Must

Kενυάτισα δικαστής: «Οι νοικοκυρές πρέπει να πληρώνονται καθώς εκτελούν εργασία πλήρους απασχόλησης»





Κατά τη διάρκεια της προεδρίας της σε υπόθεση κληρονομικών διαφορών, έπειτα από διαζύγιο, η γνωστή Κενυάτισα δικαστής Teresiah Matheka δήλωσε ότι είναι άδικο τα δικαστήρια να κρίνουν ότι οι νοικοκυρές δεν συμβάλουν σε τίποτα στην οικονομική πρόοδο της οικογένειας.

Η δικαστής τόνισε ότι το να είσαι νοικοκυρά είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης που πρέπει να πληρώνεται. Σύμφωνα με τη δικαστή, οι νοικοκυρές δεν πρέπει να λένε ότι δεν εργάζονται αφού παρέχουν υπηρεσίες στο σπίτι, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα ανατίθονταν σε εξωτερικούς συνεργάτες και θα πληρώνονταν. Τόνισε, λοιπόν, ότι είναι άδικο να βασιζόμαστε μόνο στο εισόδημα που φαίνεται με τη λογική ότι κάποιος συνεισφέρει με χρήματα στον γάμο, άρα έχει περισσότερες αξιώσεις.

Η δικαστής Teresiah Matheka

“Είναι εύκολο για τον σύζυγο να δουλεύει μακριά από το σπίτι και να στέλνει χρήματα και έπειτα να θεωρεί την αποκτηθείσα περιουσία δική του, επειδή αγοράστηκε με αυτά τα χρήματα, ενώ η γυναίκα μένει στο σπίτι και φροντίζει τα παιδιά και την οικογένεια. Αυτή η γυναίκα κατηγορείται, ότι επειδή δεν δούλευε δεν συνεισέφερε σε τίποτα” είπε η δικαστής κατά την αγόρευσή της και συνέχισε:







Η ανατροφή των παιδιών είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης, για την οποία πολλές οικογένειες πληρώνουν ένα άτομο. Η μαγειρική και η καθαριότητα επίσης. Ως εκ τούτου, πρέπει να σκεφτούμε τι σημαίνει για μια εργαζόμενη γυναίκα να πρέπει να ισορροπήσει την αναπαραγωγή και την ανατροφή των παιδιών με αυτή τη συνεισφορά”.

Κατέληξε, λοιπόν, η Matheka, ότι στην περίπτωση που το ζευγάρι χωρίζει και ο ένας αναλαμβάνει τα παιδιά, θα πρέπει και να δικαιούται ένα επαρκές ποσό της περιουσίας που αποκτήθηκε μετά τπν γάμο. Επιπλέον, θα πρέπει να λαμβάνονται υπ΄όψιν και οι 9 μήνες που μια γυναίκα κουβαλά το μωρό στην κοιλιά της, καθώς και αυτό σαν εργασία θα πρέπει να θεωρείται -δεν είναι τυχαίο, ότι σήμερα πολλά ζευγάρια αναθέτουν σε παρένθετες μητέρες αυτό το έργο και τις πληρώνουν, μάλιστα, αδρά.







Κάτω από το δημοσίευμα της kenyans.co.ke τα σχόλια ποικίλουν, με τις γυναίκες να επικροτούν την δικαστή που με πρωτοφανή για την χώρα τρόπο υπερασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και πολλούς άνδρες να την κατακρίνουν, λέγοντας ότι οι αποφάσεις της είναι επηρεασμένες από την καταραμένη Δύση και ότι αυτοί οι νόμοι δεν μπορούν να ισχύσουν στην Αφρική. Δεν λείπουν, μάλιστα, και τα ειρωνικά σχόλια που λένε, ότι η σύζυγος θα έπρεπε να πληρώνεται και για τις ερωτικές υπηρεσίες που προσφέρεις, όπως συμβαίνει με τις ιερόδουλες…







Related posts

Γενοκτονία των Αρμενίων: Το φρικιαστικό έγκλημα της συστηματικής εξόντωσης ενός ολόκληρου λαού

admin

Υποκλίθηκαν όλοι: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκóρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσouμε

admin

Αλφαβητάριο, το βιβλίο για τα «πρωτάκια» που άντεξε στο χρόνο και μεγάλωσε γενιές Ελλήνων

admin

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Στεφανάκης σε ηλικία 76 ετών

admin

Ζωζώ Σαπουντζάκη: «Περιμένω την πρόταση και το μονόπετρο για τον γάμο»

admin

Φλωρέττα: Η μηχανή που άφησε εποχή στην Ελλάδα του 1960

admin

Με συναυλία του Γιώργου Νταλάρα ολοκληρώθηκε το μαθητικό συνέδριο για τον Ρίτσο στην Κωνσταντινούπολη

admin

Ξεσπά η Ελεονώρα Μελέτη: «Στα social media με λένε πόρvη, φασiστρια, δολοφόvo»

admin

Ντέμης Χασάμπης: Ο ελληνοκύπριος «σούπερ ήρωας» της τεχνητής νοημοσύνης που φτιάχνει μηχανές πιο έξυπνες από τον άνθρωπο

admin

Ελένη Αρβελέρ: «Η Ελλάδα κινδυνεύει σήμερα από τους Έλληνες που ξέχασαν να είναι Έλληνες»

admin

Η Αθήνα ψηφίστηκε ως η πρώτη πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο

admin

Θρήνος για τον Φίλιππο: Έφυγε από τη ζωή μόλις στα 46 χρόνια του

admin