Δεν τρώνε τα παιδιά σας τα φασολάκια; Είναι δύσκολο να φάνε τα λαχανικά;
Δροσερή και πεντανόστιμη συνταγή που πέρα από τα πολλά και ζωηρά χρώματα, έχει και μια εξαιρετική γεύση. Μια εναλλακτική, δροσιστική σαλάτα πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά με ελάχιστες θερμίδες και πρωτότυπη γεύση και παρουσία.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα
- 500 γραμμάρια. μανιτάρια
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1/2 τριμμένο κρεμμύδι
- Λίγο τριμμένο κόλιαντρο
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 300ml γαλλικό ντρέσινγκ με λίγες θερμίδες
- Αλάτι
Για το ντρέσινγκ
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 6 κουταλιές ξίδι
- 1/2 κουταλάκι μουστάρδα
- 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό, έως ότου μαλακώσουν, κι έπειτα τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό, για να κρυώσουν και να διατηρήσουν το χρώμα τους. Τα σουρώνετε καλά.
Καθαρίζετε τα μανιτάρια μ’ ένα καθαρό, υγρό πανάκι και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα ραντίζετε με τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε στο γαλλικό ντρέσινγκ το κρεμμύδι, το τριμμένο κόλιαντρο και τον μαϊντανό, και περιχύνετε με το μείγμα τα μανιτάρια. Τα αφήνετε να μαριναριστούν 1-2 ώρες, ανακατεύοντάς τα ελαφρώς κατά διαστήματα.
Ρίχνετε προσεκτικά το μείγμα μανιταριών στα φασολάκια. Σερβίρετε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα.
Tip
Τα φασολάκια και τα μανιτάρια είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος συνδυασμός. Αν προτιμάτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα φασολάκια, αντί για κατεψυγμένα.
- Σαλάτα με φασολάκια και μανιτάρια - Diatrofi.gr | -.