Πιό γρήγορα δεν γίνεται…
Αν δεν έχεις το χρόνο, δηλαδή κάπου δυο τρεις ώρες προετοιμασίας, για να φτιάξεις γεμιστά, βράζεις το ρύζι μέχρι να πιει το ζουμί του, ψιλοκόβεις ότι λαχανικά έχεις , ανακατεύεις με φρέσκο ελαιόλαδο, και σε 10 λεπτά είσαι έτοιμος!
Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή κατάλληλη για αυτούς που εργάζονται και θέλουν κάτι διαφορετικό.
Υλικά για 2 μερίδες
- 2/3 φλιτζανιού ρύζι μπασμάτι
- 1 όχι πολύ ώριμη ντομάτα σε κυβάκια
- 1 μικρή πιπεριά σε κυβάκια
- 1/2 αγγούρι σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι κατεψυγμένο
- 100 γραμ. κίτρινο τυρί σε κυβάκια ή 100γρ τόνο
- 4 φέτες ζαμπόν γαλοπούλα ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι μανιτάρια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Βράζουμε το ρύζι με περίπου 2 φλιτζάνια νερό
- Λίγο πριν πιει όλο το ζουμί προσθέτουμε το καλαμπόκι και το ελαιόλαδο
- Αφού πιει το ζουμί του σκεπάζουμε με στεγνή πετσέτα για 5 λεπτά
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το ρύζι σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
Μία εναλλακτική πρόταση είναι να αντικαταστήσουμε το τυρί και το ζαμπόν γαλοπούλας με τόνο και τέσσερις πέντε ψιλοκομμένες ελιές.
Την συγκεκριμένη επιλογή με το τίτλο «Ρυζοσαλάτα» μαζί με πολλές άλλες θα τη βρεις και στην εφαρμογή Diet Coaching στο πακέτο Ιδεών – Συνταγών: “Συνταγές από την Ρόδο”.
Η φιλοσοφία των επιλεγμένων συνδυασμών για τη δημιουργία μικρών πλήρων γευμάτων είναι βασισμένη στο βιβλίο Thin Positive – Μυστικά ελέγχου της πείνας και της διατροφής από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
- Ρυζοσαλάτα – Η ωμή παραλλαγή για τα γεμιστά - Diatrofi.gr | -.