά της. Η γνωστή παρουσιάστρια μετά την προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, ευχαρίστησε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για την υγεία της αφήνοντας ένα συγκινητικό κοινωνικό μήνυμα. «Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας, δεν ήταν τίποτα το