Συμβουλές για αθλούμενους

Date:

Βάλε χρώμα.

Προσθέτοντας χρώμα στην διατροφή σου διασφαλίζεις την απαραίτητη ποικιλία θρεπτικών συστατικών απαραίτητων τόσο για την υγεια όσο και για την αθλητική απόδοση. Στα ενδιάμεσα γεύματα θα πρέπει να καταναλώνεις τουλάχιστον ένα φρούτο μαζί με ένα σνακ .

Ενυδάτωση

Η αφυδάτωση μπορεί άμεσα να επηρεάσει την απόδοση σου αλλά και την ποιότητα ζωής σου. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό πολλές ημέρες καταλήγουμε αφυδατωμένοι και κάποιες μέρες καταβάλουμε υπερπροσπάθεια να φτάσουμε να καταναλώσουμε τις απαιτούμενες ανάγκες του οργανισμού σε νερού . Μια απλή λύση για να καταλαβαίνουμε που βρισκόμαστε είναι να παρατηρούμε το χρώμα τον ούρων μας να βρίσκετε κοντά στις λευκές αποχρώσεις καθώς οι πιο σκούρες σηματοδοτούν κατά κανόνα αφυδάτωση. Κατά την διάρκεια τις άσκησης εφόσον υπάρχει η δυνατότητα θα πρέπει να καταναλώνεις ένα αθλητικό ποτό για να αναπληρώνεις τις πρώτες απώλειες μέσω του ιδρώτα . Το αθλητικό σου ποτό μπορείς να παρασκευάσεις εύκολα μόνος σου  εδώ Αθλητικό ποτό – Κάνε την προπόνησή σου να αξίζει    .

Συμπληρώματα διατροφής 

Υπάρχουν τρεις λόγοι για τους οποίους ένας αθλούμενος μπορεί να προμηθευτεί  ένα συμπληρώματα διατροφής .Ο πρώτος λόγος είναι η απόδοση με συμπληρώματα διατροφής όπως η καφεΐνη, η  κρεατίνη , η αλανίνη και τα νιτρικά.Τα συμπληρώματα αυτά πρέπει να καταναλώνονται μόνο με παρακολούθηση κάποιου ειδικού αθλητικού διαιτολόγου η γιατρού η άλλου επιστήμονα υγείας . Κάθε ένα από τα παραπάνω συμπληρώματα έχει συγκεκριμένη μεθοδολογία κατανάλωσης και παρενέργειες .

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο ένας αθλούμενος μπορεί να πάρει συμπλήρωμα διατροφής είναι η γενική υγεία και η υποστήριξη ανοσοποιητικού (πολυβιταμίνη , βιταμίνη d , σίδηρος, προβιοτικά και ασβέστιο) .

Ο τρίτος λόγος είναι η ανάπλαση -ανάκτηση μυϊκού ιστού με συμπληρώματα όπως τα ωμέγα-3 και η βιταμίνη c .

Γαστρεντερική υγεία

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το ρόλο της υγείας του εντέρου στην απόδοση του αθλούμενου . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η “άνεση” του εντέρου αποτελεί βασικό παράγοντα απόδοσης για τους αθλούμενους κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και υπάρχουν έρευνες που υποδηλώνουν ότι η εντερική μικροβιακή χλωρίδα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σύστημα. Η χρήση προβιοτικών μπορεί να είναι απαραίτητη σε ασκούμενους με έλλειψη  ποικιλίας στη διατροφή τους, ασκούμενους που παρουσιάζουν συχνή ασθένεια, και  στρατηγικά για τη διατήρηση της υγείας του εντέρου πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και κατά την διάρκεια χρήσης αντιβιοτικών .

Ξεκουράσου

Επένδυσε σε ένα καλό πρόγραμμα ύπνου .Ο ύπνος και η διατροφή είναι βασικά όσων αφορά την μυϊκή ανάπτυξη και αναδόμηση . Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία να γυμνάζεσαι εντατικά αν δεν τρως σωστά και δεν κοιμάσαι σωστά . Ξάπλωσε κάθε μέρα την ίδια ώρα στο κρεβάτι σου και προσπάθησε να ξυπνάς την ίδια ώρα . Απέφυγε την επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές μια ώρα πριν τον ύπνο , την κατανάλωση καφέ και την κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη όπως το τσάι 3-4 ώρες πριν τον ύπνο .

Συμβουλές για αθλούμενους | -.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ρούλα Πατεράκη: Ο χώρος με καταδίκασε ολοσχερώς όταν σκηνοθέτησα την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ παραχώρησε η Ρούλα Πατεράκη η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη μακρόχρονη πορεία της στο θέατρο και την περίοδο που συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Δεν έχω γίνει σταρ. Έχω μείνει μάλλον μία αντι-σταρ, με την έννοια την καλλιτεχνική. Για μένα το Θέατρο έχει πάψει να είναι

Πόνος στα πόδια: Λαμβάνουμε τα μέτρα μας και ενόψει Πάσχα

Μπορεί η περίοδος των γιορτών να μην είναι η πλέον κατάλληλη για να αντιμετωπίσετε το συγκεκριμένο θέμα, αλλά καλό είναι να έχουμε κατά νου κάποιες βασικές συμβουλές Αν αισθάνεστε πόνο στα πόδια ή στα γόνατα, πρέπει να γνωρίζετε πως το επιπλέον βάρος μπορεί να αυξάνει την πίεση στις αρθρώσεις σας. Ταυτόχρονα και τον πόνο. Ευτυχώς

«Κάπου έλεος…» – Ξεσπά η Ντάνη Γιαννακοπούλου για ερώτηση που δέχτηκε στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης

Η Ντάνη Γιαννακοπούλου δέχεται συνεχώς μια ερώτηση στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης της και έχει εξοργιστεί. Η γνωστή ηθοποιός, ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με αφορμή τις ερωτήσεις που δέχεται για τα κιλά της και πόσο ζυγίζει τώρα που κουβαλάει ένα μωράκι μέσα στην κοιλίτσα της. Ντάνη Γιαννακοπούλου: Μας δείχνει τη

Δύσκολες ώρες για τη Μαρία Αντωνά – «Είναι πολύ άδικο ό, τι ζω…»

Πάρα πολύ δύσκολες οι τελευταίες ώρες και μέρες για τη Μαρία Αντωνά καθώς όλα όσα της συμβαίνουν είναι πολύ άσχημα. Μετά τον χωρισμό της από τον Άρη Σοϊλέδη, ήρθε και το χακάρισμα του προφίλ της στο Instagram, με απανωτές fake αναρτήσεις. Η ανάρτηση που ανέβασε στα Instastories της νωρίτερα έγραφε: «Αρούλη μου όπως έστρωσες κοιμήσου!