Άγιος Παΐσιος: «Να παρακαλάτε την Αγία Βαρβάρα να σας βοηθάει»

Date:

Άγιος Παΐσιος: «Να παρακαλάτε την Αγία Βαρβάρα να σας βοηθάει»

Ο Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης και η μεγάλη ευλάβειά του στην Αγία Βαρβάρα. Γέροντα, στην Ακολουθία και στην Παράκληση της Αγίας Βαρβάρας αναφέρεται ότι η Αγία θεραπεύει τις λοιμώδεις ασθένειες. – Ποιες είναι οι λοιμώδεις ασθένειες; – Οι ασθένειες, Γέροντα, που μεταδίδονται με τα μικρόβια .







– Τότε να παρακαλάτε την Αγία Βαρβάρα να σας βοηθάη, για να μη μεταδίδεται το «μικρόβιο» της ζήλειας μεταξύ σας. Να φωτοτυπήσης της Παράκληση της Αγίας Βαρβάρας και να την μοιράσης στις αδελφές. – Η Αγία Βαρβάρα, Γέροντα, είναι προστάτις και του Πυροβολικού. – Ε, καλά, ένας Άγιος μπορεί να κάνει όλα τα διακονήματα. – Γέροντα, και η Αγία Ειρήνη είναι προστάτις της Χωροφυλακής.

– Ναι, γι’ αυτό όταν καμμιά φορά δεν έχης ειρήνη , να παρακαλάς την Αγία Ειρήνη, που κυβερνάει και ολόκληρο το σώμα της Χωροφυλακής και φέρνει ειρήνη, να φέρνη την ειρήνη και μέσα στην καρδιά σου. Αυτή είναι και η δουλειά όλων γενικά των Αγίων∙ να βοηθούν να βοηθούν και να προστατεύουν εμάς τους ταλαίπωρους ανθρώπους από τους ορατούς και αοράτους πειρασμούς.

Δική μας δουλειά είναι, όσο μπορούμε, να ζούμε πνευματικά, να μη στεναχωρούμε τον Χριστό, να ανάβουμε το καντηλάκι στους Αγίους και να τους παρακαλούμε να μας βοηθούν. Σε αυτήν την ζωή έχουμε ανάγκη βοηθείας, για να μπορέσουμε να πάμε κοντά στον Χριστό. Στην άλλη ζωή, εάν ο Θεός μας αξιώση και πάμε κοντά Του, ούτε και τους Αγίους θα «κουράζουμε», αλλά ούτε και θα υπάρχη λόγος να τους παρακαλούμε να μας βοηθήσουν.







-: Από το βιβλίο «Περί Προσευχής» Λόγοι ζ’

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Στράτος Τζώρτζογλου: Ο 27χρονος γιος του έχει διαγράψει σπουδαία καριέρα ως σκηνοθέτης στην Αμερική!

Εσείς το ξέρατε ότι ο 27χρονος γιος του Στράτου Τζώρτζογλου και της Μαρίας Γεωργιάδου έχει διαγράψει μία σπουδαία καριέρα ως σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος στο εξωτερικό;  Μπορεί ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Μαρία Γεωργιάδου να έχουν ακολουθήσει χωριστούς δρόμους, ο 27χρονος γιος τους όμως, Αλκιβιάδης, πάντα θα τους φέρνει κοντά. Τζώρτζογλου - Μαριόλα: Το φωτογραφικό άλμπουμ

Αναγνωρίζετε το μωράκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή ηθοποιός που συμμετείχε στις «Άγριες Μέλισσες»

Κι όμως! Το μωράκι της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη σειρά «Άγριες Μέλισσες». Εσείς μπορείτε να την αναγνωρίσετε;

Η Ευσταθία Τσαπαρέλη για την γνωριμία με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Λογοθέτη: “Η ζωή μας έκανε ένα μικρό δωράκι”

"Το επόμενο πρωί δεν ήταν πολύ αμήχανο παραδόξως και έφτιαξε έκανε υπέροχο πρωινό ο Αλέξανδρος" περιγράφει η Ευσταθία Τσαπαρέλη.

Γιάννης Ζουγανέλης για Δημήτρη Σταρόβα: “Οι γιατροί δεν λένε πράγματα για να ενθαρρύνουν, λένε την αλήθεια”

"Πονάω πολύ, πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό με ανθρώπους που φεύγουν, με ανθρώπους που ασθενούν" ομολογεί ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Ντίνος Ηλιόπουλος: Τα τελευταία του λόγια πριν πεθάνει & επιγραφή που ζήτησε να μπει στον τάφο του

Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν ένας από τους σπουδαιότερους κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ποια ήταν η επιθυμία του πριν πεθάνει;

Στο νοσοκομείο ο Mente Fuerte – Η ανάρτηση που έκανε

Ανησυχία προκάλεσε στο διαδικτυακό του κοινό ο Mente Fuerte σήμερα Παρασκευή 17 Μαϊου.

My Style Rocks: Στέλιος Κουδουνάρης σε Ιωάννα – Με αυτό τον φιόγκο μπορείς μόνο να βγεις από κάποια τούρτα

Γιατί καταπιέζεσαι και πας σε άσχετα μέρη με άσχετα ρούχα, αναρωτήθηκε ο κριτής

Back In Action: Η πρώτη ταινία της Κάμερον Ντίαζ μετά από 10 χρόνια έρχεται στις 15 Νοεμβρίου

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι πρώτες εικόνες από το έργο

Δέσποινα Βανδή για Βασίλη Μπισμπίκη: “Έγιναν όλα τόσο γρήγορα που από το σοκ δεν πρόλαβα να σκεφτώ τι μπορεί να πάθει”

"Eίπα "σ' ευχαριστώ Θεέ μου" γιατί το προλάβαμε, ήταν αντιμετωπίσιμο και κρατάω μόνο ευγνωμοσύνη" ομολογεί η Δέσποινα Βανδή.

Η Αθηναΐς Νέγκα για Θανάση Αλευρά και Ζερόμ Καλούτα: “Τρικλοποδιά σχεδόν, ήταν έξω από τα νερά τους”

"H Eurovision είναι ένα σόου που δεν έχουμε λόγο να το επικρίνουμε, δεν περιμένουμε να μας σώσει καλλιτεχνικά" διευκρινίζει η Αθηναΐς Νέγκα.

Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκάλυψε για πρώτη φορά γιατί γέννησε πρόωρα την κόρη της

Η Αφροδίτη Σκαφίδα παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή I Love Σου Κου και αποκάλυψε για πρώτη φορά τον λόγο που γέννηση την κόρη της πρόωρα.

Έλλη Κοκκίνου: O πανέμορφος γιος της & το τρυφερό βίντεο που δημοσίευσε για τα γενέθλια του

Ιδιαίτερα σημαντική η σημερινή μέρα για την Έλλη Κοκκίνου αφού ο γιος της Αλέξανδρος είχε τα γενέθλια του.  Ο πανέμορφος γιος της έκλεισε τα 16 του και η ευτυχισμένη μαμά έκανε την πιο ξεχωριστή ανάρτηση. Η ίδια προσπαθεί να περνά όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με τον γιο της παρά το απαιτητικό της πρόγραμμα. Όπως είδαμε