Must

Μωρό νίκησε δύο φορές τον θάνατο – οι γιατροί του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες

Μωρό νίκησε δύο φορές τον θάνατο – οι γιατροί του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες

O χειρότερος εφιάλτης κάθε γονιού είναι να του πουν ότι το παιδί του κινδυνεύει να πεθάνει. Η Tasha Atkinson και ο Spencer Thornton από το County Durham έχασαν τη γη κάτω απ’ τα πόδια τους, όταν οι γιατροί τους ενημέρωσαν ότι η κόρη τους δεν θα ζούσε παραπάνω από 2 μέρες…

Η Tiffany Thornton, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και έπαθε λοίμωξη με αποτέλεσμα να μαζέψει υγρό στον εγκέφαλο και να κινδυνεύει η ζωή της. Οι γιατροί είπαν στους αποκαρδιωμένους γονείς ότι το μωράκι τους θα ζούσε μόνο για 48 ώρες.

Η μικρούλα ωστόσο, αποδείχθηκε αληθινή μαχήτρια καθώς νίκησε τον θάνατο όχι μία, αλλά δύο φορές. Σήμερα είναι 6 μηνών και ο μεγάλος της αδερφός πιστεύει ότι η αδερφούλα του έχει υπερδυνάμεις.

«Η κατάστασή της είναι ανήκουστη. Το να φτάσει 6 μηνών, όταν μας είπαν ότι είχε μόλις 48 ώρες, είναι απλώς εκπληκτικό», δήλωσε ο μπαμπάς της.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων4 εβδομάδων ζωής της, το «καταπληκτικό» κοριτσάκι δεν είχε πάρει βάρος αλλά οι γιατροί δεν έδειξαν ιδιαίτερη ανησυχία. Λίγο πριν κλείσει την ηλικία των 7 εβδομάδων, όμως, η Tiffany μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο και χρειάστηκε οξυγόνο.

Εκεί, μια αξονική τομογραφία έδειξε ότι είχε πάθει λοίμωξη από στρεπτόκοκκο της ομάδας Β και μηνιγγίτιδα, που οδήγησε στη συσσώρευση υγρού που ασκεί πίεση στον εγκέφαλο (υδροκέφαλο). Πρόκειται για μια πάθηση που αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να αποβεί μοιραία. 

Η μικρή πάθαινε πολλές επιληπτικές κρίσεις και χρειάστηκε να μπει στη ΜΕΘ, όπου έμεινε για 2 εβδομάδες. Όταν βγήκε φαινόταν ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνη της. Η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί δραματικά και στις 11 Ιουνίου, οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι το κοριτσάκι τους πιθανότατα είχε μόνο 48 ώρες ζωής, καθώς οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν ότι οι κύστες στον εγκέφαλό της αυξάνονταν με ταχείς ρυθμούς.

Οι γονείς της την πήραν στο σπίτι έτσι ώστε να περάσει τις τελευταίες της ώρες με την οικογένειά της. Αλλά για άλλη μια φορά, η μικρή Tiffany αψήφησε τους γιατρούς και η κατάστασή της άρχισε να βελτιώνεται ενώ ήταν στο σπίτι περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της.

Εξαιτίας του υδροκέφαλου το κοριτσάκι θα δυσκολευτεί να κάνει πολλά πράγματα που μπορούν τα περισσότερα παιδιά. Το σημαντικό όμως είναι ότι επέζησε!

- : -

Related posts

Παναγία η Γιάτρισσα: Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Μάνης

admin

Γενοκτονία των Αρμενίων: Το φρικιαστικό έγκλημα της συστηματικής εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού

admin

Υποκλίθηκαν όλοι: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκóρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσouμε

admin

Αλφαβητάριο, το βιβλίο για τα «πρωτάκια» που άντεξε στο χρόνο και μεγάλωσε γενιές Ελλήνων

admin

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης σε ηλικία 76 ετών

admin

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Περιμένω την πρόταση και το μονόπετρο για τον γάμο»

admin

Φλωρέττα: Η μηχανή που άφησε εποχή στην Ελλάδα του 1960

admin

Με συναυλία του Γιώργου Νταλάρα ολοκληρώθηκε το μαθητικό συνέδριο για τον Ρίτσο στην Κωνσταντινούπολη

admin

Ξεσπά η Ελεονώρα Μελέτη: «Στα social media με λένε πόρvη, φασiστρια, δολοφόvo»

admin

3 μήνες μετά τον θάνατο του άντρα μου έκανα νέα σχέση και άλλαξα σπίτι. Αρνήθηκα να πενθήσω! Η ιστορία της Στέλλας

admin

Ντέμης Χασάμπης: Ο ελληνοκύπριος «σούπερ ήρωας» της τεχνητής νοημοσύνης που φτιάχνει μηχανές πιο έξυπνες από τον άνθρωπο

admin

Ελένη Αρβελέρ: «Η Ελλάδα κινδυνεύει σήμερα από τους Έλληνες που ξέχασαν να είναι Έλληνες»

admin