Η άνοιξη έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στην χώρα μας με την θερμοκρασία να σημειώνει συνεχή άνοδο και τα λουλούδια να ανθίζουν. Έτσι, έχει έρθει η στιγμή να αρχίσουμε τις προετοιμασίες διαμόρφωσης του εξωτερικού μας χώρου, προκειμένου να βελτιώσουμε την εμφάνισή αλλά και την λειτουργικότητά του.

Είτε έχετε έναν μικρό χώρο όπως ένα μπαλόνι είτε έναν μεγαλύτερο χώρο όπως μία αυλή, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να διαμορφώσετε έναν εξωτερικό χώρο που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας.


1. Προμηθευτείτε έπιπλα εξωτερικού χώρου

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να φροντίσετε για τον εξωτερικό σας χώρο είναι τα έπιπλα. Επιλέξτε ένα σαλόνι κήπου ή μια τραπεζαρία για να κάθεστε με τους φίλους σας και να απολαμβάνετε την λιακάδα αλλά και τα δροσερά καλοκαιρινά βράδια.

Από την άλλη, αν έχετε επαρκή χώρο στην αυλή σας, μπορείτε να προσθέσετε ξαπλώστρες για να χαλαρώνετε μετά από μία κουραστική ημέρα. Πρόκειται για μία χρήσιμη επένδυση, καθώς θα μπορείτε επίσης να τις παίρνετε μαζί σας στο κάμπινγκ.

2. Φυτέψτε λουλούδια


Είναι γεγονός ότι τα λουλούδια μάς φτιάχνουν την διάθεση και προσθέτουν όμορφα χρώματα στον χώρο μας. Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να γεμίσετε τα παρτέρια και τις γλάστρες σας με όμορφα μονοετή φυτά που σιγά σιγά θα αρχίσουν να ανθίζουν.

Ακόμα και αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν έχουν χρόνο για να φροντίζουν γλάστρες, μπορείτε να επιλέξετε φυτά με χαμηλές ανάγκες συντήρησης ή ακόμα και να εγκαταστήσετε ένα αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

3. Δημιουργήστε έναν χώρο για τους φίλους και την οικογένειά σας

Αν σας αρέσει να διοργανώνετε μπάρμπεκιου και να καλείτε τακτικά κόσμο στο σπίτι σας, τότε ίσως θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να δημιουργήσετε έναν ιδιαίτερο χώρο στην αυλή σας, ο οποίος θα προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες.

Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να προσθέσετε ένα ή παραπάνω κιόσκια,τα οποία θα προστατεύουν τα φαγητά και τους καλεσμένους σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιο, τον αέρα αλλά και την απρόσμενη βροχή.

4. Προσθέστε τον κατάλληλο φωτισμό

Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο για τη αυλή σας είναι ο κατάλληλος φωτισμός. Είτε επιλέξετε επιδαπέδια είτε επιτοίχια φωτιστικά, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι ανθεκτικά στην υγρασία για να μην χρειαστεί να τα αντικαθιστάτε συχνά.

Επιπλέον, κατά την αγορά φωτιστικών για εξωτερικό χώρο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόχρωση των λαμπτήρων για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στον χώρο σας.


Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook

Ακολουθήστε το Diaforetiko στο Google news Google News