Βιταμίνη Ε για το πρόσωπο: Γιατί τη χρειάζεται η επιδερμίδα μας;

Date:

Βιταμίνη Ε για το πρόσωπο: Γιατί τη χρειάζεται η επιδερμίδα μας;

Υπάρχει καλός λόγος που αγαπάμε τη βιταμίνη Ε για το πρόσωπο αλλά τη χρησιμοποιούμε και ευρέως. Όχι μόνο προσφέρει εξαιρετική ενυδάτωση, αλλά είναι και η απόλυτη λύση για δροσερό και φρέσκο δέρμα.

Η βιταμίνη Ε «κλειδώνει» την υγρασία μέσα στα κύτταρα και ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου ώστε να μειωθούν οι γραμμές και οι ρυτίδες, ενώ βοηθά τη λειτουργία του φυσικού φράγματος που προστατεύει το δέρμα. Προστατεύει, επίσης, το δέρμα από την ηλιακή ακτινοβολία, μια εξαιρετικά σημαντική δράση εάν συνηθίζεις να κάθεσαι στον ήλιο, αφού οι ακτίνες UV μπορεί να καταστρέψουν έως και το 50% των φυσικών αποθεμάτων βιταμίνης Ε στο δέρμα. Εάν ψάχνεις να αγοράσεις προϊόν με βιταμίνη Ε θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1% και μπορεί να είναι σε μορφή κρέμας ή ορού.

Όσο για τις διατροφικές πηγές της, πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι τα αμύγδαλα, το σπανάκι, τα αβοκάντο, οι ηλιόσποροι, η κολοκύθα και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Καθώς είναι όλα τους πολύ υγιεινές τροφές, ξεκίνα από σήμερα να αυξήσεις την καθημερινή τους κατανάλωση!

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Σοφία Βόσσου: «Ο γιατρός μου είπε πως πεθαίνω, ήμουν 37 κιλά»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ Στούντιο 4 ήταν καλεσμένη πρόσφατα η Σοφία Βόσσου και μίλησε, μεταξύ άλλων, για το πρόβλημα υγείας που την ταλαιπώρησε.

Δάφνη Λαμπρόγιαννη: «Πρόσφατα βρέθηκα λίγο πριν φάω ξύλο κανονικά, στην πράξη»

H Δάφνη Λαμπρόγιαννη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε γνωστή εφημερίδα και μίλησε για πολλά και διάφορα.

Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Πεθαίνει ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος

Ενδιαφεροντα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ Σαν σήμερα 3 Μαΐου: Πεθαίνει ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος Ο Θανάσης Βέγγος ήταν  ο μεγαλύτερος έλληνας κωμικός του ελληνικού σινεμά Τζωρτζίνα Φράγκου 03.05.2024 | 08:54 Ο Θανάσης Βέγγος ήταν  ο μεγαλύτερος έλληνας κωμικός του ελληνικού σινεμά. Αγαπήθηκε πολύ από τον λαό και αυτό δεν ήταν μόνο για το γέλιο

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου Johns Hopkins καταρρίπτει τη διαλειμματική δίαιτα

Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διαχείριση του βάρους υποστηρίζουν πως ο χρόνος κατά τον οποίο καταναλώνεται ένα φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο. Κορυφαία όλων η διαλειμματική δίαιτα, η οποία κερδίζει διαρκώς νέους οπαδούς. Ωστόσο, μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins καταρρίπτει τους ισχυρισμούς που την συνοδεύουν. Η διαλειμματική δίαιτα -ή διαλειμματική νηστεία- μετατοπίζει την εστίαση από τις