Η Κιμ Κίλιαν λυγίζει για τον καρκίνο: «Το να σου ξυρίζουν το κεφάλι είναι κάτι που δεν το ξεχνάς ποτέ»

Date:

«Είχα πάει να κάνω τα νύχια μου μανικιούρ και ξαφνικά άρχισαν να πονάνε τα δάχτυλά μου»

Την Κιμ Κίλιαν φιλοξένησε στην εκπομπή της η Κατερίνα Καινούργιου. Οι δύο δημοσιογράφοι έκαναν μία ενδιαφέρουσα και εφ’ όλης της ύλης κουβέντα, συζητώντας μεταξύ άλλων για την περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού που αντιμετώπισε η πρώτη και την οποία μοιράστηκε πρόσφατα.

Με φωνή που λυγίζει η σύζυγος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου εξομολογείται πως πληροφορήθηκε για τον όγκο στο στήθος της μετά από ένα τυχαίο χειρουργείο και πως αυτό που δεν μπορεί να ξεχάσει είναι η εμπειρία του να της ξυρίζουν το κεφάλι.

«Ένας λόγος για τον οποίο σήμερα είμαι εδώ είναι επειδή, μετά από αυτό που πέρασα με την υγεία μου, θέλω να δώσω ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες που περνάνε αυτή τη στιγμή αυτό ή που είναι δίπλα σε ανθρώπους που περνάνε αυτό και να τους πω ότι εδώ είμαι και είμαι καλά», υπογραμμίζει, αρχικά, ανοίγοντας τη συνέντευξή της η Κιμ Κίλιαν.

«Επέλεξα να το μοιραστώ με τον κόσμο όταν τελείωσα με τις θεραπείες. Το σκεφτόμουνα πολύ, γιατί γενικά πάντα μου άρεσε η επαφή με τον κόσμο, αλλά δεν ήθελα να κάνω ανάρτηση πιο πριν όσο περνούσα αυτή τη διαδικασία, γιατί δεν ήθελα κανείς να στενοχωρηθεί, δεν ήθελα λύπηση, οπότε εγώ ήθελα να το μοιραστώ αυτό ακριβώς τη στιγμή που αισθανόμουν ότι πέρασα μια πολύ δύσκολη φάση και πάω προς τη θετική κατεύθυνση», παραδέχεται.

Η διάγνωση μετά από ένα τυχαίο χειρουργείο

«Η διάγνωση έγινε με έναν πολύ περίεργο τρόπο και αισθάνομαι πολύ τυχερή μέσα στην ατυχία μου. Είχα καρκίνο στο μαστό. Πήγα για κάτι τελείως διαφορετικό στον γιατρό και βγήκα με μια διάγνωση από το χειρουργείο. Οπότε όλα αυτά γίνανε με πολύ περίεργο τρόπο, για τον οποίο βέβαια είμαι πολύ ευγνώμων τώρα.

Αυτό που έχω να πω και αυτό είναι και ένα μήνυμα που θέλω να περάσω σε όλες τις γυναίκες. Το σώμα μας μάς μιλάει. Εμένα το σώμα μου μού μίλησε με όλους τους τρόπους που είχε να με προειδοποιήσει.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Είχα πάει να κάνω τα νύχια μου μανικιούρ και ξαφνικά, ενώ δεν είχα κάτι στα χέρια μου, άρχισαν να με πονάνε τα δάχτυλά μου και άρχισα να κλαίω, γιατί ο πόνος ήταν σαν να σου γυρνάνε σε μια ανοιχτή πληγή ένα μαχαίρι. Έκλαιγε μαζί μου και η κοπέλα που μου έκανε τα νύχια και φεύγοντας μου λέει “απλά πηγαίνετε να κάνετε εξετάσεις”. Και αυτό ήταν έναν μήνα πριν», αφηγήθηκε στην κάμερα του Alpha η Κιμ Κίλιαν.

«Ο καρκίνος ήταν σε αρχικό στάδιο αλλά ήταν επιθετικός. Όταν λοιπόν το έμαθα ότι “ναι, υπάρχει αυτή η διάγνωση”, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα είναι πώς θα το πω στα παιδιά.

Επειδή έχει νοσήσει και η μητέρα μου από καρκίνο του μαστού, ήξερα ακριβώς πώς είναι και αυτό δεν μου το έκανε πιο εύκολο, γιατί πιστέψτε με, είναι πιο δύσκολο για αυτούς που είναι δίπλα σου παρά για εσένα την ίδια. Γιατί αυτόν τον φόβο της απώλειας δεν τον ξεχνάς ποτέ», εξομολογείται παρακάτω η Κιμ Κίλιαν στην Κατερίνα Καινούργιου.

«Δεν φοβήθηκα για μένα. Φοβήθηκα ότι δεν έχω ολοκληρώσει κάποια πράγματα που εννοείται ότι αφορούν τα παιδιά», υπογραμμίζει η δημοσιογράφος, ενώ θυμάται για την περίοδο των θεραπειών:

«Ο χώρος της ημερήσιας θεραπείας, που λέγεται ο χώρος που γίνονται στα νοσοκομεία οι χημειοθεραπείες, γίνεται κάπως ένα δεύτερο σπίτι. Όταν μετά πήγαινα και έκανα μια ανοσοθεραπεία, έμπαινα στα δωμάτια που ήταν άλλες γυναίκες που ξεκινούσαν τη θεραπεία τους, τη χημειοθεραπεία, και έβλεπα το φόβο στα μάτια τους. Ήταν η καλύτερή μου να είμαι εκεί που έχω τελειώσει με τις θεραπείες μου και προσπαθούσα να τους πιάσω συζήτηση για να τους πω ότι “κοιτάξτε, είμαι μια χαρά, θα περάσει”.

Ναι, θα περάσετε δύσκολα, θα έρθουν μέρες που δεν θα μπορείτε να περπατήσετε από τον καναπέ στην κουζίνα από την αδυναμία. Ναι, έτσι είναι, αλλά δείτε με. Μπαίνω με τα πόδια, φοράω το αθλητικό μου. Σε λίγο θα πάω για περπάτημα. Είμαι μια χαρά. Αντέχεται. Είναι πάρα πολύ δύσκολη διαδικασία. Είναι και ψυχολογικά δύσκολη διαδικασία, αλλά και αντέχεται και ξεχνιέται».

«Την εμπειρία του να σου ξυρίζουν το κεφάλι δεν την ξεχνάς ποτέ»

«Δεν υπήρξε στιγμή που να νιώσω ότι δεν θα τα καταφέρω. Μπαίνεις νικήτρια αλλά όλα αυτά που περνάς δεν σε βοηθάνε. Δεν ένιωσα ότι με ενοχλεί, όταν μου είπαν ότι ασφαλώς θα χάσω τα μαλλιά μου. Την εμπειρία του να σου ξυρίζουν το κεφάλι δεν την ξεχνάς ποτέ, αλλά τα μαλλιά ξαναβγαίνουν και αρχίζεις και αναγνωρίζεις ξανά τον εαυτό σου στον καθρέφτη», παραδέχεται η δημοσιογράφος.

«Με σόκαρε η εικόνα μου εκείνη την περίοδο. Δεν γίνεται να μην σε σοκάρει αλλά ξεπερνιέται. Σπίτι μου κυκλοφορούσα χωρίς περούκα και μαντήλι, το βιώσαμε κανονικά», εξομολογείται εμφανώς συγκινημένη η Κιμ Κίλιαν.

«Από την Ελλάδα λείπει το σύστημα υποστήριξης του ασθενούς, υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν από τη θεραπεία με το λεωφορείο. […] Σε όσες γυναίκες νοσούν από καρκίνο θέλω να τους πω ότι μπορούν να βγουν νικήτριες, ότι σε λίγο καιρό θα είναι αρκετά κοντά στον παλιό τους», καταλήγει στο μήνυμά της η Κιμ Κίλιαν.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Λιβανέζικο φαλάφελ με καρότο, πατάτα, κολοκάσι και χαλλούμι

ΥΛΙΚΑ (για 4–6 άτομα) Για το φαλάφελ: 250 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ1 μέτριο καρότο, τριμμένο1 μικρή πατάτα½ μικρό κολοκάσι100 γρ. χαλλούμι, τριμμένο1 μικρό κρεμμύδι2 σκελίδες σκόρδο½ ματσάκι μαϊντανό½ ματσάκι κόλιανδρο1 κ.γ. κύμινο½ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη½ κ.γ. πάπρικα½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ2–3 κ.σ. αλεύρι ή αλεύρι ρεβιθιούΑλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι2 κ.σ. ελαιόλαδο Για τη

Fish Cakes με πατάτα, καρότο και κολοκάσι

Fresh Crab Cakes Served On A White Plate With Lemon And Salad. ΥΛΙΚΑ 500 γρ. ψάρι400 γρ. πατάτες200 γρ. καρότα200 γρ. κολοκάσι100 ml γάλα1 αυγό2 κ.σ. φρυγανιάΛίγο άνηθοΛεμόνιΑλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βράζουμε τις πατάτες, το καρότο και το κολοκάσι μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ή μαγειρεμένο ψάρι, το γάλα, το αυγό, τον

«Ακούς μόνο δυσάρεστα αλλά συμβαίνουν και ευχάριστα» – Η φωτό με τον Φάνη Μπότση δίπλα στη θάλασσα

Η Δανάη Μπάρκα μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους ένα ξεχωριστό μήνυμα αισιοδοξίας, έχοντας ως φόντο τη θάλασσα και τη φύση. Η παρουσιάστρια, που διανύει το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της, φαίνεται να απολαμβάνει στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της. Σταυροπούλου: Η απίθανη ατάκα της Δανάης για να μη τη

Μαζωνάκης – Συγκλονίζει η εξομολόγηση: «Ήταν ο τελευταίος τσακωμός μας, δεν του ζήτησα και συγγνώμη»

Στη σχέση του Γιώργου Μαζωνάκη με την οικογένειά του και στην πολυσυζητημένη διαμάχη που τους απασχόλησε τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον τραγουδιστή από τα παιδικά του χρόνια. Ο παιδικός φίλος του Γιώργου Μαζωνάκη μίλησε στην εκπομπή «Πρώτος καφές με τη Ζήνα», καταθέτοντας τη δική του εικόνα για την προσωπική περιπέτεια που

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Πωλείται σε δημοπρασία το κλειδί του σπιτιού, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια

Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Πωλείται σε δημοπρασία το κλειδί του σπιτιού, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια Πολ ΜακΚάρτνεϊ: Πωλείται σε δημοπρασία το κλειδί του σπιτιού, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια Ο μουσικός έζησε εκεί με την οικογένειά του από το 1955 έως τα τέλη του 1963, πριν γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο Ιωάννα Μαρίνου 22.09.2026

Η οργή της κόρης του Ρόμπιν Γουίλιαμς για AI βίντεο με τον ηθοποιό: Αφήστε τον έξω από τις παραληρηματικές ανοησίες σας

Η οργή της κόρης του Ρόμπιν Γουίλιαμς για AI βίντεο με τον ηθοποιό: Αφήστε τον έξω από τις παραληρηματικές ανοησίες σας Αφήστε τον να αναπαυθεί, έγραψε σε μια οργίλη ανάρτηση στα social media η Ζέλντα Γουίλιαμς Την οργή της κόρης του Ρόμπιν Γουίλιαμς προκάλεσε ένα βίντεο που αναπαρηγαγε τη φωνή και την εικόνα του αείμνηστου

Βασίλης Χιώτης: «Μείνετε συντονισμένοι στον ΣΚΑΪ γιατί ακολουθεί ο Γιώργος Λιάγκας»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Με ένα επικό σαρδάμ ολοκληρώθηκε η εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026. Ο Βασίλης Χιώτης, από συνήθεια ετών, μπέρδεψε τον ΑΝΤ1 με τον ΣΚΑΪ και ο Άκης Παυλόπουλος δεν μπορούσε να πιστέψει στ’ αφτιά του. «Μείνετε συντονισμένοι στον ΣΚΑΪ γιατί ακολουθεί ο Γιώργος Λιάγκας», ήταν

Μπέττυ Μαγγίρα: «Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα στο μόντελινγκ»

Προσθήκη του zappit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google Η Μπέττυ Μαγγίρα βρέθηκε σήμερα το πρωί, Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026, καλεσμένη της Ζήνας Κουτσελίνη στην πρωινή εκπομπή του Star, όπου μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το GNTM που έκανε χθες πρεμιέρα. «Ήταν ένα πολύ ωραίο επεισόδιο το χθεσινό, το χάρηκα πάρα πολύ. Δέσαμε πάρα πολύ σαν

Γιώργος Μαζωνάκης: «Του έλεγα ότι δεν είναι στα λογικά του για να κατηγορεί την μάνα του», λέει παιδικός του φίλος

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο Γιώργος Μαζωνάκης περνούσε, σύμφωνα με την οπτική παιδικού του φίλου, μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όταν η οικογενειακή του διαμάχη έφτασε μέχρι τη νοσηλεία του στο Δρομοκαΐτειο. Ο φίλος του, που τον γνωρίζει από τα μαθητικά τους χρόνια, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτος καφές με τη Ζήνα»

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ρώμης: Τιμητικό βραβείο στη Σούζαν Σάραντον για την προσφορά της στον πολιτισμό, στην ψυχαγωγίας και τον ακτιβισμό

Η Σούζαν Σάραντον θα τιμηθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ρώμης και συγκεκριμένα στο παράλληλο τμήμα «Alice in the City», το οποίο διεξάγεται ανεξάρτητα και είναι αφιερωμένο στον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Σούζαν Σάραντον, θα λάβει το Βραβείο Womenlands Excellence, το οποίο είναι αφιερωμένο σε προσωπικότητες που ξεχωρίζουν στους τομείς του

Γιώργος Λιάγκας για το βαμμένο του μαλλί: «Πλενόμουν χθες μια ώρα να φύγει η μπογιά, δεν μου άρεσε η εικόνα μου»

Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε ότι προσπάθησε να αφαιρέσει τη βαφή από τα μαλλιά του, επειδή δεν του άρεσε το αποτέλεσμα που είχε στην πρεμιέρα του «Πρωινού». Τη δεύτερη ημέρα της εκπομπής, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος τον πείραξε για την εμφάνισή του, με αφορμή τα σχόλια που έγιναν

Κυτταρική γήρανση: Οι μηχανισμοί που «γερνούν» τον οργανισμό και οι νέοι θεραπευτικοί στόχοι

Η κυτταρική γήρανση φαίνεται ότι δεν είναι απλώς ένα σταθερό τελικό στάδιο, αλλά μια βιολογική διαδικασία που ίσως μπορεί να επηρεαστεί. Για να γίνει όμως αυτό με ασφάλεια, χρειάζεται να γνωρίζουμε ποια κύτταρα πρέπει να στοχεύονται, πότε πρέπει να γίνεται η παρέμβαση και σε ποια δόση. Η γήρανση δεν φαίνεται μόνο στα χρόνια που περνούν.