Gucci Aria: O Alessandro Michele ενώνει τις δυνάμεις του με την Balenciaga σε μια συλλογή όνειρο για τα 100 χρόνια του οίκου Gucci

Date:

Gucci Aria: O Alessandro Michele ενώνει τις δυνάμεις του με την Balenciaga σε μια συλλογή όνειρο για τα 100 χρόνια του οίκου Gucci

O οίκος Gucci γιορτάζει τα 100 του χρόνια και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Alessandro Michele επέλεξε για την επέτειο αυτή να τιμήσει την ιστορία του οίκου με μια απρόσμενη συλλογή, την Gucci Aria. Ανάμεσα στα στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι αντλεί άφθονη έμπνευση από signature looks που φέρουν την υπογραφή του Demna Gvasalia και του οίκου Balenciaga. Την ίδια στιγμή φυσικά εξερευνεί την Gucci ιστορία με τόλμη και φροντίδα. “Για να σχεδιάσουμε το μέλλον, θα πρέπει να αλλάξουμε το παρελθόν, εξετάζοντας όλα αυτά τα αποθέματα που μας έχουν απομείνει και που έχουν ακόμα ζωή. Στη δουλειά μου χαϊδεύω τις ρίζες για να ανθίσουν τα κλαδιά”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Alessandro Michele αναφορικά με το νέο του “διαμάντι”.

View this post on Instagram

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Η συλλογή Gucci Aria στο μικροσκόπιο:

Για μια ακόμη φορά, ο Alessandro Michele δεν μας απογοήτευσε.  Ο ίδιος περι- τη συλλογή του Aria ως “μία βαθιά και εκστατική βουτιά σε ό,τι μας λείπει περισσότερο σήμερα… το ιωβηλαίο της αναπνοής”. Στον πυρήνα της συλλογής Gucci Aria εντοπίζουμε ένα μοναδικό κράμα με στοιχεία από  την κληρονομία του Οίκου Gucci και άλλες signature πινελιές από την πρώτη συλλογή του Demna Gvasalia, καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Balecianga.

Οι δημιουργίες της συλλογής φέρνουν κοντά την high fashion και την street style αισθητική και είναι πασπαλισμένες με μια γενναιόδωρη δόση λάμψης, κομψή αύρα αλλά και ένταση. Ο ιππικός εξοπλισμός δίνει το παρών στη συλλογή και αποτελούν σαφή αναφορά στο παρελθόν του ιταλικού οίκου, όπως και το τύπωμα “Savoy Club” σε διάφορα αξεσουάρ και ρούχα, που αποτίνει φόρο τιμής στο ξενοδοχείο Savoy του Λονδίνου, όπου ο ιδρυτής του οίκου, Guccio Gucci, εργάστηκε στα νιάτα του.

View this post on Instagram

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Στην ίδια πασαρέλα, λοιπόν, βλέπουμε να συνυπάρχουν fishnet φορέματα και κορσέδες με κλασικά κοστούμια και tailored παλτό, crop tops με ογκώδη μανίκια, φορέματα με έντονα εμπριμέ και δερμάτινες ζώνες, βελούδινα κοστούμια με βερμούδες, ριχτά πανωφόρια με λεπτομέρειες από παγιέτες και κάπες με φτερά, γούνινα παλτό με ρίγες και παντελόνες από φτερά, sequin ταγέρ με τα logo Gucci – Balencianga, lace και σατέν χρωματιστά φορέματα, κομμάτια στο electric blue που αγαπά ο οίκος Balenciaga, και oversized jackets με φτερά στα μανίκια, όλα κομμάτια μιας συλλογής, η οποία με σεβασμό στο παρελθόν κοιτάει το μέλλον και δίνει το σύνθημα για ένα διαρκές πάρτι.

View this post on Instagram

A post shared by Gucci Official (@gucci)

Από τα αξεσουάρ που ολοκληρώνουν τα σύνολο , αυτό που σίγουρα μαγνητίζει την προσοχή μας είναι το clutch στο σχήμα ανθρώπινης καρδιάς, ντυμένο εξ’ ολοκλήρου με glitter, τα κρεμαστά σκουλαρίκια στη μύτη, η Hourglass της Balenciaga σχεδιασμένη με το double GG και η Jackie 1961 με logo Balenciaga.

Δείτε την παρουσίαση της Gucci Aria εδώ:

Ανακαλύψτε τα looks που λατρέψαμε από την Gucci Aria συλλογή παρακάτω:

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Καρλάκη: Το πρώτο Πάσχα του γιου της στη Μύκονο και η λαμπάδες που προκάλεσαν ερωτηματικά

Η Μαρία Καρλάκη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί πριν από λίγο καιρό και το μεγαλώνει μόνη της, καθώς η ίδια έχει πει πως δεν έχει σχέσεις με τον πρώην.

Τερέζα: «Είχα σχέση με τον Άλκη Κούρκουλο, ήταν η μεγάλη μου αγάπη»

Η Τερέζα παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και αναφέρθηκε και στον Άλκη Κούρκουλο.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον Β΄ ημιτελικό της Eurovision – Ενθουσιασμός μετά τη δεύτερη τεχνική πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Ενθουσιασμένοι με το Zari και την εξαιρετική εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε είναι οι Εurofans. «Χθες είχαμε τη δεύτερη τεχνική πρόβα η οποία πήγε πάρα πολύ καλά, όπως πολύ καλά είχε πάει και η πρώτη τεχνική πρόβα που είχα πραγματικά σαρώσει

Δανάη Μπάρκα: Στο χωριό για Πάσχα! Αγουροξυπνημένη με μια… καρδούλα στον καφέ της

Πάσχα στο χωριό θα κάνει φέτος, μακριά από επαγγελματικές υποχρεώσεις η Δανάη Μπάρκα. «Όταν ο καφές σου υπενθυμίζει την αγάπη»