Έχασα το γιο μου έξω από το σπίτι ενώ έπαιζε με φίλους του. Να μην το ζήσει ούτε ο εχθρός μου!

Date:







Άκουγα μια περίεργη ησυχία από την αυλή, διαφορετική. Δεν άκουγα παιδικές φωνές, γέλια, φασαρία. Ήταν άνοιξη και ο καιρός είχε ήδη αρχίσει να ζεσταίνει. Το σχολείο τελείωνε και τα παιδιά ήταν χαρούμενα: Λιγότερα μαθήματα, περισσότερος χρόνος για παιχνίδι και ξεγνοιασιά. Τα παιδιά της γειτονιάς μαζεύτηκαν όπως κάθε απόγευμα να παίξουν με το δικό μου. Δεν έγινε τίποτα διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Μια από τα ίδια.

Εκείνο το απόγευμα όμως κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Άκουγα φασαρία, αλλά ήταν πολύ «ήσυχη» για φασαρία. Ήταν κάπως διαφορετική, δεν ξέρω πως να σας το εξηγήσω. Όταν έχεις παιδιά το φυσιολογικό είναι να ακούς συνεχώς φασαρία και όχι ησυχία. Η ησυχία συνήθως κάτι κακό κρύβει.

Βγαίνοντας έξω να ελέγξω τι γινόταν, είδα τον κολλητό του γιου μου να μετράει αντίστροφα γυρισμένος στον τοίχο και κατάλαβα ότι έπαιζαν κρυφτό. Τον ρώτησα αν ήταν όλα εντάξει και μου είπε «ναι». Εμένα όμως κάτι με έτρωγε. Σε λιγάκι θα μάθαινα τι.

Ήσυχη εγώ στην κουζίνα ότι τα παιδιά είναι όλα μαζί έξω και παίζουν δεν περίμενα τι μου έκρυβε το βράδυ αυτό που ερχόταν. Μετά από 15-20 λεπτά μπαίνουν όλα μαζί τα παιδιά στο σπίτι εμφανώς ταραγμένα και μου είπαν «Χάσαμε τον Κώστα» και ότι έψαξαν παντού αλλά δεν τον βρήκαν. «Τι εννοείτε χάσατε τον Κώστα; Κρυφτό δεν παίζετε; Κάπου θα είναι κρυμμένος». Όταν όμως τα παιδιά μου εξήγησαν ότι τον έχουν ψάξει παντού και ότι τον φωνάζουν και δεν βγαίνει, ταράχτηκα.

Βγήκα και εγώ έξω να ψάξω μαζί τους. «Δεν μπορεί», σκέφτηκα. «Αν είναι κάπου κρυμμένος μόλις ακούσει τη φωνή μου θα βγει». Έλα όμως που δεν έβγαινε. Γύρισα τα δύο τετράγωνα δύο φορές και ο Κώστας πουθενά. Πέρασα από την παιδική χαρά μήπως είχε βρει κάποιο φίλο του και μιλούσαν, αλλά δεν ήταν εκεί. Όποιο παιδί έβρισκα στο διάβα μου το ρωτούσα άλλα κανείς δεν τον είχε δει.

Κάπου εκεί άρχισα να τα χάνω. Τόσα και τόσα ακούγονται με απαγωγές παιδιών είναι να μη φοβάσαι τη σήμερον ημέρα; Προσπάθησα να διατηρήσω την ψυχραιμία μου κι άρχισα να χτυπάω κάθε πόρτα γνωστού, φίλου, γείτονα που έβρισκα μπροστά μου μήπως το παιδί ήταν εκεί. Δεν ήταν πουθενά.

Ο πανικός με είχε κυριεύσει και η ανάσα μου είχε κοπεί. Πήρα τηλέφωνο τον άντρα μου που ήταν ακόμα στη δουλειά και του είπα να έρθει αμέσως στο σπίτι. Οι φίλοι του συνέχισαν να το ψάχνουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μόλις ήρθε ο άντρας μου και με ηρέμησε κάπως πήραμε αμέσως τηλέφωνο την αστυνομία. Είχαν περάσει 3 ώρες από τη στιγμή που τον έχασα, δεν υπήρχε περίπτωση να περιμένω λεπτό παραπάνω.







Με θυμάμαι να βγαίνω στο δρόμο και να ουρλιάζω το όνομα του. Με είχε πιάσει υστερία και απ’ ότι έμαθα μετά λιποθύμησα δύο φορές. Έκανα τρομερές σκέψεις με το μυαλό μου. Που μπορεί να ήταν; Κι αν μου τον είχε αρπάξει κανείς; Και αν του έκανε κακό; Αν είχε χτυπήσει και ήταν πουθενά πεσμένος και χρειαζόταν τη βοήθειά μας; Θεέ μου, ένιωσα πως πεθαίνω. Ένα παιδί κατάφερα να κάνω και με χίλια βάσανα. Δεν γινόταν να μου το πάρει ο Θεός έτσι.

Η αστυνομία μας καθησύχασε λέγοντάς μας ότι συνήθως τα παιδιά βρίσκουν άλλους φίλους τους, πάνε σπίτι τους και ξεχνιούνται. Είπαν να δείξουμε ψυχραιμία και να περιμένουμε λίγο ακόμα. Αν το παιδί δεν εμφανιζόταν σε 1 περίπου ώρα θα κινητοποιούνταν περισσότερες δυνάμεις και θα έψαχναν να το βρουν. Αν πάλι δεν το έβρισκαν, θα έβγαζαν Amber Alert.

Είχα κάτσει στο σαλόνι, είχα βάλει το κεφάλι μου ανάμεσα στα πόδια και το ανεβοκατέβαζα σαν να προσπαθούσα να νανουρίσω μωρό. Δεν ήθελα να σκέφτομαι. Δεν ήθελα να ξέρω. Ήθελα μόνο να έρθει κάποιος να μου πει ότι το παιδί μου είναι καλά και ότι ήρθε σπίτι.

Όλη η γειτονιά είχε μαζευτεί σπίτι μας και προσπαθούσε να με ηρεμήσει. Ένα 10χρονο παιδί δεν είναι καρφίτσα. Δεν χάνεται έτσι ξαφνικά. Κάπου ήταν, αλλά δεν ξέρουμε πού. Είναι ένα πανέξυπνο παιδί, που ήξερε να φυλάει τον εαυτό του, αλλά με τόσα που γίνονται γύρω μας δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Ο άντρας μου δίπλα δεν άντεξε και έβαλε τα κλάματα. Προσπαθούσε τόση ώρα να μείνει ψύχραιμος για χάρη μου, όταν πέρασε όμως και εκείνη η ώρα που μας είπαν οι αστυνομικοί δεν άντεξε και κατέρρευσε. Για πρώτη φορά στη ζωή μου κατάλαβα πως αισθάνονται όλες αυτές οι μαμάδες που χάνουν τα παιδιά τους και τα ψάχνουν και βγαίνουν στην τηλεόραση και τα κανάλια κλαίγοντας και ζητώντας βοήθεια. Αυτή η απόγνωση, αυτός ο φόβος, αυτή η τρέλα. Δεν εύχομαι ούτε στο χειρότερο εχθρό μου να ζήσει τα μισά απ’ όσα ένιωσα εκείνο το βράδυ.

Είχαν περάσει συνολικά 6 ώρες από τη στιγμή που τα παιδιά είχαν έρθει στην κουζίνα να μου πουν πως έχασαν το γιο μου. Οι ελπίδες να τον βρούμε λιγόστευαν. Έξι ολόκληρες φορές που μπορεί να ήταν; Αυτό που σκέφτηκα στην αρχή μάλλον ίσχυε. Κάποιος τον είχε αρπάξει.

Θυμάμαι την αδερφή μου να μου δίνει δυο χάπια και να σωριάζομαι στον καναπέ με τα μάτια ανοιχτά χωρίς να νιώθω τίποτα. Και τότε μέσα στο παραλήρημά μου και χαμένη στις σκέψεις μου άκουσα το κουδούνι να χτυπά και απ’ έξω φωνές και ουρλιαχτά. «Τέλος». Αυτό μόνο είπα. «Όλα τελείωσαν. Το παιδί μου δεν ζει».

Όχι μόνο ζούσε, αλλά δεν είχε πάθει το παραμικρό και γύρισε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Είχε πάει στο σπίτι ενός φίλου του που είχε βρει στο δρόμο, ο οποίος φίλος του είχε πάρει ένα καινούργιο παιχνίδι στο PlayStation και τον κάλεσε να παίξουν. Το κακό είναι ότι ο γιος μου δεν σκέφτηκε καν να με ειδοποιήσει για να μην ανησυχώ. Έμεινε εκεί για έξι ολόκληρες ώρες και δεν κατάλαβε πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα. Έτσι μου δικαιολογήθηκε κλαίγοντας, βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε σπίτι. Περιττό να σας πω ότι ο πανικός μου μετατράπηκε σε βιαιότητα. Για πρώτη φορά τον χαστούκισα με όση δύναμη μου είχε απομείνει. Δεν το είχα κάνει ποτέ ξανά και δεν θα το ξανακάνω. Ντρέπομαι που του λέω, αλλά εκείνη τη φορά του άξιζε το χαστούκι που έφαγε. Τα έχασε, δεν περίμενε τέτοια αντίδραση από μένα.

Τα ερωτήματά μου ακόμα και σήμερα είναι πολλά. Πως μπόρεσε το παιδί μου που το έχω μεγαλώσει με αυτό τον τρόπο και το έχω μάθει αν είναι υπεύθυνο να μου κάνει κάτι τέτοιο; Πως μπόρεσε να επιδείξει τέτοια ανευθυνότητα; Δεν είναι πέντε χρονών, αλλά δέκα, ολόκληρο αγόρι. Ξέρει ποιο είναι το σωστό και το λάθος. Αλλά και η μητέρα εκείνου του παιδιού δεν σκέφτηκε να το ρωτήσει «Ξέρει η μαμά σου που είσαι;». Δεν αντιλήφθηκε ότι όλη γειτονιά είχε σηκωθεί στο πόδι και τον έψαχνε; Φυσικά το σπίτι του αγοριού αυτού είναι λίγο πιο μακριά από το δικό μας και ίσως όντως να μην το κατάλαβε, αλλά και πάλι ένα τηλέφωνο δεν μπόρεσε κανείς να μου κάνει; Έπρεπε να κινητοποιήσουμε την αστυνομία και να γίνει όλος αυτός ο χαμός για το τίποτα;

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι σε τέτοιες περιπτώσεις προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να σκεφτείτε λογικά. Πολλοί θα με πουν υπερβολική, ότι βιάστηκα να τα βάψω μαύρα και πήγε ο νους μου στο κακό. Όποιος όμως έχει παιδί μπορεί να με καταλάβει. Μάθετε στα παιδιά σας να σας ενημερώνουν ακόμα και μέχρι το απέναντι σπίτι να πάνε. Μιλήστε τους ήρεμα και εξηγήστε τους ότι η μαμά και ο μπαμπάς ανησυχούν, ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και επικίνδυνοι και ότι είναι πολύ σημαντικό η μαμά και ο μπαμπάς να γνωρίζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή που βρίσκεται το παιδί τους για να μην αγχώνονται χωρίς λόγο και να ξέρουν πού να απευθυνθούν σε περίπτωση που το αναζητήσουν.

Το πάθημα ελπίζω να του γίνει μάθημα. Εκείνο το χαστούκι θα το θυμάται σε όλη του τη ζωή. Λυπάμαι που αναγκάστηκα να τον χτυπήσω, αλλά μου αξίζει ένα ελαφρυντικό έτσι που με λαχτάρησε…

Ρίτα

- : -







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ξεπέρασαν τα 4 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία προσωπικά είδη του Ντέιβιντ Λιντς!

Προσωπικά αντικείμενα που ανήκαν στον θρυλικό δημιουργό Ντέιβιντ Λιντς, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιανουάριο, πωλήθηκαν πάνω από 4 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Λος 'Αντζελες. Η υψηλότερη προσφορά, που έφτασε τα 195.000 δολάρια, δόθηκε για τα ανολοκλήρωτα σενάρια του κινηματογραφικού του πρότζεκτ, «Ronnie Rocket». Ο Ντέιβιντ Λιντς & οι

Καίτη Ντάλη: Η ιέρεια του λαϊκού τραγουδιού «Σπάει δεσμά»

Η ιέρεια του λαϊκού μας τραγουδιού Καίτη Ντάλη σπάει τη σιωπή της… και κυκλοφορεί ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Σπάω Δεσμά»!

Νέλλη Γκίνη: “Υπήρξαν περίοδοι μοναξιάς στη ζωή και υπάρχουν ακόμα”

Νέλλη Γκίνη: «Υπήρξαν περίοδοι μοναξιάς στη ζωή και υπάρχουν ακόμα» Σάββατο, 28.6.2025, 00:35 Zappit@ZAPPIT_ "Αυτή η δουλειά έχει κι αυτό το τίμημα... η μοναξιά έρχεται και φεύγει σαν κύμα αλλά είχα πάντα ένα αντίδοτο" δηλώνει η Νέλλη Γκίνη. Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Νέλλη Γκίνη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Βαζαίο.

Μάριος Ιορδάνου: “Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι, είναι οι μάσκες τους που πέφτουν”

Μάριος Ιορδάνου: «Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι, είναι οι μάσκες τους που πέφτουν» Παρασκευή, 27.6.2025, 23:48 Zappit@ZAPPIT_ "Δεν ετεροκαθορίζομαι από καμία δουλειά και καμία συνεργασία, μόνο από τη σύμπραξη με τη Σοφία" δηλώνει ο Μάριος Ιορδάνου. Μαζί με την εκλεκτή της καρδιάς του, Σοφία Καζαντζιάν έδωσε ο Μάριος Ιορδάνου συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Λοιπόν

Γιώργος Αγγελόπουλος – Δήμητρα Βαμβακούση: Οι τρυφερές στιγμές με την κόρη τους στη κούνια

Σε μία από τις πιο ευτυχισμένες περιόδους της ζωής τους βρίσκονται ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Δήμητρα Βαμβακούση, οι οποίοι απολαμβάνουν την καθημερινότητα με την κόρη τους, λίγους μήνες μετά τη γέννησή της. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η Δήμητρα Βαμβακούση οι οποίοι ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου τον Σεπτέμβριο του 2023, βιώνουν τις

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ παντρεύτηκαν στη Βενετία – Η πρώτη εικόνα του ζευγαριού από την τελετή

Ο Τζεφ Μπέζος και η Λόρεν Σάντσεζ παντρεύτηκαν κι επίσημα. Ο ιδρυτής της Amazon, 61 ετών, και η βραβευμένη με Emmy δημοσιογράφος, 55 ετών, αντάλλαξαν όρκους σε μια λαμπερή επίσημη τελετή την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στο νησί Σαν Τζόρτζιο Ματζόρε στη Βενετία της Ιταλίας. Το ζευγάρι γιόρτασε τον γάμο του στην Ιταλία με πολυήμερες εκδηλώσεις

Βαρύ πένθος για τον Δήμο Βερύκιο – Πέθανε ο αδερφός του στα 57του χρόνια

Δύσκολες στιγμές βιώνει ο δημοσιογράφος, Δήμος Βερύκιος, καθώς πέθανε ο αδερφός του σε ηλικία μόλις 57 ετών, ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο αδελφός του Δήμου Βερύκιου, σύμφωνα με το Star, υπέστη εγκεφαλικό την περασμένη Παρασκευή και νοσηλεύτηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για πέντε ημέρες. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και η κηδεία του έγινε το

Η αλλεργία στο σπέρμα είναι αληθινή και αυτά είναι τα συμπτώματα

Η αλλεργία στο σπέρμα δεν είναι μύθος, αλλά μια πραγματική κατάσταση που εντοπίζεται συχνότερα από όσο πιστεύουμε και δεν δίνεται η απαραίτητη προσοχή, επειδή παρερμηνεύονται τα συμπτώματα. Σύμφωνα με τη Cleveland Clinic, η αλλεργία στο σπέρμα, γνωστή και ως υπερευαισθησία στο σπερματικό πλάσμα (SPH), είναι μια σπάνια αντίδραση στις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο ανδρικό σπερματικό

Νεκρός 18χρονος την ώρα που έκανε χειρουργείο για το γόνατό του

Ενδιαφεροντα 18ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΝΕΚΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ Νεκρός 18χρονος την ώρα που έκανε χειρουργείο για το γόνατό του Αργεντινή: Θρήνος για τον θάνατο του 18χρονου ποδοσφαιριστή Καμίλο Νουίν Τζωρτζίνα Φράγκου 27.06.2025 | 22:03 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Αργεντινή: Θρήνος για τον θάνατο του 18χρονου ποδοσφαιριστή Καμίλο Νουίν. Πιο συγκεκριμένα, τον θάνατο του 18χρονου ποδοσφαιριστή Καμίλο Νουίν της Club Αtletico San

Τζεφ Μπέζος – Λόρεν Σάντσεζ: Σήμερα γάμος έγινε – Παντρεύτηκε το λαμπερό ζευγάρι, με VIP καλεσμένους στο πλευρό του

Disordine! Δηλαδή χαμός στα Ιταλικά για τον «γάμο του αιώνα» – όπως έχει χαρακτηριστεί – αυτόν του Τζεφ Μπέζος και της Λόρεν Σάντσεζ.  Η γαμήλια τελετή του Τζεφ Μπέζος με την δημοσιογράφο Λόρεν Σάντσεζ, ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 21:00 το Σάββατο (27.06.2025) στη Βενετία- Τη στιγμή μάλιστα που το ερωτευμένο ζευγάρι δήλωνε τους όρκους του

Στα 40+ και Εκθαμβωτική: Καλοκαιρινά tips που πρέπει να ξέρεις

Το Καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για ανανέωση, και ναι ακόμη και στα 40+ μπορείς να ανανεωθείς και να δείχνεις πιο εκθαμβωτική από ποτέ! Με την εμπειρία, την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση που έχεις χτίσει μέσα στα χρόνια έχεις όλα τα εφόδια να απογειώσεις την εμφάνισή σου, χωρίς υπερβολές. Έτσι και εγώ σήμερα, θα σου

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα – Οδηγός προστασίας από τον ΕΟΔΥ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι καταγράφηκε πρόσφατα ένα εγχώριο περιστατικό Αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας – Κονγκό σε οικισμό του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για ασθενή ηλικίας άνω των 70 ετών, ο οποίος νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο με βαριά επιδεινούμενη κλινική εικόνα και κατέληξε. Ο Αιμορραγικός πυρετός Κριμαίας – Κονγκό