Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα ίσως παρατείνουν τον πόνο στην μέση

Date:

Μια νέα μελέτη αμφισβητεί τη συμβατική χρήση στεροειδών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, όπως η ιβουπροφαίνη, για τη θεραπεία του πόνου στην μέση, όταν η άσκηση και άλλες θεραπείες χωρίς φάρμακα δεν λειτουργούν αμέσως.

Αυτά τα φάρμακα προσφέρουν ανακούφιση από τον οξύ πόνο, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να αυξήσουν τις πιθανότητες του ατόμου να αναπτύξει χρόνιο πόνο, αναφέρει η σχετική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science Translational Medicine.

Η μελέτη δείχνει ότι η φλεγμονή είναι ένα φυσιολογικό μέρος της ανάρρωσης από έναν επώδυνο τραυματισμό και ότι η αναστολή της φλεγμονής μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολο το να αντιμετωπιστεί ο χρόνιος πόνος.

“Εδώ και δεκαετίες είναι καθιερωμένη ιατρική πρακτική η θεραπεία του πόνου με αντιφλεγμονώδη φάρμακα”, δήλωσε ο Jeffrey Mogil, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill. “Αλλά διαπιστώσαμε ότι αυτή η βραχυπρόθεσμη λύση θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμα προβλήματα”.

Οι ερευνητές εξέτασαν τον πόνο στην μέση επειδή είναι συνηθισμένος: το 25% των ενηλίκων των ΗΠΑ λένε ότι είχαν οσφυαλγία τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με το CDC. Η οξεία οσφυαλγία ορίζεται ότι διαρκεί λιγότερο από έναν μήνα, ενώ η χρόνια οσφυαλγία διαρκεί περισσότερο από 3 μήνες.

Εξετάζοντας δείγματα αίματος, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι, των οποίων ο πόνος στην μέση είχε επιλυθεί, είχαν υψηλή φλεγμονή που προκλήθηκε από ουδετερόφιλα, έναν τύπο λευκών αιμοσφαιρίων που βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις.

«Τα ουδετερόφιλα κυριαρχούν στα πρώιμα στάδια της φλεγμονής και θέτουν τις βάσεις για την αποκατάσταση της βλάβης των ιστών. Η φλεγμονή έχει λόγο που εμφανίζεται και φαίνεται ότι είναι επικίνδυνο να παρέμβουμε σε αυτήν», δήλωσε ο Mogil.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι ο αποκλεισμός των ουδετερόφιλων σε ποντίκια παρατείνει τον πόνο στα ζώα έως και 10 φορές. Ο πόνος επίσης παρατάθηκε όταν στα ποντίκια χορηγήθηκαν αντιφλεγμονώδη φάρμακα και στεροειδή.

Το Πανεπιστήμιο McGill ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες μελέτες που υποστηρίζουν αυτά τα ευρήματα. Μια ανάλυση σε 500.000 άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι όσοι έπαιρναν αντιφλεγμονώδη φάρμακα για τον πόνο είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν πόνο 2 έως 10 χρόνια αργότερα.

Αν και λένε ότι η μελέτη τους υποδηλώνει ότι είναι καιρός να επανεξεταστεί ο τρόπος αντιμετώπισης του πόνου, οι ερευνητές ζήτησαν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, όχι μόνο παρατηρήσεις ατόμων με οσφυαλγία.

Πηγές: https://www.mcgill.ca, https://www.rxlist.com

-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόνος στην μέση: Ποιες κινήσεις θα σας ανακουφίσουν

Πόνος στην μέση: Τα πρώιμα συμπτώματα – Στάση σώματος και τι πρέπει να αλλάξετε

Οσφυαλγία: Απλές ασκήσεις στο σπίτι για να υποχωρήσει ο πόνος στην μέση

Βήχας και πόνος στην πλάτη μπορεί να είναι ανεύρυσμα θωρακικής αορτής: Τι πρέπει να ξέρετε

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Νίκος Πολυδερόπουλος: «Ο Θεός δεν σε βοηθάει αν είσαι άπραγος»

Κόντρα στις δυσκολίες της ζωής και έχοντας ως όπλο την πίστη του στον Θεό και στον άνθρωπο, είναι αποφασισμένος να κάνει όλα του τα όνειρα πραγματικότητα.

Η Δούκισσα του λιμανιού που μάγεψε το πάλκο

Η φτώχεια αλλά και το πάθος ανέβασαν στο πάλκο τη Δούκισσα στα 13 της, με μάνατζερ τη... γιαγιά της. Εκτοτε πέρασαν χρόνια με άφθονες ταινίες και αμέτρητα λαϊκά σουξέ, που δεν της «επέτρεψαν» να το εγκαταλείψει ποτέ. Η πορεία αυτή δεν αλλοίωσε ούτε τη συνείδηση ούτε τον χαρακτήρα της. Πάντα τραγουδούσε με το ίδιο πάθος

Baby Lasagna: Αρνήθηκε να δεχτεί το βραβείο των 50.000 ευρώ από την Eurovision – Θα τα δωρίσει σε νοσοκομεία

Baby Lasagna: Αρνήθηκε να δεχτεί το βραβείο των 50.000 ευρώ από την Eurovision - Θα τα δωρίσει σε νοσοκομεία Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο τραγουδιστής Ο Baby Lasagna θα δεχτεί 50.000 ευρώ ως χρηματικό έπαθλο για τη συμμετοχή του στη Eurovision 2024. Ωστόσο, o τραγουδιστής αποφάσισε να δωρίσει αυτό το χρηματικό ποσό σε 2

Νίκος Μάνεσης για Μαρίνα Σάττι: Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις, πήγαινε στο ξενοδοχείο

Εξωτερική πολιτική δεν μπορούν να κάνουν ούτε οι τραγουδιστές, ούτε οι χορευτές, ούτε οι συνθέτες, ούτε κανείς, τόνισε ο παρουσιαστής

J2US: “Βόμβα” στη νέα αποχώρηση, το κοινό ανέτρεψε την βαθμολογία και τους έστειλε πρόωρα σπίτι

Ποιο ζευγάρι απογοήτευσε με τη νέα του εμφάνιση και αποχώρησε αυτή την εβδομάδα από το J2US;

J2US – Ενοχλήθηκε η Φαίη Ρουμπίνη με την Κατερίνα Λιόλιου: “Εγώ είμαι coach, δεν κρίνομαι”

Κυριακή, 19.5.2024, 00:35 Zappit@ZAPPIT_ "Εσένα υπερασπίζομαι και εσύ λες άλλα ντ’ άλλων;" υπέδειξε στον Θανάση Πάτρα, που θέλησε να προχωρήσει την κουβέντα, η παρτενέρ του στο J2US. Στη σκηνή του J2US ανέβηκαν και πάλι, τη νύχτα του Σαββάτου, ο Θανάσης Πάτρας μαζί με την παρτενέρ του, Φαίη Ρουμπίνη για να ερμηνεύσουν την επιτυχία του Αντύπα

Αϊβάζης – Κορινθίου: Η κόρη τους μεγάλωσε πολύ και είναι μία κούκλα – Η νέα φωτό με τη μητέρα της!

Η Ισμήνη Αΐβάζη είναι η κόρη της Μαρίας Κορινθίου και του Γιάννη Αΐβάζη και σήμερα είναι 16 ετών και έχει γίνει μια κούκλα! Η 16χρονη Ισμήνη Αΐβάζη είναι ένα όμορφο και γλυκό κορίτσι, το οποίο φαίνεται πως έχει πάρει τα γονίδια τόσο της Μαρίας Κορινθίου, όσο και του Γιάννη Αΐβάζη. Μάλιστα, περιμένουμε πώς και πώς να τη

Την αναγνωρίζεις; – Ποια διάσημη ηθοποιός είναι το κοριτσάκι της φωτογραφίας;

Την έχουμε αγαπήσει όσο λίγες και μας έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές γέλιου σε όλη τη διαδρομή της. Σήμερα είναι διάσημη ηθοποιός, γνωστή σε όλους από τους ρόλο

Γη της ελιάς: Η Χάιδω επιστρέφει στο σπίτι

Γη της ελιάς: Η Χάιδω επιστρέφει στο σπίτι Κυριακή, 19.5.2024, 01:32 Zappit@ZAPPIT_ Η συγκίνηση κορυφώνεται ενώ οι ανατρεπτικές εξελίξεις δεν έχουν τέλος στη "Γη της ελιάς" του MEGA. Γη της ελιάς, Επεισόδιο 162 (Κυριακή 19 Μαΐου): Όλα δείχνουν ότι ο Παρασκευάς θ’ ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με το ζόρι, αφού ο Δημοσθένης τον έχει στριμώξει

Χρίσλα Γεωργακοπούλου σε Χρήστο Νικολόπουλο: “Έχω παιδικό τραύμα με εσάς”

Όταν η Χρίσλα Γεωργακοπούλου άφησε... άφωνο τον Χρήστο Νικολόπουλο με την παιδική της ανάμνηση!

Pitt-Jolie: Ο σωματοφύλακάς τους δίνει πικάντικες λεπτομέρειες της σχέσης τους πριν από το διαζύγιο

Στα μαχαίρια βρίσκονται ο Brad Pitt και η Angelina Jolie εδώ και χρόνια μετά τον επεισοδιακό χωρισμό τους το 2016.