Κορωνοϊός: Πόσο ασφαλής είναι ο θηλασμός – Τι λένε οι ειδικοί

Date:

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας συγκέντρωσαν πληροφορίες με σκοπό να βοηθήσουν την ιατρική κοινότητα και τους επαγγελματίες υγείας να υποστηρίξουν κατάλληλα τις μητέρες που θηλάζουν.

Κίνητρο για αυτή την εκστρατεία ενημέρωσης υπήρξε η μαζική έκκληση γυναικών – νέων μητέρων στην επικεφαλής του προγράμματος, Melinda Boss, από το Τμήμα Υγείας και Ιατρικών Επιστημών του Πανεπιστημίου, καθώς και στην ομάδα LactaResearch, οι οποίες ζητούσαν συμβουλές σχετικά με τη μητρότητα στις μέρες του νέου κορωνοϊού.

«Οι νέες μητέρες αγωνίζονται για να φροντίσουν το μικροσκοπικό πλάσμα που έφεραν στον κόσμο, και παράλληλα να αντεπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον ακραίας αβεβαιότητας. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να τους οπλίσουμε με τις πλέον πρόσφατες και έγκυρες πληροφορίες», ανέφερε η κ. Δρ. Boss.

Όπως πρόσθεσε η ίδια, οι υγειονομικές αρχές ακόμη μαθαίνουν για το νέο ιό με καινούργια δεδομένα να προστίθενται σε καθημερινή βάση, οπότε κρίνεται σημαντικό οι ειδικοί να προσαρμόσουν τις συμβουλές ανάλογα με την κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Έτσι, σύμφωνα με μέχρι τώρα στοιχεία, δεν υπάρχουν ενδείξεις μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω του μητρικού γάλακτος και τα παιδιά όπως και τα βρέφη επηρεάζονται λιγότερο από την πανδημία.

Υπενθύμισε ότι ο θηλασμός εξασφαλίζει τεράστια οφέλη που θα μπορούσαν να χαθούν εάν η μητέρα αποφάσιζε να αντικαταστήσει το μητρικό γάλα με εναλλακτικές μεθόδους διατροφής όπως το «έτοιμο» γάλα.

«Μερικά από αυτά τα οφέλη είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να μπορεί να προφυλάξει το βρέφος από αναπνευστικές λοιμώξεις και διάρροια» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «η στενή επαφή μεταξύ μητέρας και βρέφους κρατά τον καρδιακό ρυθμό φυσιλογικό, τη θερμοκρασία του σώματος στα σωστά επίπεδα, και δρα θετικά στην όρεξη και άλλες πτυχές της ανάπτυξης στα μωρά».

Κλείνοντας, η Δρ. Boss κατέληξε στη σημασία του να υπολογίζει κανείς τα θετικά και τα αρνητικά προτού λάβει κάποια σημαντική απόφαση και, σε περίπτωση που υπάρχουν αμφιβολίες, να μη διστάζει κανείς να απευθύνεται στον ιατρό του για κατάλληλη καθοδήγηση.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Δεν έχω αυτί, το πτερύγιο έχει απανθρακωθεί και ψάχνω λύση στο εξωτερικό

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για τη ζωή της μετά την επίθεση με το βιτριόλι που δέχτηκε το 2020, ενώ έκανε και μερικές αποκαλύψεις για τις θεραπείες που ακολουθεί στο εξωτερικό, σχετικά με το αυτί που έχασε. Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η αποκατάστασή της είναι δαπανηρή

Βίκυ Κάβουρα: Κάνει pilates λίγο καιρό πριν γεννήσει το πρώτο της παιδί

Η ηθοποιός δείχνει τη φουσκωμένη κοιλιά της, ενώ γυμνάζεται 

Πώς είναι σήμερα, 47 χρόνια μετά, οι πρωταγωνιστές της σειράς «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Κάθε χρόνο η μίνι σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» προβάλλεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Όσα χρόνια και αν περάσουν και όσες φορές και αν έχου δει τη συγκεκριμένη σειρά οι τηλεθεατές, δεν παύουν να θέλουν να την ξαναπαρακολουθήσουν, γι' αυτό και τα κανάλια την εντάσσου στο πρόγραμμά

Σοφία Παυλίδου: Πήγε Ρώμη και εντυπωσίασε με το νέο της κούρεμα, λίγο πριν το Πάσχα

Ένα ταξίδι στη Ρώμη έκανε η Σοφία Παυλίδου και μοιράστηκε μαζί μας στιγμιότυπα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.