Διπλή μεταμόσχευση ήπατος και νεφρού σε 53χρονη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Σε διπλή συνδυασμένη μεταμόσχευση ήπατοςνεφρού υποβλήθηκε προ ημερών ασθενής 53 ετών, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιπποκρατείου, η λήπτρια έπασχε από πολυκυστική νόσο ήπατος και νεφρών και είχε αξιολογηθεί αρχικά, μέσω της διακρατικής συμφωνίας του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων με τον αντίστοιχο Ιταλικό Οργανισμό, από διάφορα μεταμοσχευτικά κέντρα της Ιταλίας, αλλά δεν είχε γίνει δεκτή, λόγω της βαρύτητας της νόσου της.

Η ασθενής προσήλθε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και διενεργήθηκε ο Προμεταμοσχευτικός Έλεγχος και στις 15-02-2024 ολοκληρώθηκε η ένταξή της στο Εθνικό Μητρώο Υποψηφίων Ληπτών του κέντρου. Σε λιγότερο από 1,5 μήνα, μόλις προσφέρθηκε το πρώτο κατάλληλο συμβατό πτωματικό μόσχευμα, πραγματοποιήθηκε, με απόλυτη επιτυχία, η διπλή μεταμόσχευση οργάνων από την εξειδικευμένη ομάδα της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «είναι από τις λίγες μεταμοσχεύσεις που γίνονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως γενικότερα, λόγω των ενδείξεων και του βαθμού δυσκολίας».

Εκφράζονται δε ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους συμπολίτες μας και συνέβαλε στην πραγματοποίηση του δύσκολου αυτού εγχειρήματος.

Συνολικά στο Μεταμοσχευτικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν από την ίδρυσή του πέντε τέτοιες μεταμοσχεύσεις ήπατος-νεφρού.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Χριστίνα Μπόμπα: Η ερωτική εξομολόγηση στον Τανιμανίδη ανήμερα των γενεθλίων του

Ερωτική εξομολόγηση δέχθηκε ο Σάκης Τανιμανίδης από τη γυναίκα του, Χρίστινα Μπόμπα ανήμερα των γενεθλίων του. Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 30/4 έχει γενέθλια ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα του ευχήθηκε και διαδικτυακά αναδημοσιεύοντας μία παλιά ανάρτησή της. «Χρόνια πολλά αγάπη μου! Είσαι φως και όλοι γύρω σου είμαστε οι πιο τυχεροί άνθρωποι του κόσμου!

Eurovision 2024: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα & η Σάττι στα στοιχηματικά μετά την πρώτη πρόβα;

Eurovision 2024 : Το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας, η Μαρίνα Σάττι πραγματοποίησε την πρώτη τεχνική πρόβα της μαζί με την ομάδα της και… «έριξε τη ζαριά» της!

My Place Is Here: Η ιταλική ταινία που ασχολείται με τα δικαιώματα των γυναικών

Το ιταλικό δράμα εποχής «My Place Is Here» θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία στις 9 Μαΐου. Το «My Place Is Here» διαδραματίζεται στα χρόνια μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι γυναίκες μόλις έλαβαν δικαίωμα ψήφο στην Ιταλία, αλλά στην Καλαβρία, μια συντηρητική αγροτική περιοχή στη νότια Ιταλία, οι άνδρες εξακολουθούν να κυριαρχούν. Μια ανύπαντρη

Χρήστος Σπανός για τη σύζυγό του: Στην αρχή είχα φάει απόρριψη, είχα φάει χυλόπιτα

Ο Χρήστος Σπανός μίλησε για την παιδική του ηλικία, την κόρη του και τη σύζυγό του στην στην εκπομπή «Πάμε Δανάη». Αρχικά, αναφέρθηκε στις φοβίες που απέκτησε αφότου γεννήθηκε η κόρη του: «Ως παιδί δεν είχα φοβίες. Νομίζω ότι οι φοβίες μου γεννήθηκαν μετά, όταν ήρθε στη ζωή η κόρη μου. Άρχισα να σκέφτομαι ότι

Γιώργος Λιάγκας: “Μαθαίνω ότι η Καινούργιου έχει σταθεί οικονομικά στον Μικρούτσικο”

Γιώργος Λιάγκας: «Μαθαίνω ότι η Καινούργιου έχει σταθεί οικονομικά στον Μικρούτσικο» "Δεν ήξερε δύο χρόνια πού πήγαινε. Δύο χρόνια μετά δεν κατάλαβε"; Μια άγνωστη πτυχή της σχέσης που είχαν ο Ανδρέας Μικρούτσικος και η Κατερίνα Καινούργιου έφερε στο φως ο Γιώργος Λιάγκας, το πρωί της Μεγάλης Τρίτης. Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως η Καινούργιου έχει βοηθήσει

Άννα Ζηρδέλη: “Την περσινή χρονιά η Ελεονώρα Μελέτη το πήρε όλο επάνω της και μπράβο της, μαγκιά της”

Άννα Ζηρδέλη: «Την περσινή χρονιά η Ελεονώρα Μελέτη το πήρε όλο επάνω της και μπράβο της, μαγκιά της» "Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι καλό είναι κάποιος να παίρνει κομμάτι της ευθύνης, θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα" εξηγεί η Άννα Ζηρδέλη. Την Άννα Ζηρδέλη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star και ο δημοσιογράφος Πάνος Παπαδόπουλος το πρωινό της Τρίτης.

Χαμηλά λευκά αιμοσφαίρια: Ποιές είναι οι πιθανές αιτίες, πότε πρέπει να ανησυχήσετε

Οι χαμηλές τιμές στα λευκά αιμοσφαίρια μπορεί να προκληθούν από μια απλή λοίμωξη, από τη λήψη κάποιων φαρμάκων ή από κάποιους τύπους καρκίνου. Τα λευκά αιμοσφαίρια, ή αλλιώς λευκοκύτταρα, μας προστατεύουν από ασθένειες και λοιμώξεις. Είναι οι «πολεμιστές» του αίματός μας, που αντιμετωπίζουν ιούς, βακτήρια και άλλους ξένους εισβολείς που απειλούν την υγεία μας. Η

Ο Νάσος Γουμενίδης για την απώλεια του αδερφού του: «Από έναν μπάφο ξεκίνησε και πήγαμε στα σκληρά. Έπαθε ανακοπή»

Στο «The 2Night Show» βρέθηκε ο Νάσος Γουμενίδης το βράδυ της Δευτέρας 29 Απριλίου. Ο δημοσιογράφος μίλησε για την απώλεια του αδελφού του, Δημήτρη, από χρήση ουσιών. «Έχασα τον Δημήτρη στις 5 Μαΐου του 2011. Ο πόνος σου δίνει εμπειρία, ο πόνος για εμένα είναι μία φάση στη ζωή μας που πρέπει να περάσουμε προκειμένου είτε να λυγίσουμε