Με λένε Χριστίνα και με μεγάλωσε ο νονός μου

Date:

Με λένε Χριστίνα και με μεγάλωσε ο νονός μου

Γεννήθηκα εκτός γάμου, ήμουν το παιδί ενός παράνομου έρωτα μεταξύ της μητέρας μου που με έκανε στα 17 της και του πατέρα μου που ήταν 30 ετών, παντρεμένος με δύο παιδιά.







Δεν θα μιλήσω για την ηθική που είναι πολλή σχετική, θα πω μονο πως οι γονείς μου παρά τις συνθήκες και την απιστία, αγαπήθηκαν βαθιά.

Η μητέρα μου εργαζόταν στο πατρικό σπίτι του πατέρα μου ως βοηθός της μητέρας του και έτσι γνωρίστηκαν. Εκείνος τη μαρκάριζε στενά , η μητέρα μου τον ήθελε αλλά ντρεπόταν όμως ερωτεύτηκαν τόσο πολυ που ήταν αδύνατο να μην είναι μαζί αυτοί οι δύο άνθρωποι.

Έτσι γεννήθηκα εγώ και ως τότε το είχαν μυστικό. Ο πατέρας μου ερχόταν να με δει κρυφά και η μητέρα μου έκρυβε την κοιλιά της όσο ήταν έγκυος και ούτε μετά που γεννήθηκα κατάλαβε κανένας τίποτα γιατί στο μεταξύ αλλάξαμε γειτονιά.

Όμως η γυναίκα του τα ανακάλυψε όλα και εκβίασε τη μάνα μου πως θα το πει στη γειτονια και δε θα την παίρνει κανένας για δουλειά στα σπίτια τους.







Έτσι η μητέρα μου με πήρε μια μέρα και φύγαμε από την Αθήνα για τη Σύρο. Έστελνε γράμματα στον πατέρα μου και φωτογραφίες μου και αυτός της υπόσχονταν πως σύντομα θα χώριζε και θα ερχόταν να μείνει μαζί μας στο νησί.

Ο πατέρας μου πριν προλάβει να με αναγνωρίσει, σκοτώθηκε σε εργατικό ατύχημα 6 μήνες μετά που φύγαμε για τη Σύρο και δεν έμαθα ποτέ που ήταν τα αδέρφια μου, ακόμα και σήμερα δεν τα έχω εντοπίσει.

Η μητέρα μου ντύθηκε στα μαύρα και έκανε χρόνια να χαμογελάσει. Δεν έκανε ποτέ καμία σχέση ούτε ξαναπαντρεύτηκε και όλος της ο κόσμος ήμουν εγώ και το καφενείο του κυρ Στάθη που έπιασε δουλειά. Ο κυρ Στάθης έγινε και ο νονός μου όταν ήμουν 5 ετών. Τον πατέρα μου τον έλεγαν Χρήστο κι έτσι με βάφτισαν Χριστίνα.

Ο νονος μου έγινε δεύτερος πατέρας μου. Η γυναίκα του σκοτώθηκε σε τροχαίο ενώ ήταν νιόπαντροι και δεν πρόλαβε να δει παιδιά. Άνοιξε το καφενείο του για να μην τρελλαθεί και έπεσε με τα μούτρα. Δεν γνώρισε καμία γυναίκα που να του ξύπνησε την ανάγκη για οικογένεια όπως η σύζυγός του.

Στο καφενείο του νονού μου ήπια την πρώτη μου κόκα κόλα, έδωσα το πρώτο μου ραντεβού με παιδιά της γειτονιας για να παίξουμε, εκεί διάβαζα τα μαθήματά μου, εκεί πήγαινα μετά τα Αγγλικά, εκεί έτρωγα το μεσημεριανό μου. Το σπίτι, μας έβλεπε για έναν ύπνο. Όταν έγινα 12 ετών, η μητέρα μου πέθανε από ανακοπή. 29 χρονών λουλούδι έφυγε έτσι ξαφνικά. Πιστεύω πως την έφαγε ο καημός του πατέρα μου. Έχασα τον κόσμο.

Κόσμος μου έγινε πια το καφενείο και ο νονός. Εκείνος συνέχισε το έργο των γονιών μου. Με πήρε και επίσημα στο σπίτι του με χαρτιά και μου έδωσε τα πάντα. Εκείνος με πήγε στο Γυμνάσιο, εκείνος με πήγε πρώτη φορά στον γυναικολόγο, εκείνος γνώρισε τον πρώτο μου φίλο και τον κοίταξε με άγριο βλέμμα “κάτσε καλά”, εκείνος μου αγόρασε τις πρώτες μου σερβιέτες και με συμβούλεψε για το σ#ξ, εκείνος στάθηκε έξω από το εξεταστικό κέντρο με αγωνία όταν έδινα για Lower και μετά για Πανελλήνιες, εκείνος με αποχαιρετούσε με δάκρυα στα μάτια όταν πέρασα Φιλοσοφική Αθηνών και έφευγα με το καράβι για την πόλη.

Στην Αθήνα τελείωσα τις σπουδές μου και στο νησί γύρισα μόνιμα στα 32 μου, όταν αποφάσισα ότι η δουλειά που είχα σπουδάσει δεν μπορούσε να με ζήσει, οπότε επέστρεψα για να αναλάβω εγώ το καφενείο. Εκει γνώρισα και τον άντρα μου.

Ο νονος μου πέθανε ένα χρόνο μετά, όταν ήμουν έγκυος στην κόρη μου και της έδωσα το όνομά του. Ευσταθία.

Κάθε γωνιά του καφενείου είναι εκείνος. Θα τον ευγνωμονώ για πάντα που με πηρε υπό την προστασία του, με φρόντισε και με έκανε δικό του παιδί και ας μην ήμουν.

Θα τον ευγνωμονώ πάντα που μου έδωσε τα εφόδια για να μπορώ εγώ σήμερα να ζω αξιοπρεπώς, να δουλεύω και να έχω οικογένεια και πιο πολύ τον ευγνωμονώ που ούτε μια στιγμή δεν κοίταξε πονηρά τη μάνα μου ή εμένα. Που δεν τραυμάτισε την ήδη τραυματισμένη μας ζωή.

Γονιός μπορεί λοιπόν να είναι και ο νονός.

Και ο δικός μου μάλιστα από καποια ηλικία και μετά, έγινε μόνος νονός.

Ο δεύτερος μπαμπάς μου.

Χριστίνα

-: -







Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Alpha News: Με νέα εικόνα ο Αντώνης Σρόιτερ στις 18:50

Alpha News με τον Αντώνη Σρόιτερ, καθημερινά στις 18:50.

Σίσσυ Χρηστίδου: Πρεμιέρα για το «Χαμογέλα και Πάλι!» σε νέα ώρα – «Έρχονται πολύ ωραία πράγματα»

Η Σίσσυ Χρηστίδου ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επιστροφή της στα τηλεοπτικά πλατό και την πρεμιέρα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!».

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Φιλοποίμην Φίνος – Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ με σπάνιες φωτογραφίες

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Φιλοποίμην Φίνος, ο άνθρωπος που σφράγισε με το όραμα και τη δημιουργικότητά του τον ελληνικό κινηματογράφο. Ο «πατριάρχης» της μεγάλης οθόνης υπήρξε ο ιδρυτής της ιστορικής Φίνος Φιλμ, η οποία χάρισε στο κοινό μερικές από τις πιο εμβληματικές ταινίες του ελληνικού σινεμά, με δεκάδες επιτυχίες που αγαπιούνται μέχρι σήμερα. Με αφορμή

Μικροδισκεκτομή: Η ελάχιστα επεμβατική λύση στον πόνο από δισκοκήλη

Η μικροδισκεκτομή εφαρμόζεται για να προσφέρει σημαντική ανακούφιση από τον πόνο και τα νευρολογικά συμπτώματα που προκαλούνται από τη δισκοκήλη. Η μικροδισκεκτομή (οσφυϊκή μικροδισκεκτομή) είναι μια ελάχιστα επεμβατική τεχνική, που πραγματοποιείται όταν δεν έχουν επιτυχία οι συντηρητικές θεραπείες σε περιπτώσεις κήλης μεσοσπονδυλίου οσφυϊκού δίσκου (δισκοκήλη). «Η μικροδισκεκτομή εφαρμόζεται για να προσφέρει σημαντική ανακούφιση από τον

Στέφανος Βούρος: Η αναπηρία είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό μου, δεν με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο

Στην αναπηρία του και στα βήματα που έχουν γίνει για την ευαισθητοποιίηση του κόσμου γύρω από τη διαφορετικότητα αναφέρθηκε ο Στέφανος Βούρος, γιος του Γιάννη Βούρου, ο οποίος γεννήθηκε χωρίς δάχτυλα, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη, στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» τη Δευτέρα, 1η Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με όσα είπε, θεωρεί πως η αισιοδοξία και το χιούμορ

Τατιάνα Μπλάτνικ: Δεν έζησα μια τέλεια ζωή, υπήρξαν στιγμές μοναξιάς – Πλέον νιώθω πιο δυνατή και γαλήνια από ποτέ

Η Τατιάνα Μπλάτνικ κατάλαβε ότι προορισμός της είναι να προσφέρει στους άλλους αυτό που με κόπο κατάφερε η ίδια: την ψυχική υγεία και την ολιστική ευεξία, αναφέρει η ελληνική Vogue για την πρώην σύζυγο του Νικόλαου Ντε Γκρες. H Τατιάνα Μπλάτνικ παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό, όπου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαι σε μια φάση που νιώθω

Γιώργος Λιάγκας και Μαρία Αντωνά έκαναν βόλτα στα σοκάκια της Μυκόνου

«Τέχνη για το εδώ και τώρα»: Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στη διεθνή έκθεση Βγήκαν τα αποτελέσματα των vouchers για βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ Η κωφή γυναίκα που ταξίδεψε σε 89 χώρες του κόσμου – «Οι γονείς μου δεν με άφησαν στιγμή να νιώσω κατώτερη» 1η Σεπτεμβρίου και

Ιωάννα Μαλέσκου: Η 2χρονη κόρη της πήγε πρώτη μέρα στο σχολείο

Μια ξεχωριστή μέρα μοιράστηκε με τους followers της η Ιωάννα Μαλέσκου, καθώς η μόλις 2 ετών κόρη της πήγε πρώτη μέρα σχολείο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Πέθανε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ζαχαράκη μετά από μάχη με τον καρκίνο

Βαρύ πένθος για τον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 53 ετών η Κατερίνα Ζαχαράκη, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο. Η Κατερίνα Ζαχαράκη, κόρη του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Ζαχαράκη, εργάστηκε για χρόνια στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Θρήνος!

Η Κατερίνα Παπουτσάκη υποδέχτηκε τον Σεπτέμβριο δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις διακοπές της στο Αγκίστρι

Η ηθοποιός μέσα από την ανάρτηση που έκανε ευχήθηκε «καλό μήνα» στους διαδικτυακούς της ακόλουθους

Στέφανος Βούρος: Η αναπηρία μου δεν με χαρακτηρίζει ως άνθρωπο

Δεν θεωρώ ότι είμαι πρότυπο, δεν έχω προσπαθήσει στη ζωή μου να ξεπεράσω κάποιες δυσκολίες, τόνισε ο γιος του Γιάννη Βούρου

Γιώργος Λιάγκας και Μαρία Αντωνά σε νυχτερινή βόλτα στα Ματογιάννια

Γιώργος Λιάγκας και Μαρία Αντωνά σε νυχτερινή βόλτα στα Ματογιάννια Στη Μύκονο βρέθηκε το αγαπημένο ζευγάρι. Ο Γιώργος Λιάγκας και η Μαρία Αντωνά έπειτα από την Τήνο, την Κύθνο και το Παλέρμο, ταξίδεψαν μαζί και στην Μύκονο. Μάλιστα στο νησί των Ανέμων ο Πέτρος Νάζος με την κάμερα του Mykonos Live TV τους απαθανάτισε για