Κριστίνα Άπλγκεϊτ: «Δεν έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, έγινε λάθος διάγνωση – Έχασα τα πάντα»

Date:

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ έκανε μια σοκαριστική αποκάλυψη για την υγεία της στο νέο επεισόδιο του podcast της, «MeSsy». Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί λανθασμένα με σκλήρυνση κατά πλάκας και το έμαθε πέντα χρόνια μετά.

Η 54χρονη ηθοποιός περιέγραψε αναλυτικά τη στιγμή που ενημερώθηκε από τον γιατρό της, σημειώνοντας ωστόσο πως η ανακοίνωση δεν την ανακούφισε: «Ήρθε στο δωμάτιό μου και μου είπε “Συγχαρητήρια, δεν έχεις σκλήρυνση κατά πλάκας”. Κι εγώ ήμουν σε φάση… δεν χάρηκα καθόλου. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν τόσο χαρούμενοι», είπε.

Η Άπλγκεϊτ είχε αποκαλύψει το 2021 ότι είχε διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας, μια χρόνια νόσο που προκαλεί βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Μετά το φινάλε της επιτυχημένης σειράς της, «Dead to me», αποσύρθηκε από την υποκριτική και έκτοτε έχει αναδειχθεί σε δυναμική υποστηρίκτρια των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο. Μαζί με την Τζέιμι-Λιν Σίγκλερ δημιούργησε το podcast «MeSsy», μέσα από το οποίο μοιράζεται τις προσωπικές της εμπειρίες και συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού.

Προσπαθώντας να κρύψει τη συγκίνηση και τη συναισθηματική της φόρτιση, συμπλήρωσε πως η κατάσταση της υγείας της από το 2021 δεν έχει παρουσιάσει βελτίωση, γεγονός που την κάνει να αναρωτιέται τι της συμβαίνει στην πραγματικότητα: «Δεν γίνεται να έχεις λάβει λάθος διάγνωση και ξαφνικά να είμαι καλύτερα. Δεν έγινα καλύτερα. Αν μη τι άλλο, έγινα χειρότερα. Οπότε βρίσκομαι πάλι στο σημείο μηδέν, χωρίς να ξέρω τι μου συμβαίνει. Και τώρα θα πρέπει να γίνει μια διαδικτυακή έρευνα, στην οποία θα εμπλακούν οι γιατροί μου, προκειμένου να καταλάβουν τι συνέβαινε από το 2021 και γιατί συνέβη όλο αυτό», ανέφερε.

Η Άπλγκεϊτ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και μπαστούνι για να μπορεί να μετακινηθεί, με αποτέλεσμα να έχει αφήσει πίσω της την καριέρα της στην υποκριτική.

Christina Applegate
Christina Applegate / REUTERS / Mario Anzuoni

«Έχω περάσει μια πολύ μεγάλη κατάθλιψη εξαιτίας όλου αυτού. Αλλά τα έχασα όλα. Έχασα τη δουλειά μου. Συγγνώμη. Τι λες σε κάποιον που ζει με αυτό εδώ και έξι χρόνια; Θεέ μου, λυπάμαι τόσο πολύ… γιατί σταμάτησε τη ζωή μου. Εξακολουθώ να χρειάζομαι αναπηρικό αμαξίδιο όταν πηγαίνω στο ιατρείο. Δεν μπορώ να περπατήσω από το αυτοκίνητο μέχρι το δωμάτιο. Εξακολουθώ να ζω μέσα σε όλο αυτό. Δεν συνέβη κανένα μαγικό πράγμα όταν μου είπε “δεν έχεις σκλήρυνση κατά πλάκας”. Τίποτα μαγικό δεν συνέβη».

«Είναι περίεργο, γιατί νιώθω ότι απογοήτευσα τους πάντες. Είναι ένα παράξενο συναίσθημα, γιατί γίναμε – εσύ κι εγώ – τα πρόσωπα που εκπροσωπούσαν τη σκλήρυνση κατά πλάκας», δήλωσε μιλώντας στη συνεργάτιδά της στο podacast Τζέιμι Λιν Σίγκλερ, η οποία παλεύει με τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

«Και όλα όσα έκανα… Είχα έναν λόγο. Είχα έναν γαμ***νο λόγο για τον οποίο κάθε μέρα μου ήταν χάλια. Και τώρα δεν έχω λόγο και αυτό είναι πολύ ανησυχητικό και πολύ μπερδεμένο για μένα», εξομολογήθηκε η Άπλγκεϊτ, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να βρίσκεται «σε κατάσταση σοκ», καθώς προσπαθεί να βρει απαντήσεις για την ασθένειά της.

Η ηθοποιός πέρασε μεγάλο διάστημα καθηλωμένη στο κρεβάτι και σηκωνόταν μόνο για την κόρη της – ενώ όπως αποκάλυψε νοσηλεύτηκε πολλές φορές: «Για τρία χρόνια από τότε που διαγνώστηκα, έχω βρεθεί στο νοσοκομείο περισσότερες από 30 φορές».

Για τέσσερις μήνες, μάλιστα, παρέμεινε σε κλινική, μέχρι που πήρε εξιτήριο τον Αύγουστο. Όπως εξήγησε, αδυνατεί να πιστέψει πως έχει υποβληθεί σε επίπονες θεραπείες χωρίς τελικά να χρειάζεται.

To άρθρο Κριστίνα Άπλγκεϊτ: «Δεν έχω σκλήρυνση κατά πλάκας, έγινε λάθος διάγνωση – Έχασα τα πάντα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Βάσω Μαζωνάκη: 10 χρόνια με τον Μακρυνιώτη και πήραν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις

Μια δύσκολη απόφαση φέρεται να πήραν η Βάσω Μαζωνάκη και ο σύντροφός της, Δημήτρης Μακρυνιώτης, έπειτα από δέκα χρόνια κοινής πορείας και κοινών σχεδίων τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Το ζευγάρι, που έχει μοιραστεί σημαντικές στιγμές τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική του ζωή, είχε προχωρήσει το 2025 σε ένα κοινό

Μαζωνάκης: Άδειασε από λουλούδια και δώρα το μνήμα – Το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

Διαφορετική εικόνα παρουσιάζει πλέον ο τάφος του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς τα λουλούδια και τα δώρα που είχαν αφήσει οι θαυμαστές του μετά το 40ήμερο μνημόσυνο του τραγουδιστή δεν βρίσκονται πια στο σημείο. Βίντεο που δημοσιεύτηκε στο TikTok αποτυπώνει το μνήμα σχεδόν άδειο, με μόλις δύο ανθοδέσμες να έχουν απομείνει. Η εικόνα αυτή προκάλεσε ερωτήματα στους

Κατερίνα Καινούργιου: «Έχω αλλάξει όλη μου τη ζωή – Τώρα τα απογεύματα τα αφιερώνω πάντα στο παιδί μου»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Τσούλης στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα», η Κατερίνα Καινούργιου προχώρησε σε μια προσωπική αποκάλυψη για τις αλλαγές που έχει κάνει στην καθημερινότητά της μετά τον ερχομό του παιδιού της. Η παρουσιάστρια του Alpha εξήγησε ότι πλέον έχει αναπροσαρμόσει

Σίσσυ Χρηστίδου για Δημήτρη Παπανώτα: «Δεν μπορείς να λες να βγάλουμε τον σκασμό και στη Σταματίνα να απαντάς “δεν θα μουγκαθώ”»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Για τον Δημήτρη Παπανώτα και τη νέα του ατάκα «να βγάλουν τον σκασμό» στον αέρα του Happy Day, μίλησαν σήμερα η Σίσσυ Χρηστίδου και οι συνεργάτες της στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι». Ο Δημήτρης Παπανώτας σήμερα αναφέρθηκε στην ανάρτηση που έκανε, μετά τις δηλώσεις του για τη

Πέτρος Φιλιππίδης: Επέστρεψε στο διαμέρισμά του στην Πατησίων, 15 μήνες μετά τη φωτιά

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο Πέτρος Φιλιππίδης επέστρεψε στο διαμέρισμά του στην οδό Πατησίων, στην Αθήνα, περίπου 15 μήνες μετά την πυρκαγιά που είχε προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην κατοικία του τον Ιούλιο του 2025. Οι εργασίες αποκατάστασης ολοκληρώθηκαν και ο ηθοποιός μένει και πάλι στο σπίτι όπου ζούσε με τη

Μια απλή selfie μπορεί να αποκαλύψει αν κάποιος θα ξεπεράσει τον καρκίνο: Πώς η AI προβλέπει το μέλλον της υγείας των ασθενών από μία...

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Μια ομάδα γιατρών ανέπτυξε ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να προβλέψει τις πιθανότητες επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς από μία και μόνο φωτογραφία του προσώπου του. Το σύστημα AI σχεδιάστηκε ειδικά από ειδικούς στο Mass General Brigham, ένα μη κερδοσκοπικό, ακαδημαϊκό σύστημα υγείας στη Μασαχουσέτη, για να

Ξεχάσατε ξαφνικά τι θέλατε να πείτε; Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο και πότε χρειάζεται ιατρικός έλεγχος

Μια συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και ξαφνικά η σκέψη χάνεται. Η πρόταση μένει στη μέση, η κατάλληλη λέξη δεν έρχεται και για λίγα δευτερόλεπτα επικρατεί αμηχανία. «Τι ήθελα να πω;» είναι η συνηθισμένη αντίδραση Η περιστασιακή απώλεια του ειρμού της σκέψης αποτελεί συχνή εμπειρία και δεν υποδηλώνει απαραίτητα διαταραχή της μνήμης. Πίσω από αυτό το

Κριστίνα Άπλγκεϊτ: Έμαθε πέντε χρόνια μετά ότι είχε διαγνωστεί λανθασμένα με σκλήρυνση κατά πλάκας: «Σταμάτησε η ζωή μου»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Η ηθοποιός Κριστίνα Άπλγκεϊτ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκε πως δεν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως πίστευε από το 2021. Η 54χρονη ηθοποιός αποκάλυψε στο podcast «MeSsy» ότι η αρχική διάγνωση ήταν λανθασμένη και ότι, πέντε χρόνια αργότερα, παραμένει

Διαβήτης: Ποιες τροφές ρυθμίζουν τη γλυκόζη

Ποιες διατροφικές επιλογές επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός διαχειρίζεται τη γλυκόζη - Ποιες τροφές μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη Μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, σε συνδυασμό με έναν δραστήριο τρόπο ζωής, μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο του σακχάρου και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη.

«Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει τα προβλήματα που θα μπορούσε να έχει μία γυναίκα της ηλικίας της, αλλά είναι καλά», είπε συνεργάτιδά της

«Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει τα προβλήματα που θα μπορούσε να έχει μία γυναίκα της ηλικίας της, αλλά είναι καλά», είπε συνεργάτιδά της «Η Ζωζώ Σαπουντζάκη έχει τα προβλήματα που θα μπορούσε να έχει μία γυναίκα της ηλικίας της, αλλά είναι καλά», είπε συνεργάτιδά της Η Σταυρίνα Ευστρατιάδου ξέσπασε για τα ψευδή δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σχετικά

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ αποκάλυψε δακρυσμένη ότι δεν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας: Έγινε λάθος διάγνωση, αλλά τα έχασα όλα

Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ αποκάλυψε δακρυσμένη ότι δεν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας: Έγινε λάθος διάγνωση, αλλά τα έχασα όλα Η Κριστίνα Άπλγκεϊτ αποκάλυψε δακρυσμένη ότι δεν πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας: Έγινε λάθος διάγνωση, αλλά τα έχασα όλα «Δεν έγινα όμως καλύτερα, έγινα χειρότερα και βρίσκομαι πάλι στο μηδέν, χωρίς να ξέρω τι μου συμβαίνει», εξομολογήθηκε

Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Έδιωξα τους πάντες από δίπλα μου, ήταν όλοι ψεύτες, υποκριτές και με εκμεταλλευόντουσαν»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Σε νέες δηλώσεις προχώρησε η Δήμητρα Αλεξανδράκη στην κάμερα του Happy Day και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ρούτα. Η επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη στιγμή που δεν κατάφερε να βγει στον αέρα της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, χωρίς ωστόσο να θελήσει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες