Έχω λιγούρες, τι να τρώω;

Έχουμε όλοι περάσει από το στάδιο να νιώθουμε λιγούρες και να θέλουμε να τσιμπολογήσουμε ό,τι βρούμε μπροστά μας. Η σκέψη μας να τρέχει σε κάποια σοκολάτα ή πατατάκια.

Η λογική λέει πως δεν χρειαζόμαστε κάτι από αυτά αλλά η έντονη λαχτάρα συνεχίζει να υπάρχει και είμαστε ένα βήμα πριν την κατανάλωση πρόχειρου φαγητού. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως για να μας φύγουν αυτές οι λιγούρες;

5 τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε τις λιγούρες μας για γλυκό

1. Καταναλώνουμε έξυπνα συνδυασμένα σνακ

Οι λιγούρες μας για γλυκό πολύ εύκολα μπορούν να
μειωθούν τρώγοντας μια γλυκιά αλλά υγιεινή τροφή όπως είναι τα αποξηραμένα
φρούτα (βασιλικοί χουρμάδες, αποξηραμένα κερασάκια Έδεσσας, σταφίδες κ.α.).

Πάντα όμως θα πρέπει να συνδυάζονται με μια τροφή πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες όπως είναι τα Cream Crackers, τα οποία θα βοηθήσουν το μεταγευματικό ζάχαρο μας να είναι σωστά ρυθμισμένο σε σωστά επίπεδα.

Τα Cream Crackers είναι χαμηλά σε θερμίδες και λόγω των φυτικών ινών που περιέχουν μας προσδίδουν ευκολότερα το αίσθημα του κορεσμού και μας βοηθούν να αισθανόμαστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

2. Καταναλώνουμε αρωματικά ποτά

Ένα ποτήρι νερό που έχει αναμιχθεί με μέντα, αγγούρι, βασιλικό, ακόμη και ρόδι μπορεί να μας ικανοποιήσει και να μας βοηθήσει να αποβάλλουμε την επιθυμία μας για γλυκό.

Είναι σημαντικό όμως να αποφεύγουμε τα ποτά που έχουν γλυκαντικά και χρωστικές. Ακόμη και τα γλυκαντικά που δεν έχουν θερμίδες, επιδεινώνουν την επιθυμία μας για φαγητό ή ζάχαρη.

3. Πίνουμε τσάι τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα παραδοσιακό καθαριστικό για τον ουρανίσκο και βοηθά στην καταπολέμηση της παρατεταμένης επιθυμίας για κάτι γλυκό.

Έτσι, μια καλή λύση είναι να ρίχνουμε λίγο τζίντζερ και φέτες λεμονιού σε ζεστό νερό ή να φτιάχνουμε τσάι τζίντζερ.

4. Μαστίχα χίου

Έχει βρεθεί ότι τα άτομα που μασούν μαστίχα Χίου (πετραδάκι ανεπεξέργαστη ή συσκευασμένη χωρίς γλυκαντικά) τρεις ώρες μετά το μεσημεριανό γεύμα έχουν μειωμένο αίσθημα πείνας και λιγούρας.

Έτσι, η μαστίχα Χίου αποτελεί μια έξυπνη και υγιεινή τακτική.

5. Κάνουμε ένα διάλειμμα

Πολλές φορές οι λιγούρες μας μπορεί να οφείλονται στο γεγονός ότι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα για να χαλαρώσουμε.

Μια καλή ιδέα είναι να συζητήσουμε λίγα λεπτά με κάποιον συνεργάτη μας, να πάρουμε τηλέφωνο ένα φίλο μας και αν είμαστε στο σπίτι θα μας βοηθήσει πολύ το να κάνουμε ένα γρήγορο και ζεστό ντουζάκι.

Επιπλέον, η αλλαγή παραστάσεων μπορεί να μειώσει τις λιγούρες μας που προέρχονται από την κούραση.

Εν κατακλείδι οι μικρές συνήθειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά και φέρνουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Έτσι, επιλέγοντας τροφές υψηλής θρεπτικής αξίας θα προσδώσουμε στο σώμα μας τα διατροφικά οφέλη που χρειάζεται.

Για παράδειγμα τα cream crackers είναι η ιδανική επιλογή για τους ανθρώπους που αποζητούν μια υγιεινή διατροφή καθώς συνδυάζουν την ανάλαφρη και τραγανή υφή με συστατικά υψηλής διατροφικής αξίας.

Τέλος, μπορούμε να τα καταναλώσουμε ανά πάσα στιγμή μέσα στην ημέρα έχοντας μαζί μας τις πρακτικές ατομικές συσκευασίες κι επιλέγοντας την δικιά μας αγαπημένη γεύση, όπως τα ολικής άλεσης με σίκαλη, σίτου, χωρίς ζάχαρη και με κριθάρι, βρώμη και Β- Γλυκάνη.

Εσείς ποια συνήθεια θα προτιμήσετε να υιοθετήσετε;

- Έχω λιγούρες, τι να τρώω; - Diatrofi.gr | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Βίντεο – ντοκουμέντο από τη φονική συμπλοκή έξω από το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Μαλού

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο από τη φονική συμπλοκή έξω από το νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Μαλού έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1. Στο βίντεο φαίνεται η ένταση που επικράτησε έξω από το μαγαζί επί της Λεωφόρου Κηφισίας και καταγράφηκε το αιματηρό περιστατικό με πρωταγωνιστές τον 20χρονο που τελικά υπέκυψε στα τραύματα που έφερε

Eurovision 2024: Η μεγάλη αποκάλυψη της Μαρίνας Σάττι για το ρούχο που θα φορέσει

Eurovision 2024 - Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εντόπισαν οι τηλεοπτικές κάμερες την Μαρίνα Σάττι και την ελληνική αποστολή καθώς σήμερα 28/4

The Loop of Triumph: Ένας Έλληνας BMXας βγάζει το μεγαλύτερο Full Loop στον κόσμο

Ο Γιώργος Νταβουτιάν ανέβηκε στα Τρίκαλα, βρήκε ένα pipe με ύψος 7,5 μέτρα – όσο ένα διώροφο κτίριο – και στη συνέχεια… έγραψε ιστορία! Λίγο έξω από τα Τρίκαλα, στον Δήμο Πύλης, κοντά στον Πορταϊκό ποταμό, η ομορφιά της φύσης και το φυσικό τοπίο συνάντησαν το τολμηρό πνεύμα του Γιώργου Νταβουτιάν. Ως Red Bull αθλητής

Στο «κόκκινο» η κόντρα Συνατσάκη – Ψινάκη για το «δεν πάω τη γυναίκα σας» στον Ίαν Στρατή – Η ανάρτηση της influencer

Στην επίθεση που δέχτηκε από τον Ηλία Ψινάκη, απάντησε η Μαίρη Συνατσάκη με ανάρτησή της. Ο Ηλίας Ψινάκης, guest κριτής στο J2US, ανέφερε μιλώντας στον Ίαν Στρατή πως «είχα αρνητική γνώμη για εσάς γιατί δεν πήγαινα τη γυναίκα σας, δεν πάω τη γυναίκα σας βασικά». Συγκεκριμένα ο Ηλίας Ψινάκης, δικαιολόγησε την άποψή του αυτή, λέγοντας:

Η πρωτοπόρος της country μουσικής Λίντα Μαρτέλ συμμετέχει στο νέο άλμπουμ της Beyoncé

Η Λίντα Μαρτέλ συμμετέχει στο πρώτο country άλμπουμ της Beyoncé «Cowboy Carter» στα τραγούδια «The Linda Martell Show» και «Spaghettii». Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα η Λίντα Μαρτέλ υπήρξε μεγάλη σταρ της country στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Η ίδια είχε ένα επιτυχημένο σινγκλ σε ένα άλμπουμ με τίτλο « Color Me Country» και

Diddy: Προσπαθεί να απορρίψει κάποιες από τις αγωγές εις βάρος του

Ο Diddy θέλει να απορρίψει κάποιες από τις αγωγές σε μια από τις υποθέσεις σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος του, ισχυριζόμενος ότι δεν μπορεί να μηνυθεί βάσει νόμων που δεν υπήρχαν καν κατά τη στιγμή του φερόμενου περιστατικού. Σύμφωνα με τα νέα έγγραφα, τα οποία απέκτησε το TMZ οι δικηγόροι του Diddy ανταπαντούν στους ισχυρισμούς της

Συνταξιοδοτικό: 72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι – Εργασία και μετά τα 70

Ενδιαφεροντα ΣΥΝΤΑΞΗ Συνταξιοδοτικό: 72,5 ετών στη σύνταξη οι σημερινοί έφηβοι – Εργασία και μετά τα 70 Πότε βγαίνει ένας ασφαλισμένος σε σύνταξη – Πόσα χρόνια εργασίας απαιτούνται Newsroom 28.04.2024 | 14:56 Η μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, προβλέπει σημαντική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, συντάξεις πείνας και εργασία για τουλάχιστον 1 στους 4 μελλοντικούς συνταξιούχους, ακριβώς