Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε υποστήριξη σε 89 ευάλωτες οικογένειες

Date:

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε πρόσβαση σε απαραίτητα είδη διατροφής, ψυχολογική υποστήριξη και κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών, μέσω του προγράμματος της «Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών». Πιο συγκεκριμένα το «Μαζί για το Παιδί» το α’ εξάμηνο του 2022 παρείχε στήριξη σε 177 παιδιά από 89 οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας.

Στόχος του «Μαζί για το Παιδί» είναι να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής οικογενειών με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και σε κοινωνικό αποκλεισμό. Οι ωφελούμενες οικογένειες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ σε όλη την Ελλάδα για ένα εξάμηνο, ενώ παράλληλα, προσφέρθηκε κάλυψη για εξωσχολικές δραστηριότητες σε παιδιά κι εφήβους.

Για όσες οικογένειες είχαν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής, προσφέρθηκε επιπλέον πλαισίωση από ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η διαδικασία

Οι οικογένειες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για ένα 6μηνο τηρώντας συγκεκριμένα κριτήρια έπειτα από παραπομπή από κοινωνικές υπηρεσίες συνεργαζόμενων φορέων για λογαριασμό ευάλωτων οικογενειών. Οι ωφελούμενες οικογένειες συναντούν τον κοινωνικό λειτουργό της Ένωσης, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν για να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση.

Η ιστορία της Μ.

Η φτώχεια πέραν από την έλλειψη επαρκών πόρων για την κάλυψη βασικών αναγκών επηρεάζει αρνητικά και άλλους τομείς όπως την εκπαίδευση, την πληροφόρηση, την κοινωνική ένταξη, την αυτοπεποίθηση. Παράδειγμα αξιοποίησης της στήριξης που δόθηκε μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και ευκαιρία για ένταξη σε μια κανονικότητα είναι η ιστορία της Μ. Η Μ. είναι 42 χρονών και είναι μονογονέας. Η κόρη της είναι 9 ετών. Μέσα στη δίνη της πανδημίας η Μ. έμεινε άνεργη με υποχρεώσεις και οι λογαριασμούς που την επιβάρυναν καθημερινά.

Το αίτημα της για βοήθεια έφθασε στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Αφού αξιολογήθηκε εντάχθηκε στο πρόγραμμα της σίτισης. Μέσα σε λίγους μήνες πήρε βαθιά ανάσα καθώς από τη στήριξη που έλαβε από το «Μαζί για το Παιδί» και μπορούσε πλέον να παρέχει στο παιδί της τα απαραίτητα της καθημερινότητας. Έχοντας εξασφαλίσει για 6 μήνες το αναζήτησε εργασία. Πριν λίγες εβδομάδες βρήκε μια δουλειά που την ικανοποιεί.

Η Μ. έκανε μια νέα αρχή στη ζωή της. Και αυτός είναι και ο σκοπός του προγράμματος της Σίτισης της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» να στηρίζει οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη και με προσφέροντας βοήθεια να τους δίνει ώθηση και ενθάρρυνση για να συνεχίσουν τις ζωές τους.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Μέσω του προγράμματος «Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών » το Α’ εξάμηνο του 2022 δόθηκε βοήθεια σε 89 οικογένειες. Προϊόντα (μέσω διατακτικών επιταγών), ψυχολογική-συμβουλευτική στήριξη (μέσω της Γραμμής 115 25) και ενίσχυση για κάλυψή εκπαιδευτικών αναγκών ανήλικων παιδιών .

Από τις 89 οικογένειες οι 56 ήταν μονογονεϊκές και 22 πολύτεκνες και οι ωφελούμενοι στο σύνολο τους (παιδιά και γονείς) ήταν 299.

Στόχοι προγράμματος :

Τέσσερις είναι οι βασικοί στόχοι του προγράμματος «Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί. Ειδικότερα:

  • Δίνεται η ευκαιρία στους ωφελούμενους να διαχειριστούν με αξιοπρέπεια, διακριτικότητα και ελευθερία επιλογής τις καθημερινές αγορές για την οικογένεια τους παρέχοντας πρόσβαση σε τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας τα οποία βοηθούν στην σωστή διατροφή των παιδιών και συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την σωματική υγεία τους (φρούτα, λαχανικά, κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, κτλ).
  • Η ανακούφιση των γονέων από το καθημερινό άγχος επιβίωσης με απώτερο στόχο την εστίαση σε τομείς όπως η εύρεση εργασίας και η αφιέρωση ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά τους.
  • Ψυχολογική / συναισθηματική υποστήριξη της οικογένειας.
  • Κάλυψη κόστους για εκπαιδευτικές και εξωσχολικές δραστηριότητες παιδιών κι εφήβων.
  • Και εξωσχολικές δραστηριότητες

Η εκπαίδευση και τα εφόδια που παίρνουν τα παιδιά είναι σημαντικοί συντελεστές για την εξέλιξη τους. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες που κάλυψε η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» είχαν να κάνουν με τα φροντιστήρια των παιδιών, τις αθλητικές τους δραστηριότητες ενώ σε κάποια από αυτά χορηγήθηκαν και ειδικές θεραπείες. Συνεχίζουμε να κάνουμε πράξη το όραμα μας, κάθε παιδί να έχει ίσες ευκαιρίες όπου και αν βρίσκεται!

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος

Το πρόγραμμα της Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» παρέχει ανακούφιση σε δεκάδες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη. Η υλοποίηση του γίνεται με την πολύτιμη υποστήριξη μεγάλων ευεργετών καθώς και των εταιρειών: efood, Δέλτα mums, eurolife, Pepsico τους οποίους ευχαριστούμε θερμά. Παράλληλα, στην συγκέντρωση πόρων συνέβαλλαν ιδιώτες και εταιρείες μέσω της πλατφόρμας www.supportmazi.gr της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το Μαζί για το Παιδί ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Τα Σωματεία-μέλη του Μαζί για το Παιδί:

Ίδρυμα «Η Παιδική Στέγη» • Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας «Χατζηπατέρειον» – Κ.Α.Σ.Π. • Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών •Πνοή-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού• Οι Φίλοι του Παιδιού• Οι Φίλοι της Μέριμνας• Πανελλήνια Ένωση Αγώνα κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.) •Κέντρο Ειδικών Ατόμων «Η Χαρά» •Σωματείο «Φίλοι του Θεοτόκος».

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Πόσο κοστίζει το απίστευτο σκάφος του Δημήτρη Μελισσανίδη;

Το πολυτελές σκάφος μήκους 73,5 μέτρων με την ονομασία Lady Vera του προέδρου της ΑΕΚ…

Γρηγόρης Αρναούτογλου: Επισκέφτηκε τον Δημήτρη Σταρόβα στο νοσοκομείο – Είναι σταθερά, με πολύ χαμηλά την μπάλα, είπε

Οι γιατροί είναι πολύ αισιόδοξοι, ανέφερε ο παρουσιαστής για τον φίλο του

Λιάγκας για Νάνσυ Αντωνίου: Έχουν πρόβλημα στον εγκέφαλο και να το κοιτάξουν…

Κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Γιώργο Λιάγκα και τη ραδιοφωνική παραγωγό και σύντροφο του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Νάνσυ Αντωνίου, με αφορμή την περιπέτεια υγείας του Δημήτρη Σταρόβα, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά από εγκεφαλικό που υπέστη. Πιο συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής του «Πρωινού» μίλησε από την εκπομπή του για τη σχέση του μουσικού με τη σύντροφό

Βασίλης Ζούλιας: Έχουν αναλάβει πλέον οι δικηγόροι, έχω εμπιστοσύνη στη θεία δίκη

«Η εταιρία παραγωγής μου έστειλε εξώδικο ότι δεν έχουν ευθύνη για τη φωτιά, τους έστειλα κι εγώ εξώδικο», λέει ο Βασίλης Ζούλιας. Ο Βασίλης Ζούλιας άνοιξε το ατελιέ του και υποδέχθηκε τη Σταματίνα Τσιμτσιλή με την κάμερα του Happy Day. Ο γνωστός σχεδιαστής ξενάγησε στην παρουσιάστρια στους χώρους που κάηκαν πρόσφατα από φωτιά, αποκάλυψε πως

Συγκλονίζει η Καίτη Φίνου: Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα μαλλιά μου

Για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά την περιπέτεια που είχε με τον κορονοϊό μίλησε η Καίτη Φίνου. «Σάπισαν τα δόντια μου, έφυγαν τα νύχια και τα μαλλιά μου» είπε σε συνέντευξή της. Σε μία εξομολόγηση καρδιάς η Καίτη Φίνου σημείωσε στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» την Παρασκευή 17/5 εξηγώντας τις συνέπειες της long

Το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί κατά πέντε χρόνια ως το 2050 – Θα ζούμε περισσότερα χρόνια με κακή υγεία

Το παγκόσμιο προσδόκιμο ζωής προβλέπεται να αυξηθεί από 73,6 έτη το 2022 σε 78,1 έτη το 2050, σύμφωνα με νέα μελέτη. Το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως αναμένεται να αυξηθεί κατά 4,9 έτη στους άνδρες και κατά 4,2 έτη στις γυναίκες μέχρι το 2050, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η αύξηση αναμένεται να είναι μεγαλύτερη στις χώρες, όπου

Ματίνα Παγώνη για Δημήτρη Σταρόβα: «Θα γίνει γρήγορα καλά»

Στη νευρολογική κλινική του Τζάνειου νοσοκομείου νοσηλεύεται ο Δημήτρης Σταρόβας , ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη.

Φραγκολιάς – Σοϊλέδης: Τέλος η φιλία τους & αυτός είναι ο λόγος – Έχουμε πάψει να μιλάμε, γιατί…

Ο Κώστας Φραγκολιάς αποκάλυψε το τέλος της φιλίας του με τον Άρη Σοϊλέδη και ανέφερε και τον λόγο στον αέρα της εκπομπής, Happy Day. Με αφορμή τις δηλώσεις της Ναυσικάς Παναγιωτακοπούλου για τον Άρη Σοϊλέδη και τον τον χωρισμό από τη Μαρία Αντωνά, ο Κώστας Φραγκολιάς αποκάλυψε γιατί πια δεν μιλάει με τον Άρη Σοϊλέδη.

Βάλια Χατζηθεοδώρου: Η ερώτηση που την έκανε να αποχωρήσει on camera

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Happy Day και τον Γιώργο Γιαννούλια έκανε η Βάλια Χατζηθεοδώρου. Μια ερώτηση, όμως...

Ετεοκλής Παύλου: “Ο Φώτης Σεργουλόπουλος κάτι έχει πάθει τελευταία”

Ο Ετεοκλής Παύλου πέταξε τα βέλη του στον Φώτη Σεργουλόπουλο για όσα είχε πει πριν από λίγες μέρες για την Μαρία Μπακοδήμου.

Το σημείωμα του Δημήτρη Σταρόβα με το κλειδί του Σολ, μέσα από το νοσοκομείο

Αισιόδοξα είναι τα νέα για την υγεία του αγαπημένου Δημήτρη Σταρόβα, καθώς βελτιώνεται καθημερινά έπειτα από το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, ενώ οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι θα ανακτήσει την ομιλία του. Συγκίνηση προκαλεί, δε, και ένα σημείωμα που ζωγράφισε ο ίδιος μέσα από το νοσοκομείο. Στο πλευρό του Δημήτρη Σταρόβα στο Τζάνειο νοσοκομείο βρίσκεται

«Καμπανάκι» από τους επιστήμονες για την παχυσαρκία και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα – Τι μπορούν να προκαλέσουν

Η παχυσαρκία, η υψηλή αρτηριακή πίεση και τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μεταξύ άλλων μεταβολικών προβλημάτων, οδηγούν σήμερα σε απώλεια σχεδόν του 50% υγειών ετών είτε εξαιτίας νόσησης είτε πρόωρου θανάτου σε σχέση με το 2000, αποφάνθηκε μια σημαντική διεθνής μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 16/5. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο αριθμός των