5 βασικά λάθη που κάνεις στο μακιγιάζ ματιών

Η beauty προετοιμασία που πρέπει να κάνεις πριν από κάθε σημαντικό κάλεσμα

Πού αναζητάς συμβουλές για το μακιγιάζ ματιών σου; Από βίντεο στο YouTube; Από τις αισθητικούς στους πάγκους των καταστημάτων καλλυντικών; Από τη μαμά σου; Ας το παραδεχτούμε ότι δεν είμαστε όλες… γεννημένες make up artists και πως όλες έχουμε περιθώρια βελτίωσης στην τεχνική μας.

Διάβασε επίσης: Δες πώς θα πετύχεις τα «υγρά βλέφαρα» (είτε έχεις υγρές σκιές είτε όχι!)

Για να αποφύγουμε όσο περισσότερα λάθη μπορούμε στο μακιγιάζ ματιών, ζητήσαμε από makeup experts να μοιραστούν μαζί μας τα καλύτερα tips και λύσεις για τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ των ματιών.

Λάθος #1: Δεν βάζεις ποτέ βάση πριν το makeup

Μπορεί να ακούγεται προφανές, μέχρι όμως να μας το επισημάνει η makeup artist, δεν το είχαμε πολυκαταλάβει. Και γιατί να μπεις στον κόπο να βάλεις βάση όταν πρόκειται να κάνεις smoky eye και να τη χαλάσεις; Η makeup artist Stacey Ferguson συμφωνεί μαζί μας σε αυτό: “Η μεγαλύτερη καταστροφή όταν κάνεις smoky eye είναι το μουτζούρωμα” σχολιάζει. “Ένα μαύρο μουτζουρωμένο μάτι, δεν είναι smoky eye. Καθώς η πούδρα φεύγει σιγά σιγά από τη θέση της, αρχίζει να σχηματίζεται ένα μαύρο δαχτυλίδι στο επάνω μέρος των ζυγωματικών σου”. Για να το αποφύγεις αυτό βάλε τη βάση μετά το μακιγιάζ των ματιών και θα έχεις ένα άψογο δέρμα που θα αναδεικνύει τα μάτια σου.

Λάθος #2: Υπερβολικό μολύβι στα μάτια

Και αυτό είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα και το βλέπουμε πολύ συχνά. Παρότι αγαπάμε το μολύβι ματιών, το θέμα είναι πως κάποιες γυναίκες υπερβάλουν στη χρήση του. Και αυτό μπορεί να έχει το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα: Να κάνει τα μάτια σου να φαίνονται μικρότερα. Να θυμάσαι πως σε αυτή την περίπτωση, less is best!

Λάθος #3: Μαζεύεται σκιά στις πτυχές των βλεφάρων

Συμβαίνει στις περισσότερες κάποια στιγμή μέσα στη μέρα, όσο όμως μεγαλώνουμε, απλά χειροτερεύει. Η λύση; Ένα αξιοπρεπές primer. Ο makeup artist της Beyonce, ο Sir John, προτείνει ένα oil-free primer για να είσαι σίγουρη ότι το makeup μένει στη θέση του.

Λάθος #4: Δεν καμπυλώνεις τις βλεφαρίδες σου

Πιθανότατα δεν χρειάζεται να σου πούμε ότι οι καμπυλωμένες βλεφαρίδες κάνουν τα μάτια σου να ξεχωρίζουν περισσότερο! Και παρότι το αποτέλεσμα δεν κρατάει για ώρες, όταν το κάνεις θα δεις και η ίδια τη διαφορά.

Λάθος #5: Κοιμάσαι χωρίς να κάνεις ντεμακιγιάζ

Εδώ θα είμαστε αυστηρές και αδιαπραγμάτευτες. Με δυο λόγια, αν κοιμηθείς με το makeup, το δέρμα σου θα δείχνει πιο ταλαιπωρημένο και κουρασμένο αφού δεν θα έχει μπορέσει να κάνει τη φυσικής διαδικασία ανάπλασης στη διάρκεια της νύχτας.

Διάβασε επίσης: Τα μυστικά του make up artist για σωστό μακιγιάζ στα μάτια (ανάλογα με το χρώμα και το σχήμα των ματιών)

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Τούνη – Αλεξάνδρου: Στις Σεϋχέλλες για Πάσχα – Έφτασαν και δες το υπερπολυτελές σπίτι που μένουν

Πάσχα στις Σεϋχέλλες για την Ιωάννα Τούνη, τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον γιο τους, Πάρη.

Οικονομάκου: To όλο νόημα βίντεο στο Tik Tok λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση του χωρισμού της

Μετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος ανακοίνωσαν το χωρισμό τους. Η λύση του γάμου τους ήρθε μετά από έξι χρόνια με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει πως: Φίλιππος Μιχόπουλος - Αθηνά Οικονομάκου «Έπειτα από 10 χρόνια κοινής διαδρομής και την απόκτηση των δύο παιδιών μας, είμαστε στη δυσάρεστη

Ηλιοθεραπεία και δέρμα: Τι πρέπει να γνωρίζουμε – Πότε είναι υπερβολική η έκθεση στον ήλιο

Η UVB είναι απαραίτητη για τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα, ωστόσο η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Όλοι χρειάζονται λίγη έκθεση στον ήλιο για να παράγουν βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου για πιο δυνατά και υγιή οστά). Ωστόσο, η απροστάτευτη έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες

Jean Jacket: 4 τρόποι να το φορέσεις την φετινή Άνοιξη

Η Άνοιξη είναι εδώ και ένα από τα πιο κλασσικά κομμάτια που μπορείς να φορέσεις είναι σίγουρα, το jean jacket σου. Αν έχεις ήδη στην ντουλάπα σου ένα ή σκέφτεσαι να αγοράσεις πρέπει να μείνεις παρακάτω για να δεις πως μπορείς να το φορέσεις. Έχε κατά νου σου ότι στην αγορά, θα βρεις πολλά τζιν

Αγγελόπουλος – Βαμβακούση: Πρώτο Πάσχα με την κόρη τους στη Σκιάθο! Υπέροχες φωτό

Ο προορισμός του ζευγαριού το φετινό Πάσχα είναι ένας κι αυτός δεν είναι άλλος από τη γενέτειρα του Γιώργου Αγγελόπουλου.

Χρηστίδου: Οι ανασφάλειες, η ηλικία και εξομολόγηση: Τώρα το λυπάμαι αυτό το κορίτσι, κρίμα

Άκρως αποκαλυπτική η Σίσσυ Χρηστίδου. Χαμογέλα και πάλι, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μαρία τη νύχτα» με τη Μαρία Σολωμού και ανάμεσα σε άλλα, μίλησε για τη ζωή της μετά το χωρισμό από τον Θοδωρή Μαραντίνη αλλά και πώς διαχειρίζεται πλέον την εικόνα της. Σίσσυ Χρηστίδου: H σχέση της με την σύντροφο του γιου της – «Είναι

Ο Γιώργος Μαζωνάκης τραγουδά το «Du Hast» των Rammstein και αποθεώνεται

Είναι εκκεντρικός, σταρ και ακούει στο όνομα Γιώργος Μαζωνάκης. Ο δικός μας λαϊκός αοιδος Γιώργος Μαζωνάκης, θέλησε να μπεί στα hard rock παπούτσια του frontman των Rammstein,Till Lindermann επ’ ευκαιρία της άφιξης των Γερμανών στις 30 Μαΐου, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Ο Γιώργος Μαζωνάκης, ετοιμάζεται (μπροστά στον καθρέφτη του) για το live του εκρηκτικού γκρουπ

Eurostat: Πρωταθλητές της ΕΕ στην υπερεργασία οι Έλληνες – Πόσοι δουλεύουν 10ωρο

Νέα δεδομένα της Eurostat. Σε ποιες χώρες είναι άγνωστη έννοια η υπερωρία. Περισσότεροι από επτά στους εκατό Ευρωπαίους δουλεύουν επί σχεδόν 10 ώρες την ημέρα, με τους Έλληνες να είναι οι «πρωταθλητές» στην υπερεργασία αφού η αντίστοιχη αναλογία είναι πάνω από ένας στους δέκα. Στον αντίποδα, η υπερβολική εργασία είναι σχεδόν άγνωστη έννοια σε χώρες