Health

Δημιούργησαν τεστ για διαβητικούς που θα ελέγχει ανώδυνα τα επίπεδα της γλυκόζης

Αυστραλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν το “ιερό δισκοπότηρο” της εξέτασης για τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα για τους διαβητικούς, μια μη επεμβατική ταινία που ελέγχει τα επίπεδα της γλυκόζης μέσω του σιέλου.

Για τους διαβητικούς η διαχείριση των επιπέδων του ζαχάρου στο αίμα κατά κανόνα προϋποθέτει το τρύπημα των δακτύλων πολλές φορές την ημέρα με ένα ειδικό στυλό που περιέχει βελόνα και στη συνέχεια την τοποθέτηση μιας σταγόνας αίματος πάνω σε μια ταινία για το τεστ.

Κάποιοι όμως διαβητικοί, εύλογα, αποφεύγουν την επώδυνη διαδικασία μειώνοντας τη συχνότητα των τεστ.

Αυτό το νέο τεστ ωστόσο λειτουργεί με την ενσωμάτωση ενός ενζύμου, το οποίο ανιχνεύει την γλυκόζη μέσα σε μια κρυσταλλολυχνία, η οποία μπορεί έπειτα να μεταδώσει την παρουσία της γλυκόζης, σύμφωνα με τον Πολ Νταστούρ, καθηγητή Φυσικής στο πανεπιστήμιο του Νιούκασλ στην Αυστραλία, ο οποίος ηγήθηκε της ομάδας που το δημιούργησε.

Δεδομένου ότι τα ηλεκτρονικά υλικά μέσα στην κρυσταλλολυχνία είναι σύνδεσμοι, το τεστ μπορεί να διενεργηθεί μέσω της εκτύπωσης με χαμηλό κόστος, είπε ο Νταστούρ.

«Το ιερό δισκοπότηρο του ελέγχου των επιπέδων της γλυκόζης είναι κάτι μη επεμβατικό. Αυτό το τεστ πράγματι ανοίγει τον δρόμο για χαμηλού κόστους και χωρίς πόνο έλεγχο της γλυκόζης και– μακάρι –καλύτερα αποτελέσματα για τους πάσχοντες από διαβήτη», σημείωσε ο ίδιος.

Όπως εξηγεί ο Νταστούρ, το νέο τεστ δημιουργήθηκε κατά τύχη καθώς οι επιστήμονες εργάζονταν πάνω σε ηλιακές κυψελίδες.

Το πρότζεκτ εξασφάλισε 4,7 εκατ δολάρια σε χρηματοδότηση από την αυστραλιανή κυβέρνηση για τη δημιουργία μιας εγκατάστασης που θα παρασκευάζει τις συσκευασίες των τεστ αν περάσει τις κλινικές δοκιμές.

Σύμφωνα με τον Νταστούρ, η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να μεταφερθεί στα τεστ για την COVID-19 και στα τεστ για αλλεργιογόνα, καθώς και σε τεστ ορμονών και καρκίνου.

Το πανεπιστήμιο ήδη συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ για ένα τεστ για την COVID-19 που θα χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία, αλλά αυτό που ενθουσιάζει τον καθηγητή είναι τα συμπεράσματα ως προς τις δυνατότητες των αισθητήρων.

«Νομίζω ότι θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε τις ιατρικές συσκευές και ιδιαίτερα τους αισθητήρες γιατί μπορούμε να τα εκτυπώσουμε σε εντυπωσιακά χαμηλό κόστος», εξηγεί ο Νταστούρ.

-

-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Related posts

Μητσοτάκης: Η πρόληψη σώζει ζωές – Οι πέντε συνήθειες που είναι απολύτως καθοριστικές για το πόσο καλά ή πόσο θα ζήσουμε

admin

Τσιμπούρια: Είναι η εποχή τους – Πώς μπορούμε να προστατευτούμε

admin

Χαμηλά ερυθρά αιμοσφαίρια: Πού οφείλονται και τι μπορεί να σημαίνουν

admin

Στο Ερρίκος Ντυνάν υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση ασθενής 100 ετών – «Αποτελεί πρότυπο για όλους μας»

admin

Εγκρίθηκε νέα γονιδιακή θεραπεία για την αιμορροφιλία Β

admin

Εργατικά ατυχήματα: 4.400 τραυματίες, 20 νεκροί τον χρόνο στην Ελλάδα

admin

Στην τελική ευθεία το πρώτο εμβόλιο στον κόσμο που σταματά τον καρκίνο στο δέρμα

admin

Πώς να διαχειριστείτε το συναίσθημα της ζήλιας

admin

12 τροφές με εκπληκτικά υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη

admin

Γρίπη των πτηνών: Μολυσμένα 1 στα 5 δείγματα παστεριωμένου γάλακτος στις ΗΠΑ

admin

Επιταχύνουν τη γήρανση τα παιδιά; Τι απαντούν οι ειδικοί

admin

Τερηδόνα: Μπορώ να την προλάβω και πώς;

admin