Γιαγιά 105 ετών από την Κάλυμνο έτοιμη για το ρεκόρ Γκίνες. Έχει 50 εγγόνια, 87 δισέγγονα, 2 τρισέγγονα και φροντίζει ηλικιωμένους στο γηροκομείο

Date:

Γιαγιά 105 ετών από την Κάλυμνο έτοιμη για το ρεκόρ Γκίνες. Έχει 50 εγγόνια, 87 δισέγγονα, 2 τρισέγγονα και φροντίζει ηλικιωμένους στο γηροκομείο

Ένα μικρό αφιέρωμα έκανε το kalymnos-news.gr  στην πολύτεκνη, υπεραιωνόβια Καλυμνιά, την Παναγιούλα Στεφανιδάκη.







Η Παναγιούλα (Παναγιώτα) Στεφανιδάκη, το γένος Ελένη, είναι κόρη του Χρήστου και της Θεμελίνας.

Γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 1914 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ληξιαρχείου Καλύμνου. Σε 4 μήνες κλείνει τα 107 έτη και μπαίνει στα 108.

Η κυρά Παναγιούλα είναι η γηραιότερη Kαλυμνιά και συγκαταλέγεται στις γηραιότερες Ελληνίδες.

Γεννήθηκε  στην Κάλυμνο τρεις μήνες μετά την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, έζησε το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και φυσικά έζησε και τη σημερινή πανδημία που έπληξε όλο τον κόσμο.







(Οικογενειακή φωτογραφία. Η κυρά Παναγιούλα με το σύζυγο της Μιχάλη και με τα αδέλφια της)

Παντρεύτηκε σε ηλικία 21 ετών, στις 23 Δεκεμβρίου 1935, τον Μιχαήλ Στεφανιδάκη, Μικρασιάτη που γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό, από Κρητικό πατέρα και μητέρα Κώα.

Απέκτησαν δέκα (10) παιδιά, πέντε (5) αγόρια και πέντε (5) κορίτσια: τον Νικόλα, τον Χρήστο, τον Παντελή, τον Γιάννη και τον Κώστα , τη Θεμελίνα, τη Σεβαστή, την Αγγελική, τη Γεωργία και τη ΜαρίαΣτη ζωή βρίσκονται τα 8 παιδιά. Έχουν αποβιώσει ο Χρήστος και ο Παντελής.

Επίσης η κυρά Παναγιούλα έχει 44 εγγόνια, 91 δισέγγονα και 5 τρισέγγονα.

(Η κυρά Παναγιούλα με κάποια από τα 44 εγγόνια της)

Και τα 10 παιδιά της οικογένειας του Μιχάλη και της Παναγιούλας ξενιτευτήκαν στην Αυστραλία. Η κυρά Παναγιούλα και ο σύζυγος της Μιχάλης έμειναν στην Κάλυμνο και έκαναν κάποια ταξίδια  στην Αυστραλία για να δουν τα παιδιά τους. Μάλιστα σε ένα ταξίδι τους στην Αυστραλία τα  Χριστούγεννα του 1974, ήταν τότε που η πόλη του Ντάργουιν καταστράφηκε από τον κυκλώνα Τράσυ.

Αυτή την περίοδο η κυρά Παναγιούλα μένει στο σπίτι της μικρής κόρης της, της Μαρίας Στεφανιδάκη Βλασερού, στην Κέρκυρα. Η Μαρία με την οικογένεια της μόλις επέστρεψαν μόνιμα στην Ελλάδα, πήραν πριν 3 χρόνια, τον Δεκέμβριο 2018, την κυρά Παναγιούλα στην Κέρκυρα, όπου διαμένουν.

Από τα 8 παιδιά της κυρά Παναγιούλας που είναι εν ζωή, τα τέσσερα μένουν στην Αυστραλία, τα δύο στην Κάλυμνο, ένα στην Κω και η Μαρία η μικρότερη στην Κέρκυρα.

(Η κυρά Παναγιούλα με ένα από τα δισέγγονα της)

Τα κατάλευκα μαλλιά, το γαλήνιο ύφος, η ξεχωριστή γλυκύτητα, το χαμόγελο στα χείλη που ποτέ δεν της έλειψε, τα λαμπερά μάτια της, το αρχοντικό ύφος, οι ρυτίδες γήρατος που κι αυτές έχουν τη δική τους χάρη, συνθέτουν το σημερινό πορτρέτο της υπεραιωνόβιας κυρά Παναγιούλας στα 107 χρόνια της.

Κλείνοντας το μικρό αυτό αφιέρωμα και παραθέτοντας κάποιες οικογενειακές φωτογραφίες, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Μαρία Στεφανιδάκη Βλασερού την μικρή κόρη της κυρά Παναγιούλας ,την  Μαρία Κλήμη Στεφανιδάκη νύφη  και την Παναγιούλα Στεφανιδάκη εγγονή για τα στοιχεία και τις φωτογραφίες που μας διέθεσαν.

-: Kalymnos-news.gr

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Στράτος Τζώρτζογλου: Ο 27χρονος γιος του έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα ως σκηνοθέτης στην Αμερική!

Εσείς το ξέρατε ότι ο 27χρονος γιος του Στράτου Τζώρτζογλου και της Μαρίας Γεωργιάδου έχει διαγράψει μία σπουδαία καριέρα ως σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος στο εξωτερικό;  Μπορεί ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Μαρία Γεωργιάδου να έχουν ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, ο 27χρονος γιος τους όμως, Αλκιβιάδης, πάντα θα τους φέρνει κοντά. Τζώρτζογλου - Μαριόλα: Το φωτογραφικό άλμπουμ

Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή ηθοποιός που συμμετείχε στις «Άγριες Μέλισσες»

Κι όμως! Το μωράκι της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες». Εσείς μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη για την γνωριμία με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Λογοθέτη: “Η ζωή μας έκανε ένα μικρό δωράκι”

"Το επόμενο πρωί δεν ήταν πολύ αμήχανο παραδόξως και έφτιαξε έκανε υπέροχο πρωινό ο Αλέξανδρος" περιγράφει η Ευσταθία Τσαπαρέλη.

Γιάννης Ζουγανέλης για Δημήτρη Σταρόβα: “Οι γιατροί δεν λένε πράγματα για να ενθαρρύνουν, λένε την αλήθεια”

"Πονάω πολύ, πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό με ανθρώπους που φεύγουν, με ανθρώπους που ασθενούν" ομολογεί ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ντίνος Ηλιόπουλος: Τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει & επιγραφή που ζήτησε να μπει στον τάφο του

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ποια ήταν η επιθυμία του πριν πεθάνει;

Στο νοσοκομείο ο Mente Fuerte – Η ανάρτηση που έκανε

Ανησυχία προκάλεσε στο διαδικτυακό του κοινό ο Mente Fuerte σήμερα Παρασκευή 17 Μαϊου.

My Style Rocks: Στέλιος Κουδουνάρης σε Ιωάννα – Με αυτό τον φιόγκο μπορείς μόνο να βγεις από κάποια τούρτα

Γιατί καταπιέζεσαι και πας σε άσχετα μέρη με άσχετα ρούχα, αναρωτήθηκε ο κριτής

Back In Action: Η πρώτη ταινία της Κάμερον Ντίαζ μετά από 10 χρόνια έρχεται στις 15 Νοεμβρίου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από το έργο

Δέσποινα Βανδή για Βασίλη Μπισμπίκη: “Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει”

"Eίπα "σ' ευχαριστώ Θεέ μου" γιατί το προλάβαμε, ήταν αντιμετωπίσιμο και κρατάω μόνο ευγνωμοσύνη" ομολογεί η Δέσποινα Βανδή.

Η Αθηναΐς Νέγκα για Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα: “Τρικλοποδιά σχεδόν, ήταν έξω από τα νερά τους”

"H Eurovision είναι ένα σόου που δεν έχουμε λόγο να το επικρίνουμε, δεν περιμένουμε να μας σώσει καλλιτεχνικά" διευκρινίζει η Αθηναΐς Νέγκα.

Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκάλυψε για πρώτη φορά γιατί γέννησε πρόωρα την κόρη της

Η Αφροδίτη Σκαφίδα παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή I Love Σου Κου και αποκάλυψε για πρώτη φορά τον λόγο που γέννηση την κόρη της πρόωρα.

Έλλη Κοκκίνου: O πανέμορφος γιος της & το τρυφερό βίντεο που δημοσίευσε για τα γενέθλια του

Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για την Έλλη Κοκκίνου αφού ο γιος της Αλέξανδρος είχε τα γενέθλια του.  Ο πανέμορφος γιος της έκλεισε τα 16 του και η ευτυχισμένη μαμά έκανε την πιο ξεχωριστή ανάρτηση. Η ίδια προσπαθεί να περνά όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τον γιο της παρά το απαιτητικό της πρόγραμμα. Όπως είδαμε