Φιλέτα γλώσσας αλά Νορµάντ

Date:

ΥΛΙΚΑ

6 γλώσσες (δες σηµείωση), χωρισµένες σε φιλέτα από τον ιχθυοπώλη σας (κρατήστε τα κεφάλια και τα κόκαλα)

4 κοφτές κουταλιές βούτυρο + λίγο για το ταψί

1 κιλό βόνγκολε (αχιβάδες)

½ φλ. λευκό κρασί

350 γρ. µικρές φρέσκες γαριδούλες ξεφλουδισµένες

1 κρόκος

 1 φλ. κρέµα γάλακτος

Αλάτι, πιπέρι λευκό

Για τον ζωµό:

Τα κεφάλια και τα ψαροκόκαλα

2 φύλλα δάφνης

1 µεγάλο καρότο ξεφλουδισµένο σε φετάκια

4-5 κλωνάρια µαϊντανό τεµαχισµένα

2 κλωνάρια σέλινο τεµαχισµένα

1 κρεµµύδι σε φετάκια

 2 κλωναράκια θυµάρι

1 κουταλάκι σπόροι πιπεριού, 2-3 καρφιά γαρίφαλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιµάζετε τον ζωµό: Βράζετε µπόλικο νερό σε µια µεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τα κεφάλια των ψαριών, τα ψαροκόκαλα και όλα τα άλλα υλικά. Τα αφήνετε να βράσουν για 20 περίπου λεπτά. Ύστερα, σουρώνετε το ζωµό, µετράτε 2 φλ. και τα βάζετε πίσω στην κατσαρόλα.

Βράζετε το ζωµό στην κατσαρόλα και όταν κοχλάσει, χαµηλώνετε τη φωτιά, βάζετε µέσα τα φιλέτα των ψαριών και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Τα στραγγίζετε καλά (κρατάτε λίγο ζωµό) και τα απλώνετε σε ένα βουτυρωµένο ταψί. Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Βράζετε το κρασί σε µια κατσαρόλα, προσθέτετε τα βόνγκολε, σκεπάζετε στεγανά την κατσαρόλα και τα αχνίζετε για 5 περίπου λεπτά σε δυνατή φωτιά, κουνώντας µια-δυο φορές την κατσαρόλα, µέχρι να ανοίξουν. Τα σουρώνετε και κρατάτε το ζωµό τους. Τα απλώνετε και αυτά στο ταψί µε τα φιλέτα των ψαριών και προσθέτετε και τις ξεφλουδισµένες γαριδούλες. Χτυπάτε σε ένα µπολάκι µε πιρούνι τον κρόκο µε την κρέµα γάλακτος για να σµίξουν και προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το ζεστό ζωµό των βόνγκολε. Περιχύνετε µε το µίγµα το περιεχόµενο του ταψιού. Αλατοπιπερώνετε και σκορπάτε στην επιφάνειά τους το βούτυρο σε κοµµατάκια. Βάζετε το ταψί στο φούρνο για 12-15 περίπου λεπτά, σερβίρετε το φαγητό συνοδεύοντάς το µε πιλάφι, άσπρο ρύζι, αρωµατισµένο µε ψιλοκοµµένο µαϊντανό.

Σηµείωση: Μπορείτε, αν θέλετε, να αντικαταστήσετε τις γλώσσες µε λαβράκια.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ψηφιακή άνοια: Οι μορφές και τα συμπτώματα από την υπερβολική χρήση του κινητού και των social media

Η συνεχής χρήση του κινητού, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των νέων τεχνολογιών μπορεί να οδηγήσει σε γνωστκή εξασθένιση, γνωστή ως «ψηφιακή άνοια». Όλο και πιο συχνά βλέπουμε ανθρώπους που κυκλοφορούν σαν χαμένοι με ένα κινητό στο χέρι, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει γύρω τους, ή ανθρώπους που όλη την ώρα σκρολάρουν στο κινητό ή

Μπορούμε να ζήσουμε την τελευταία δεκαετία της ζωής μας χωρίς πόνο ή φάρμακα – Το βίντεο που δείχνει τον τρόπο

Μπορούμε να ζήσουμε την τελευταία δεκαετία της ζωής μας χωρίς πόνο ή φάρμακα – Το βίντεο που δείχνει τον τρόπο FITNESS Οι ειδικοί εξυμνούν εδώ και χρόνια την αξία των υγιών συνηθειών για την επίτευξη της μακροζωίας - Ένα βίντεο της Καναδικής Καρδιολογικής Εταιρίας μας θυμίζει τα οφέλη της άσκησης στην υγιή γήρανση «Πώς θα

Άνοια: Ανησυχητικό σημάδι η απότομη απώλεια βάρους στους ηλικιωμένους

Η ακούσια απώλεια βάρους σε μεγάλη ηλικία μπορεί να είναι ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι για άνοια, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Αν και η σκόπιμη απώλεια βάρους μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία, η ακούσια απώλεια βάρους, ειδικά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, μπορεί να αντανακλά τον υποκείμενο νευροεκφυλισμό ή άλλες καταστάσεις υγείας, όπως η

Καρκίνος του μαστού: H ανοσοθεραπεία πριν από την εγχείρηση βελτιώνει την αντιμετώπιση επιθετικών όγκων

Τα ευρήματα μελέτης σε ασθενείς με υψηλού κινδύνου ορμονοεξαρτώμενους όγκους. Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές. Η ανοσοθεραπεία πριν από την εγχείρηση για τον καρκίνο του μαστού μπορεί να βελτιώνει την έκβαση των ασθενών, καθώς βοηθεί το ανοσοποιητικό να αναγνωρίζει καλύτερα τα καρκινικά κύτταρα, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Στη μελέτη συμμετείχαν γυναίκες που πάσχουν από την

Καρκίνος παχέος εντέρου: Δύο μερίδες γιαούρτι την εβδομάδα μπορούν να μας προστατεύσουν

Το να καταναλώνουμε τακτικά γιαούρτι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο να εμφανίσουμε καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως διαπίστωσε μια νέα μελέτη. Το γιαούρτι, το οποίο περιέχει ζωντανά στελέχη βακτηρίων, πιστεύεται ότι προστατεύει από πολλούς τύπους ασθενειών, ενώ ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου. Η μακροχρόνια κατανάλωση γιαουρτιού

​Αμυγδαλίτιδα: Οι διαφορές της με την φαρυγγίτιδα και τη στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα

Ο πονόλαιμος είναι μια κοινή κατάσταση που χαρακτηρίζεται από πόνο, ερεθισμό ή αίσθημα γρατσουνίσματος στον λαιμό. Πότε προέρχεται, όμως, από αμυγδαλίτιδα και πότε από άλλες αιτίες; Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι πόνοι στον λαιμό ίδιοι. Η κατανόηση της διαφοράς που έχει η απλή φαρυγγίτιδα, η αμυγδαλίτιδα και η

Οι εξελίξεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης που «γεννούν» υγιή μωρά

Οι εξελίξεις της εξωσωματικής γονιμοποίησης που «γεννούν» υγιή μωρά Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ Ο κύριος Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ενδοσκοπικός Χειρουργός Αναπαραγωγής, Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας και Πρόεδρος & Ιδρυτής της HOPEgenesis  παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης που αυξάνουν τις πιθανότητες υγιούς κύησης  Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει

H&M: Νέα συλλογή με έμπνευση από τη σειρά «The White Lotus»

Θυμίζοντας την ηλιόλουστη γοητεία και αίγλη των διακοπών σε ένα luxury resort, η H&M παρουσιάζει μια νέα συλλογή γυναικείων ενδυμάτων εμπνευσμένη από την original σειρά The White Lotus του HBO®, σε συνεργασία με την Alex Bovaird, Costume Designer του The White Lotus, μαζί με τη Warner Bros. Discovery Global Consumer Products. Η συλλογή κυκλοφορεί παγκοσμίως

Κυστική Ίνωση: Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται

Η Κυστική Ίνωση είναι μια “αόρατη” αλλά εξαιρετικά σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Πρόκειται για μια κληρονομική πάθηση, η οποία προκαλείται από μεταλλάξεις σε ένα συγκεκριμένο ζευγάρι γονιδίων και προκαλεί συστηματικές λοιμώξεις στο αναπνευστικό και στα υπόλοιπα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Αποτελεί τη συχνότερη κληρονομική ασθένεια της λευκής φυλής με το 4-5%

Το φαγητό από πλαστικά δοχεία αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας [νέα μελέτη]

Η κατανάλωση τροφής απευθείας από πλαστικά δοχεία για φαγητό μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πιθανότητα συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, διαπιστώνει νέα μελέτη Μάλιστα, οι ερευνητές υποψιάζονται ότι έχουν εντοπίσει το γιατί η κατανάλωση φαγητού απευθείας από πλαστικά δοχεία συνδέεται με τον κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας: οι αλλαγές στο σύστηνα του εντέρου προκαλούν φλεγμονή που βλάπτει το κυκλοφορικό