Γνωρίστε τη Νεφέλη που δεν μπορεί να μιλήσει αλλά τραγουδά σαν άγγελος

Γνωρίστε τη Νεφέλη που δεν μπορεί να μιλήσει αλλά τραγουδά σαν άγγελος

Η ιστορίας της 18χρονης Νεφέλης Αντωνίου που αν και δεν μπορεί να μιλήσει εντούτοις τραγουδά με μια θεία φωνή που καθηλώνει με το εκφραστικό της ηχόχρωμα όποιον την ακούσει κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η Νεφέλη μπορεί να μην μπορεί να εκφραστεί με λόγια αλλά εκφράζεται μέσα από το τραγούδι της, χαρίζοντας απλόχερα την αγάπη της και με την αγγελική της φωνή χαρίζει όμορφες στιγμές σε όλους μας!







Το κορίτσι που νίκησε δυο φορές τον καρκίνο

Ως παιδί νίκησε τον καρκίνο δύο φορές. Ωστόσο, ένα ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από μικρόβιο του χειρουργείου τής άφησε εγκεφαλική και σωματική αναπηρία και της στέρησε την ομιλία.

«Η Νεφέλη γεννήθηκε χωρίς προβλήματα στην υγεία της. Κάποιο βράδυ, στα τέσσερά της χρόνια, πήγε για ύπνο φυσιολογικά και έπειτα από αυτό δεν μπορούσαμε να την ξυπνήσαυμε. Άνοιγε τα μάτια της για λίγο και έπειτα κοιμόταν ξανά. Οι εξετάσεις έδειξαν καρκίνο στον εγκέφαλο, σε τόσο προχωρημένο στάδιο που μας έδιναν μια εβδομάδα ζωής. Τόσο μεγάλος ήταν ο όγκος! Την Πέμπτη το ανακαλύψαμε και τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε εγχείρηση. Ήταν μεγάλο το σοκ. Μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι συμβαίνει, είχε κάνει επέμβαση». εξομολογείται η μαμά της.

«Ήταν εννέα ετών, όταν οι γιατροί ανέφεραν ότι υπάρχει και πάλι όγκος στο κεφάλι της. Αυτή τη φορά δεν ήταν στο ίδιο στάδιο, δεν είχε μεγαλώσει. Οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα έπρεπε να γίνει επέμβαση προληπτικά. Εμείς δεν θέλαμε να υποβληθεί και ενώ προγραμματίζαμε το χειρουργείο, τελικά το ακυρώναμε».







Όπως εξήγησε η κ. Αντωνίου, επικράτησε η επιμονή των γιατρών. Η Νεφέλη μπήκε στο χειρουργείο και η επέμβαση έγινε επιτυχώς. Ωστόσο κόλλησε κάποιο μικρόβιο. «Μια εβδομάδα μετά σήκωσε υψηλό πυρετό. Η μόλυνση είχε ως αποτέλεσμα να πάθει σηψαιμία καθώς και ένα ισχαιμικό επεισόδιο (μορφή εγκεφαλικού). Μετά από ένα μήνα οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το παιδί είχε πάθει το εγκεφαλικό. Από αυτό προκλήθηκε μόνιμη ζημιά. Καταστράφηκε ο μισός της εγκέφαλος και παρέλυσε η μισή της πλευρά».

Η επικοινωνία της γίνεται μέσα από το τραγούδι και τη μουσική

Η μητέρα της σημείωσε στο philenews.com.cy πως τότε χάθηκαν όσες ικανότητες είχε αναπτύξει η Νεφέλη. «Ομιλία, γραφή, ανάγνωση. Δεν μπορούσε να περπατήσει, να αυτοεξυπηρετηθεί. Ήταν σαν να ξαναγεννιέται στα 9 της χρόνια, όμως με έναν εγκέφαλο κατεστραμμένο».  «Με τον καιρό το ανακαλύψαμε, βλέποντας ότι κάποια πράγματα δεν μπορούσαν να αποκατασταθούν. Μεταξύ αυτών η νοητική της ικανότητα και η πλήρης ομιλία. «Τελικά η Νεφέλη επανήλθε γύρω στο 20% με 30%. Τα μόνα που έμειναν απείραχτα ήταν η ικανότητά της να τραγουδά και η μνήμη της».

Η μουσική είναι η μεγάλη της αγάπη καθώς και οι δυο της γονείς είναι μουσικοί. Είναι μέλος σε δύο χορωδίες, παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής και δίνει συναυλίες, ενώ η περίπτωσή της έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον αρκετών καλλιτεχνών σε Ελλάδα και Κύπρο.

«Από μικρή, δύο ετών, τραγουδούσε. Έπαιζε πιάνο. Στα τέσσερά της έκανε ήδη παραστάσεις. Έγραφε δικά της τραγούδια. Όταν ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε από την αρχή τα πάντα, στην ομιλία επανήλθε σε περιορισμένο βαθμό. Η επικοινωνία της γίνεται μέσα από το τραγούδι και τη μουσική». εξηγεί η μαμά της.

Η Νεφέλη με τη μητέρα της βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” και συγκίνησαν όσους ήταν εκεί αλλά και τους τηλεθεατές.

Δείτε την συγκλονιστική ερμηνεία της Νεφέλης:

Ακούστε την να τραγουδά με τον Κωστή Μαραβέγια:

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Eurovision 2024 – Πολωνία: Η LUNA & η αγγελική της φωνή ταξιδεύουν την Ευρώπη στη… Σελήνη!

Καταξιωμένη τραγουδίστρια, η LUNA ασχολείται με τη μουσική από τα νεανικά της χρόνια, καθώς τραγουδούσε και χόρευε σε ένα λαϊκό συγκρότημα. Έχει κάνει εμφανίσεις και στο μουσικό θέατρο, αλλά και στο Grand Theatre-National Opera στη Βαρσοβία. Η LUNA είναι αρκετά ταλαντούχα, καθώς έχει μία αγγελική φωνή που σε ταξιδεύει, μπορεί να παίξει βιολί και πιάνο

Taylor Swift: Το 11ο άλμπουμ της σπάει κάθε ρεκόρ & τα νέα της τραγούδια μας ραγίζουν… την καρδιά!

Η Taylor Swift κυκλοφόρησε το 11ο άλμπουμ της με τον τίτλο “The Tortured Poets Department” κι όπως ήταν αναμενόμενο, οι στίχοι από τα τραγούδια της μας ράγισαν την καρδιά. Η διάσημη τραγουδίστρια για ακόμα μία φορά κυκλοφόρησε άλμπουμ το οποίο απευθύνεται στις πρώην σχέσεις της με τον Joe Alwyn και τον Matty Healy. Μπλεξίματα για

Μάκης Δελαπόρτας: Ο θάνατος της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι μια πληγή που δεν έκλεισε ποτέ, ζω μαζί της ακόμα

Όταν έφυγε, πιστέψαμε πως όλοι είμαστε τρωτοί, ευάλωτοι και δεν είμαστε αθάνατοι, δήλωσε

Ιωάννα Μαλέσκου: Στη συνείδησή μου από παιδί υπήρχαν δύο παρουσιάστριες, η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη

Δεν ήταν αγαπημένη συνήθεια της οικογένειάς μου η τηλεόραση όταν ήμασταν μικρά, σχολίασε η παρουσιάστρια

Κώστας Τσουρός: “Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου”

Κώστας Τσουρός: «Πήγε σε μαγαζί φίλου μου και ζήτησε το τηλέφωνό μου» Σάββατο, 27.4.2024, 17:14 Zappit@ZAPPIT_ "Ήταν ένας άνθρωπος που με είχε προσεγγίσει μέσα από τα social media. Έβλεπε που είμαι καθημερινά και μου έστελνε μηνύματα" περιέγραψε ο Κώστας Τσουρός. Ο Κώστας Τσουρός εξομολογήθηκε στην εκπομπή του ότι έχει αντιμέτωπος με stalker, ο οποίος τον

Στέφανο Σαρτίνι: “Δεν υπάρχει πια επικοινωνία με την Ρούλα Κορομηλά, έτσι είναι η ζωή”

"Ο καθένας μας έχει πια τη ζωή του" εξομολογήθηκε ο Στέφανος Σαρτίνι για την Ρούλα Κορομηλά στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ.

Ιλαρά: Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στον κόσμο σε έναν χρόνο

Η αύξηση συνεχίζεται και το 2024. Το πρώτο τρίμηνο αναφέρθηκαν περισσότερα από 94.000 νέα κρούσματα. Ο αριθμός των ανθρώπων που κόλλησαν ιλαρά σε όλο τον κόσμο σχεδόν διπλασιάστηκε μεταξύ 2022 και 2023, δημιουργώντας προβλήματα σε πολλές χώρες που βρίσκονταν ένα βήμα πριν την εκρίζωσή της. Το 2022 καταγράφηκαν 171.153 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, δήλωσε

Τι είναι το καπέλο ημικρανίας και πώς βοηθάει στους πονοκεφάλους

Εάν πάσχετε από ημικρανίες (δηλαδή από σοβαρούς πονοκεφάλους, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων), ίσως να ψάχνετε απελπισμένα τρόπους να ανακουφιστείτε. Και με βάση τις αναζητήσεις στο TikTok, δεν είστε οι μόνοι. Τον τελευταίο καιρό, πολλοί TikTokers ορκίζονται στα οφέλη του καπέλου ημικρανίας, μιας κομπρέσας γεμάτης τζελ που φοριέται γύρω από το κεφάλι, το λαιμό και τα μάτια.