Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ούρων σας για την υγεία σας

Date:

Αν τα ούρα σας είναι διάφανα κίτρινα, μάλλον είστε υγιείς και ενυδατωμένοι. Αν όχι, ίσως πρέπει να εξετάσετε κάποια πράγματα.

Η «Huffington Post» αναλύει τα διαφορετικά χρώματα που μπορεί να πάρουν τα ούρα μας εξαιτίας διαφόρων παραγόντων. Όπως αποδεικνύεται, τα ούρα μπορεί να έχουν οποιοδήποτε χρώμα του ουράνιου τόξου και κάθε χρώμα έχει μια διαφορετική σημασία.

Αν είναι κίτρινα…

Μάλλον είστε υγιής, αλλά οι διαφορετικές αποχρώσεις σημαίνουν διαφορετικά πράγματα. Μια μελί απόχρωση μπορεί να υποδηλώνει ότι έχετε υψηλά επίπεδα ουροβολίνης στα ούρα σας, που σημαίνει ότι είστε λίγο αφυδατωμένοι και πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Το έντονο, σκούρο κίτρινο σημαίνει ότι είστε στα πρόθυρα αφυδάτωσης και θα πρέπει να πιείτε σύντομα νερό, ενώ τα καθαρά ούρα σημαίνουν ότι είτε έχετε πιει πολύ νερό είτε έχετε πιει καφεΐνη και αλκοόλ. Αν τα ούρα σας είναι διάφανα κίτρινα (όπως προαναφέρθηκε), είστε καλά.

Αν είναι καφέ…

Μην ανησυχείτε! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχετε φάει φαγητά με χρωστικές ή μπορεί να σχετίζεται με κάποια παρενέργεια ενός καθαρτικού, μυοχαλαρωτικού ή αντιβιοτικού.

Αν είναι μοβ…

Μπορεί να έχετε πορφυρία, που σημαίνει ότι ο οργανισμός σας έχει έλλειψη των ενζύμων που χρειάζεται για την παραγωγή αίμης, ενός βασικού συστατικού των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Έτσι, αν τα ούρα σας είναι μοβ, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Αν είναι μπλε…

Θα μπορούσε να είναι σημάδι υπερασβεστιαιμίας, μιας σπάνιας γενετικής ασθένειας που προκαλείται από το υπερβολικό ασβέστιο στο αίμα και συνήθως εμφανίζεται στα παιδιά. Επιπλέον, ορισμένα φάρμακα περιέχουν μπλε του μεθυλενίου, το οποίο προκαλεί την μπλε απόχρωση στα ούρα.

Αν είναι πράσινα…

Σίγουρα είναι περίεργο, αλλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πράσινα ούρα μάλλον δεν αποτελούν λόγο ανησυχίας. Το πράσινο χρώμα στα ούρα θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα της λήψης βιταμινών, ενός νέου φαρμάκου ή μιας πράσινης χρωστικής σε τρόφιμα που καταναλώσατε.

Είναι κόκκινα ή ροζ…

Μάλλον ήρθε η ώρα να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Ενώ τα κόκκινα ή ροζ ούρα μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης πολλών παντζαριών ή βατόμουρων, μπορεί επίσης να είναι σημάδι διογκωμένου προστάτη ή καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Αν είναι πορτοκαλί…

Πιθανώς έχετε πολλή βιταμίνη C στον οργανισμό σας ή ίσως τρώτε πολλά καρότα, τα οποία παράγουν καροτίνη. Θα μπορούσε επίσης να είναι παρενέργεια φαρμάκων.

Αν τα ούρα σας είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από διάφανο κίτρινο, μην το αγνοήσετε. Όπως αναφέρει η Cleveland Clinic, «από τις πρώτες μέρες της ιατρικής, τα ούρα αποτελούν χρήσιμο εργαλείο διάγνωσης. Το χρώμα, η πυκνότητα και η οσμή των ούρων μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για την υγεία μας». Σκεφτείτε, λοιπόν, τι βάζετε στο σώμα σας και αν κάτι σας παραξενεύει, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

O Nίκος Κοκλώνης υποδέχεται στο J2US έναν guest κριτή και τη Λένα Ζευγαρά

Ο Ηλίας Ψινάκης θα κάτσει απόψε στην καρέκλα της Δέσποινας Βανδή

Ανδρέας Μικρούτσικος: Στη Super Κατερίνα ένιωσα καταπιεσμένος και ότι δεν υπήρχε σεβασμός

Η Κατερίνα Καινούργιου είναι ο καλύτερος καβαλάρης της αυτοαναφορικότητας, αυτό της κάνει κακό, δήλωσε

Έλενα Τσαγκρινού: “Σχολιάστηκε αρνητικά που έβγαλα την κοιλιά μου”

Η Έλενα Τσαγκρινού μίλησε στην κάμερα του I love Σου Κου για την αποβολή που είχε παλιότερα και τα σχόλια που δέχθηκε όταν έβγαλε την κοιλιά της σε ένα

Κώστας Τσουρός για Οικονομάκου – Μιχόπουλο: “Γιατί να βγάλεις ανακοίνωση για τη λήξη ενός γάμου; Δεν είμαστε στο Μπάκιγχαμ”

Ο Κώστας Τσουρός σχολίασε την ανακοίνωση που εξέδωσαν η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος για το διαζύγιό τους

Νίκος Μπάρκουλης: Έφαγα κέρατο – Παρέλυσαν τα πόδια μου, είπα «δεν γίνεται να το ζω αυτό…»

Σε μια πολύ προσωπική εξομολόγηση προχώρησε ο Νίκος Μπάρκουλης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Tik Tok. Ο γιος του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη, εξομολογήθηκε ότι έχει βιώσει απιστία σε μία από τις σχέσεις του και μάλιστα το ανακάλυψε με τον αρκετά σοκαριστικό τρόπο. «Αυτή η ιστορία είναι από το 2019-2020 ήμουν με μία κοπέλα. Βγαίνω

Πάνος Κατσαρίδης: Η Ναταλία Γερμανού δεν με συμπαθεί καθόλου

“Πριν από πέντε – έξι χρόνια ήταν να συνεργαστούμε στο θέατρο και δεν προέκυψε αυτό και από τότε νομίζω ότι μου κρατάει κακία” αποκάλυψε ο Πάνος Κατσαρίδης. Ο Πάνος Κατσαρίδης παραχώρησε δηλώσεις στο I love Σου Κου και στον Αλέξανδρο Ρούτα και μίλησε για τον λόγο που δεν έχει καλές σχέσεις με την Ναταλία Γερμανού.

Παντρεύτηκε η «Άσπα» του Σασμού – Οι πρώτες φωτογραφίες από τον γάμο της με τον Αλέξανδρο Παπατριανταφύλλου

Πιο ευτυχισμένοι από ποτέ είναι η Βέρα Μακρομαρίδου και ο Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου. Το ζευγάρι, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα στην σχέση του και έτσι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 ανέβηκε τα σκαλιά του δημαρχείου για να παντρευτεί. Βέρα Μακρομαρίδου και Αλέξανδρος Παπατριανταφύλλου μαζί με στενούς φίλους και συγγενείς παντρεύτηκαν στο Δημαρχείο Καισαριανής ενώ αμέσως

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί

Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί Μαρία Σολωμού: Θα ήθελα να έχω σχέση με την Αντζελίνα Τζολί Θα τα βρίσκαμε καλύτερα από ό,τι με κάποιον άλλο, πρόσθεσε η ηθοποιός Η Μαρία Σολωμού έδωσε μία συνέντευξη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» στην οποία μίλησε για τις προσωπικές της σχέσεις, το αν