Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Η νέα συλλογή του οίκου Saint Laurent αποτελεί μια παριζιάνικη ωδή στη μόδα των ’80s

Date:

Εβδομάδα Μόδας Παρισιού: Η νέα συλλογή του οίκου Saint Laurent αποτελεί μια παριζιάνικη ωδή στη μόδα των ’80s

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι σήκωσε αυλαία την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου και έχει ήδη αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές. Μετά το pop show του Christian Dior που θύμιζε disco party και αποθέωνε το κίτρινο, το πορτοκαλί, το πράσινο και μερικά από τα πιο hot trends της δεκαετίας του ’60, την σκυτάλη της PFW πήρε ο οίκος Saint Laurent, ο οποίος για μια ακόμα φορά παρουσίασε την νέα του συλλογή για την Άνοιξη του 2022 με φόντο τον πολύφωτο Πύργο του Άιφελ.

Αυτή τη σεζόν ο Anthony Vaccarello, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Saint Laurent, αντλεί έμπνευση για να δημιουργήσει από την Paloma Picasso, μια γυναίκα της Αναγέννησης που, στα χρόνια της ακμής της, ήταν μούσα του ιδρυτή του οίκου, Yves Saint Laurent. Μάλιστα για εκείνη είχε δημιουργήσει μια ολόκληρη collection, εκείνη του 1971, την οποία είχε ονομάσει “Scandal” και η οποία έπαιξε επίσης καθοριστικό ρόλο για την συλλογή που αποκαλύφθηκε από τον οίκο εχθές το βράδυ. Με το που έσβησαν τα φώτα του runway και τα μοντέλα άρχισαν να περπατούν πάνω σε αυτό, ξέραμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια συλλογή με 80s διάθεση.

Από την μια τα τετραγωνισμένα σακάκια του Vaccarello, με τους φαρδείς ώμους τους και τις έντονες βάτες, που χρειάστηκαν μήνες για να τελειοποιηθούν, ήταν θεϊκά. Ο εμβληματικός creative director μας προτείνει να τα επιλέξουμε με τρία τέταρτα μανίκι και να τα συνδυάσουμε με ψηλά, δερμάτινα γάντια σε έντονες αποχρώσεις όπως είναι το μπλε και το κόκκινο.

Από την άλλη τα φορέματα με τα cut-outs και οι ολόσωμες φόρμες που αγκάλιαζαν σφιχτά τις σιλουέτες των μοντέλων ήταν από τα πιο θηλυκά σχέδια που έχουμε δει μέχρι στιγμής στις Εβδομάδες Μόδας για την Άνοιξη του 2022.

Και έπειτα υπήρξαν και άλλα -πολλά ακόμα- στοιχεία που θύμιζαν τα trends της δεκαετίας του ’80 και έφεραν την θηλυκότητα και την κομψότητα εκείνης της εποχής up to date. Ανάμεσα τους, το κλασικό Prince of Wales καρό σε κοστούμια, τα κολάν παντελόνια, τα faux κοσμήματα σε L μεγέθη, τα χρυσά κουμπιά σε σακάκια, οι αγκράφες στις γόβες και οι φαρδιές ζώνες στη μέση, τα φουλάρια στον λαιμό.

Δείτε όλα τα looks της νέας συλλογής του Saint Laurent παρακάτω:

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Η νοσηλεία του Γιάννη Ρίτσου στο σανατόριο του «Σωτηρία»,το πιάνο & η γνωριμία με τη Μαρία Πολυδούρη

Η εκπομπή Φάσμα ασχολήθηκε με το νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο πριν από πολλά χρόνια είχε λειτουργήσει ως σανατόριο.  Ο Γιάννης Ρίτσος είχε νοσηλευτεί για δύο χρόνια στο εν λόγω σανατόριο ως φυματικός και μάλιστα τότε είχε γνωρίσει και την αγαπημένη του, Μαρία Πολυδούρη. Παρακάτω θα δείτε όσα αναφέρονται για εκείνη την περίοδο, τις άθλιες συνθήκες

Eurovision 2024: Σε ποια θέση δίνουν τα στοιχήματα τη Μαρίνα Σάττι, μετά την δεύτερη πρόβα

Eurovision 2024: Η Μαρίνα Σάττι, έκανε σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, τη δεύτερη πρόβα στη σκηνή του Μάλμε Αρένα.

Μαρία Μενούνος για τον θάνατο της μητέρας της: «Μου λείπεις τόσο πολύ μαμά»

Ενδιαφεροντα ΜΑΡΙΑ ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΜΗΤΕΡΑ Μαρία Μενούνος για τον θάνατο της μητέρας της: «Μου λείπεις τόσο πολύ μαμά» Συμπληρωθήκαν κιόλας τρία χρόνια από τότε που η Μαρία Μενούνος έχασε την μητέρα της μετά από μάχη με τον καρκίνο και η γνωστή Ελληνοαμερικανή παρουσιάστρια εξέφρασε τις σκέψεις της με μια ανάρτηση της στο Instagram Τζωρτζίνα Φράγκου 03.05.2024 | 08:07

Άσθμα: Συμπτώματα, θεραπεία και η σημασία της αυτοφροντίδας

Πάνω από 260 εκατομμύρια άνθρωποι στο κόσμο και περισσότεροι από 800.000 στην Ελλάδα πάσχουν από βρογχικό άσθμα, που προσβάλλει τόσο παιδιά όσο και ενήλικες. Ιδιαίτερα για τα παιδιά αποτελεί την πιο κοινή χρόνια νόσο. Το άσθμα προκαλείται από φλεγμονή και στένωση των μικρών αεραγωγών στους πνεύμονες και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν δύσπνοια, έντονο βήχα, συριγμό και