Δες πώς θα βγάλεις τα φρύδια σου σωστά βήμα-βήμα με τις συμβουλές της αισθητικού

Θέλεις κι εσύ φρύδια με έντονη γωνία; Αυτοί είναι οι 5 κανόνες για καλοσχηματισμένα φρύδια

Από τη Νατάσα Παπαγεωργάκη, αισθητικό – κοσμετολόγο.

Τα φρύδια αποτελούν ένα από τα πιο ενεργητικά στοιχεία του προσώπου καθώς έχουν κίνηση και παίζουν σπουδαίο ρόλο στην έκφραση του προσώπου μας. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια αναδεικνύουν το βλέμμα, ενώ τα απεριποίητα ή τα λάθος βγαλμένα αφαιρούν νεανικότητα από τα μάτια σου.

Οι 5 βασικοί κανόνες για την αναλογία φρυδιών –ματιών που πρέπει να γνωρίζουμε είναι οι εξής:

Δες πώς θα βγάλεις τα φρύδια σου σωστά βήμα-βήμα με τις συμβουλές της αισθητικού

1ος Κανόνας (1)

Η αρχή των φρυδιών βρίσκεται πάντα επάνω από την εσωτερική γωνία των ματιών και προεκτείνεται σαν μία νοητή κατακόρυφη ευθεία που περνά από τα πτερύγια της μύτης.

2ος Κανόνας (3)

Η εξωτερική άκρη τους βρίσκεται στην προέκταση της νοητής πλάγιας ευθείας που περνά από την εξωτερική γωνία των ματιών και τα πτερύγια της μύτης.

3ος Κανόνας (2)

Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών πρέπει να βρίσκεται στην νοητή κατακόρυφη ευθεία που περνάει από την εξωτερική άκρη της ίριδας του ματιού.

4ος Κανόνας

Το ψηλότερο σημείο του τόξου των φρυδιών πρέπει να είναι ίσο με τη διάμετρο της ίριδας όταν τα μάτια είναι ανοιχτά.

5ος Κανόνας

Η αρχή και το τέλος των φρυδιών πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Εκτός από τα παραπάνω, όμως θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα φρύδια για να φαίνονται περιποιημένα θα πρέπει στην αρχή τους να είναι πιο πλατιά και όσο επεκτείνονται να σβήνουν ομοιόμορφα, ενώ η πυκνότητα τους να είναι ίδια σε όλο το μήκος τους.

  • Ξεκινώντας, λοιπόν την αποτρίχωση των φρυδιών αφαιρούμε αρχικά τις τρίχες από την περιοχή της κάτω πλευράς ενώ από την επάνω μόνο όσες ξεφεύγουν από το σχήμα που επιθυμούμε να δώσουμε.
  • Συνεχίζουμε, με τις τρίχες στο εξωτερικό άκρο των φρυδιών με προσοχή για να μην μικρύνουμε υπερβολικά το μήκος του φρυδιού μας και κατόπιν απομακρύνουμε και τις τρίχες που βρίσκονται στο μεσόφρυο (ανάμεσα από τα φρύδια).  Το ειδικό βουρτσάκι φρυδιών θα μας βοηθήσει σε αυτήν την διαδικασία, καθώς χτενίζοντάς τα θα δούμε ποιες τρίχες περισσεύουν και βγαίνουν εκτός σχήματος.
  • Αν νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να φροντίσουμε σωστά τα φρύδια μας, καλό θα ήταν να απευθυνθούμε σε κάποιον επαγγελματία αισθητικό για να μας καθοδηγήσει, ώστε να αποφύγουμε τυχόν λάθη τα οποία μπορεί να μας στοιχίσουν στο τελικό αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση το σχήμα των φρυδιών μας είναι σκόπιμο να ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου και να βρίσκεται σε αρμονία και με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά μας.

Διάβασε επίσης: Δώσε το σωστο σχήμα στα φρύδια σου ανάλογα με το πρόσωπό σου

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Μπακοδήμου: Η ξεχωριστή σχέση με τους γιους της: «Δε γίνεται να μη λυγίσεις»

Για τη σχέση με τους γιους της, Νικήτα και Άρη, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Μαρία Μπακοδήμου.

Μουζουράκης – Κόζαρη: Το Πάσχα στην Αίγινα, το όνομα της κόρης τους και οι νονοί

Με μάτια γεμάτα αγάπη ο Πάνος Μουζουράκης μίλησε για τις δύο γυναίκες της ζωής του, τη σύζυγό του Μαριλού Κόζαρη που βρισκόταν στο πλευρό του στην παρουσίαση του νέου του δίσκου, αλλά και για την οκτώ μηνών κορούλα του. «Το πιο συγκινητικό τραγούδι για εμένα είναι το "Τρυφερά", το πιο αλέγκρο είναι το "Πυροτέχνημα". Αυτά

Τζένιφερ Άνιστον για τα social media: Έχουμε καλές και κακές μέρες, καλύτερα να είσαι αυτός που είσαι

Δεν θα εγγραφώ σε κάτι άλλο που θα καταστρέψει τη ζωή μου ή τη ζωή κάποιου άλλου, πρόσθεσε για το TikTok

Σερ: Αποκαλύπτει γιατί προτιμά τους νεότερους άνδρες

Σερ: Αποκαλύπτει γιατί προτιμά τους νεότερους άνδρες Σερ: Αποκαλύπτει γιατί προτιμά τους νεότερους άνδρες Η σταρ αναφέρθηκε επίσης, στο φλερτ του Έλβις Πρίσλεϊ, τον οποίο και απέρριψε στο παρελθόν Η Σερ έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την προτίμησή της στους νεότερους από εκείνη, άνδρες. Η 77χρονη τραγουδίστρια που βγαίνει τον τελευταίο καιρό με τον 38χρονο

Δημήτρης Καλλιβωκάς: Ανάσταση στην Τήνο για τον 94χρονο ηθοποιό μετά τον Γολγοθά της υγείας του

Οι θεράποντες ιατροί δεν πίστευαν πως ο Δημήτρης Καλλιβωκάς θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της χειρουργικής επέμβασης.

Δανάη Μπάρκα: “Αν ήταν η μαμά μου τόσο παντοδύναμη, θα της έλεγα να με έχει εδώ με τόσα άγχη;”

"Κάποιος θα βρεθεί να μου σχολιάσει: επειδή η μαμά σου είναι ηθοποιός. Εκεί λες: τόσα έχεις να μου προσάψεις, σε αυτό μένεις;", σχολιάζει η Δανάη Μπάρκα.

Κατερίνα Καινούργιου: «Του χρόνου ή θα είμαι έγκυος ή θα έχω παιδάκι, το νιώθω»

Η Κατερίνα Καινούργιου γιόρτασε την Πρωτομαγιά τα γενέθλιά της στο πλατό της εκπομπής «Super Κατερίνα». «Κλείνω τα 39, είμαι λίγο πριν τα 40. Υπό άλλες συνθήκες, σήμερα, Πρωτομαγιά, θα είχα βάλει τα φορέματά μου, θα είχαμε εδώ ανθοδέσμες, θα είχαμε βάλει στεφάνια, αλλά επειδή είναι Μεγάλη Τετάρτη, μία πολύ σημαντική ημέρα, θα κρατήσουμε λίγο χαμηλούς τόνους. Δεν

Πόσες ώρες να στεκόμαστε όρθιοι την ημέρα για καλή υγεία και πόσες να καθόμαστε

Τα ευρήματα νέας μελέτης σε χιλιάδες εθελοντές. Πώς πρέπει να μοιράζουμε τις ώρες μας για καλή υγεία. Επιστήμονες από την Αυστραλία πιστεύουν ότι ανακάλυψαν ακριβώς πόσες ώρες πρέπει να διαθέτουμε την ημέρα για να καθόμαστε, να κοιμόμαστε, να στεκόμαστε όρθιοι και να γυμναζόμαστε, για να έχουμε γερή καρδιά. Οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι