ΥΛΙΚΑ
6 φιλέτα γλώσσας ή χωματίδας, περίπου 120 γρ. το καθένα
500 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
60 γρ. ρόκα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
½ κ.γ. θυμάρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τα ντοματίνια:
250 γρ. ντοματίνια ή 2 μεγάλες ντομάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
50 γρ. ρόκα
1 κ.σ. σουσάμι, καβουρδισμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τη σελινόριζα σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει εντελώς. Τη στραγγίζουμε πολύ καλά και την αφήνουμε για λίγα λεπτά ώστε να απομακρυνθεί η περιττή υγρασία.
Μεταφέρουμε τη σελινόριζα σε μπλέντερ ή πολτοποιούμε με εργαλείο χειρός. Προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τον χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί ένας λείος, σχετικά σφιχτός πουρές.
Ψιλοκόβουμε τη ρόκα και την ανακατεύουμε με τον πουρέ σελινόριζας. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει ελαφρά, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση χωρίς να διαλυθούν τα φιλέτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Στεγνώνουμε καλά τα φιλέτα ψαριού με χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στο φαρδύ μέρος κάθε φιλέτου 1-2 κ.σ. από τον πουρέ σελινόριζας και ρόκας. Τυλίγουμε προσεκτικά τα φιλέτα σε ρολάκια, ξεκινώντας από το φαρδύ μέρος προς το λεπτό και στερεώνουμε, αν χρειάζεται, με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε ελαφρά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος, με την ένωση προς τα κάτω. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-18 λεπτά, ανάλογα με το πάχος των φιλέτων. Το ψάρι πρέπει να έχει ψηθεί μέχρι μέσα, αλλά να παραμένει ζουμερό.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε σε ταψί. Τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε μαζί με το ψάρι για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.Καβουρδίζουμε το σουσάμι σε στεγνό τηγάνι για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να μυρίζει και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Σερβίρουμε τα ρολάκια πάνω σε μια μικρή ποσότητα ρόκας, συνοδεύοντας με τα ψητά ντοματίνια. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι.