Fashion

Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Η νέα συλλογή του οίκου Saint Laurent αποτελεί μια παριζιάνικη ωδή στη μόδα των ’80s

Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Η νέα συλλογή του οίκου Saint Laurent αποτελεί μια παριζιάνικη ωδή στη μόδα των ’80s

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι σήκωσε αυλαία την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και έχει ήδη αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Μετά το pop show του Christian Dior που θύμιζε disco party και αποθέωνε το κίτρινο, το πορτοκαλί, το πράσινο και μερικά από τα πιο hot trends της δεκαετίας του ’60, την σκυτάλη της PFW πήρε ο οίκος Saint Laurent, ο οποίος για μια ακόμα φορά παρουσίασε την νέα του συλλογή για την Άνοιξη του 2022 με φόντο τον πολύφωτο Πύργο του Άιφελ.

Αυτή τη σεζόν ο Anthony Vaccarello, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Saint Laurent, αντλεί έμπνευση για να δημιουργήσει από την Paloma Picasso, μια γυναίκα της Αναγέννησης που, στα χρόνια της ακμής της, ήταν μούσα του ιδρυτή του οίκου, Yves Saint Laurent. Μάλιστα για εκείνη είχε δημιουργήσει μια ολόκληρη collection, εκείνη του 1971, την οποία είχε ονομάσει “Scandal” και η οποία έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο για την συλλογή που αποκαλύφθηκε από τον οίκο εχθές το βράδυ. Με το που έσβησαν τα φώτα του runway και τα μοντέλα άρχισαν να περπατούν πάνω σε αυτό, ξέραμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια συλλογή με 80s διάθεση.

Από την μια τα τετραγωνισμένα σακάκια του Vaccarello, με τους φαρδείς ώμους τους και τις έντονες βάτες, που χρειάστηκαν μήνες για να τελειοποιηθούν, ήταν θεϊκά. Ο εμβληματικός creative director μας προτείνει να τα επιλέξουμε με τρία τέταρτα μανίκι και να τα συνδυάσουμε με ψηλά, δερμάτινα γάντια σε έντονες αποχρώσεις όπως είναι το μπλε και το κόκκινο.

Από την άλλη τα φορέματα με τα cut-outs και οι ολόσωμες φόρμες που αγκάλιαζαν σφιχτά τις σιλουέτες των μοντέλων ήταν από τα πιο θηλυκά σχέδια που έχουμε δει μέχρι στιγμής στις Εβδομάδες Μόδας για την Άνοιξη του 2022.

Και έπειτα υπήρξαν και άλλα -πολλά ακόμα- στοιχεία που θύμιζαν τα trends της δεκαετίας του ’80 και έφεραν την θηλυκότητα και την κομψότητα εκείνης της εποχής up to date. Ανάμεσα τους, το κλασικό Prince of Wales καρό σε κοστούμια, τα κολάν παντελόνια, τα faux κοσμήματα σε L μεγέθη, τα χρυσά κουμπιά σε σακάκια, οι αγκράφες στις γόβες και οι φαρδιές ζώνες στη μέση, τα φουλάρια στον λαιμό.

Δείτε όλα τα looks της νέας συλλογής του Saint Laurent παρακάτω:

Related posts

5 Κομψά καθημερινά ντυσίματα για γυναίκες 50+

admin

Τρόποι να συνδυάσεις τις αέρινες παντελόνες την άνοιξη 2024

admin

Καλοκαιρινά παπούτσια που κάθε γυναίκα χρειάζεται στην ντουλάπα της

admin

7 Ανοιξιάτικα Φορέματα Mango που θα κλέψουν τις εντυπώσεις

admin

4 Denim ανοιξιάτικα ντυσίματα που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις

admin

Zara Βasics Άνοιξη 2024: Τα 6 κομμάτια που πρέπει να αγοράσεις

admin

Πως να συνδυάσεις τα λόφερς με τακούνι

admin

Τα νέα ρούχα στα Ζάρα που πρέπει να έχεις

admin

Δυναμική και πολυτελής αισθητική

admin

6 Ανοιξιάτικα φορέματα από τα Zara που ξεχωρίζουν

admin

5 Επώνυμα τσαντάκια για τις επίσημες εμφανίσεις σου

admin

Αυτά τα 4 χρώματα κυριαρχούν στην μόδα το 2024

admin