Επιστήμονας αποκαλύπτει πώς νίκησε τον καρκίνο τελικού σταδίου με μια απίστευτη νέα θεραπεία

Date:

Ο Λάρι Μπόγιερ ενημερώθηκε ότι είχε μόλις έξι μήνες ζωής, αφού διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος σε προχωρημένο στάδιο. Ο συγκεκριμένος τύπος καρκίνου είναι από τους πιο θανατηφόρους αφού, μόλις το 3% των ασθενών επιβιώνει.

Μάλιστα, ο αρχικός όγκος είχε επεκταθεί σε άλλα όργανα και είχε προκαλέσει την ανάπτυξη 16 επιπλέον όγκων.

Ως συνταξιούχος επιστήμονας επεξεργασίας δεδομένων, ήξερε ότι οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ του.

Ωστόσο, 18 μήνες αργότερα, ο πατέρας δύο παιδιών από το Κονέκτικατ είναι ζωντανός και ως εκ θαύματος έχει θεραπευτεί πλήρως από την ασθένεια.

Ο 56χρονος Μπόγιερ κατάφερε να ξεπεράσει τον καρκίνο μετά από μια πειραματική θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε και περιλάμβανε την κατάψυξη των όγκων του, μέχρι να καταστραφούν και στη συνέχεια την ένεση κυττάρων που καθαρίζουν τον καρκίνο απευθείας σε αυτούς.

«Όταν διαγνώστηκα αρχικά τον Μάιο του 2022, μου δόθηκε ένας χρόνος ζωής με μόνο την τυπική θεραπεία ή έξι μήνες χωρίς θεραπεία», είπε ο Μπόγιερ και συμπλήρωσε ότι: «ο συνδυασμός της θεραπείας μου… με την τυπική χημειοθεραπεία, έχει φέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

«Έναν χρόνο αργότερα, δεν υπάρχει κανένα σημάδι καρκίνου στις εξετάσεις αίματος ή στις απεικονίσεις μου», τονίζει.

Σύμφωνα με την Daily Mail ο άνδρας διαγνώστηκε με καρκίνο τον Μάιο του 2022, αφού επισκέφθηκε γιατρούς παραπονούμενος για πόνο στην πλάτη, που είχε πρόσφατα απλωθεί στο στήθος του.

Την εποχή εκείνη, νόμιζε ότι ήταν κάποιος τραυματισμένος μυς.

Είχε επίσης χάσει 30 κιλά τους τέσσερις μήνες πριν από τη διάγνωση, κάτι που οφειλόταν σε μια υγιεινή διατροφή που περιλάμβανε νηστεία και περπάτημα 10 μιλίων την ημέρα.

Ο πόνος αποδείχθηκε ότι ήταν ένας μεγάλος όγκος στο πάγκρεας, το οποίο βρίσκεται πίσω από το στομάχι και μπροστά από τη σπονδυλική στήλη.

Ο Μπόγιερ αρχικά υποβλήθηκε σε έξι κύκλους τυπικής χημειοθεραπείας, οι οποίοι μπορεί να του έδωσαν μερικούς επιπλέον μήνες.

Αλλά, άρχισε επίσης να ερευνά πειραματικές θεραπείες στο διαδίκτυο, που τον οδήγησαν στο Ινστιτούτο Καρκίνου Williams στην Καλιφόρνια.

Η κλινική είναι μία από τις λίγες που πρόσφατα άρχισε να προσφέρει μια πρωτοποριακή νέα θεραπεία που δεν είναι ακόμη πλήρως εγκεκριμένη στις ΗΠΑ.

Η προσέγγιση αυτή περιλαμβάνει την κατάψυξη των όγκων μέσω μιας διαδικασίας γνωστής ως κρυοαφαίρεση, κρυοχειρουργική ή κρυοθεραπεία.

Οι γιατροί εισάγουν μια μικρή μεταλλική λαβίδα μέσω του δέρματος και μέσα στον όγκο, όπου απελευθερώνονται εξαιρετικά κρύα αέρια απευθείας στη μάζα για να σκοτώσουν τα κύτταρά της.

Το δεύτερο βήμα χρησιμοποιείται ενδοόγκική ανοσοθεραπεία, στην οποία φάρμακα εκχύνονται απευθείας στον όγκο για να προκαλέσουν μια ανοσολογική αντίδραση.

Η θεραπεία χρησιμοποιεί δύο φάρμακα: το Yervoy, το οποίο διεγείρει τα λευκά αιμοσφαίρια να επιτεθούν στον καρκίνο, και το Opdivo, το οποίο βοηθά τα ανοσοκύτταρα να αναγνωρίζουν και να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ενθαρρυντικές πρώιμες μελέτες δείχνουν ότι η θεραπεία μπορεί να θεραπεύσει ανθρώπους για τους οποίους η χειρουργική επέμβαση δεν είναι επιλογή, καθώς ο καρκίνος έχει αναπτυχθεί εκτός ελέγχου.

Ο ιατρός και ακτινολόγος Τζέισον Γουίλιαμς είναι πρωτοπόρος σε αυτό το αναδυόμενο πεδίο και χρησιμοποιεί την προσέγγιση αυτή στις κλινικές του στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους γιατί πεθαίνουν», δήλωσε ο Γουίλιαμς στην εφημερίδα Hartford Courant. «Βλέπω ότι θα είμαστε αυτοί που θα θεραπεύσουμε τον καρκίνο», συμπλήρωσε.

Η καινοτόμος προσέγγιση του, γνωστή ως «ενδοόγκικη ανοσοθεραπεία με PEF (ή Πεδίο Παλμών Ηλεκτρισμού) και κρυοαφαίρεση», είναι νόμιμη στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν έχει εγκριθεί ειδικά για τη θεραπεία του καρκίνου του παγκρέατος, γεγονός που καθιστά την πρόσβαση δύσκολη και απίστευτα ακριβή, καθώς δεν καλύπτεται από ασφάλιση.

Ο Μπόγιερ ταξίδεψε στην κλινική του Γουίλιαμς στο Κάμπο Σαν Λούκας, στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού, όπου οι διαδικασίες κοστίζουν το ένα δέκατο της τιμής στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, έχει πληρώσει περισσότερα από 125.000 δολάρια από την τσέπη του για τις διαδικασίες.

Ο Μπόγιερ έλαβε το πρόγραμμα θεραπείας τρεις φορές την εβδομάδα, για τρεις εβδομάδες σε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις, με χημειοθεραπεία ανάμεσα σε κάθε φορά.

Έκανε τον πρώτο γύρο στα τέλη Σεπτεμβρίου και έναν μήνα αργότερα οι γιατροί δήλωσαν ότι ο όγκος του Μπόγιερ στο ήπαρ «έλιωνε».

Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, οι απεικονίσεις έδειξαν ότι ο μεγάλος όγκος στο ήπαρ του είχε συρρικνωθεί κατά 50% και ο μεγάλος όγκος στο πάγκρεας είχε μειωθεί κατά 65%.

Αναφέρθηκε επίσης ότι 13 όγκοι μισής ίντσας στο ήπαρ του είχαν εξαφανιστεί, μαζί με μια άλλη μεγαλύτερη μάζα.

Οι πρόσφατες απεικονίσεις δεν έχουν εντοπίσει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του, γεγονός που σημαίνει ότι είναι επί του παρόντος σε ύφεση.

Δεν θα κηρυχθεί θεραπευμένος και ελεύθερος καρκίνου μέχρι να έχει πέντε χρόνια αρνητικών αποτελεσμάτων εξετάσεων.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Ανεβασμένο σάκχαρο: Οι 4 ασθένειες που προκαλεί «σιωπηλά» στα μάτια

Πότε απειλούν την όραση των ασθενών. Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο. Το αυξημένο σάκχαρο βλάπτει σοβαρά τα μάτια και την όραση, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι πάσχοντες από διαβήτη δεν κάνουν τακτικά εξετάσεις ώστε να τα εντοπίσουν εγκαίρως. Οι βλάβες που προκαλεί, όμως, δεν έχουν συμπτώματα στα αρχικά στάδια και έτσι η διάγνωσή τους συχνά γίνεται όταν είναι

Φανή Χαλκιά μετά τη βόμβα στο beach bar του συζύγου της: «Περνάμε δύσκολα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης»

Είμαι δυνατή γιατί τα παιδιά δεν είναι ωραίο να έχουν μια δραματική φιγούρα στο σπίτι, πρόσθεσε η γνωστή αθλήτρια

Έκτορας Μποτρίνι: Διαψεύδει ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας

Ο σεφ απάντησε σε δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν ότι είχε υποβληθεί σε επέμβαση

Η Τέιλορ Σουίφτ θα κυκλοφορήσει βιβλίο για την περιοδεία της «The Eras Tour»

Η Τέιλορ Σουίφτ θα κυκλοφορήσει βιβλίο για την περιοδεία της «The Eras Tour» με «τις προσωπικές της σκέψεις». Η τραγουδίστρια εξήγησε ότι το βιβλίο θα τη βοηθήσει «να τιμήσει τις αναμνήσεις» που δημιούργησε με τους θαυμαστές της στην παγκόσμια περιοδεία – μαμούθ και θα περιλαμβάνει περισσότερες από 500 φωτογραφίες, και εικόνες που δεν έχουν παρουσιαστεί

Ο Στέλιος Διονυσίου για τον πλειστηριασμό στο σπίτι του στο Μαρούσι: «Το αμέλησα λίγο, η τράπεζα δεν με ενοχλούσε»

Ο Στέλιος Διονυσίου μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του στο Μαρούσι. Όπως σημείωσε ο τραγουδιστής, είχε αγοράσει το σπίτι μέσω δανείου, αλλά αμέλησε τη διαδικασία αποπληρωμής του καθώς η τράπεζα δεν τον ενοχλούσε. Ο Στέλιος Διονυσίου τόνισε ότι είναι θέμα ημερών να γίνει ανακοπή της διαδικασίας. «Αυτό το σπίτι το

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός «μάγεψε» το κοινό του Ηρωδείου – Η Αλεξάνδρα Νίκα με φουσκωμένη κοιλίτσα και οι διάσημοι θεατές

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης (15.10.2024) για μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο και τραγούδησε για το φιλανθρωπικό Σωματείο Aurora που στηρίζει ασθενείς με λευχαιμία και τις οικογένειές τους. Πλήθος κόσμου γέμισε από νωρίς το Ηρώδειο, ενώ ανάμεσα στους θεατές βρίσκονταν οι γονείς του Κωνσταντίνου Αργυρού, καθώς και η σύντροφός του

Γεωργιάδης: Ανόητοι οι γιατροί που υπερσυνταγογραφούν – Όταν ένας ασθενής χρειάζεται φάρμακα είναι δουλειά μου να τα βρω

«Όταν ένας ασθενής χρειάζεται φάρμακα είναι δουλειά μου να τα βρω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη τύπου που παραχωρεί για την αυστηροποίηση των μέτρων αντιμετώπισης του προβλήματος της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων. Όπως τόνισε ο υπουργός «είναι δική μου δουλειά να βρίσκουν οι ασθενείς τα φάρμακά τους όταν τα χρειάζονται». Στη συνέχεια, αναφερόμενος στους

Στέλιος Διονυσίου: Σε πλειστηριασμό η πολυτελής μεζονέτα του στη Φιλοθέη

Ο Στέλιος Διονυσίου έχει έρθει αντιμέτωπος με την κατάσταση του πλειστηριασμού της πολυτελής κατοικίας του σύμφωνα με το Πρωινό. Πρόκειται για μια πολυτελή μεζονέτα στην περιοχή της Φιλοθέης, για την οποία έχει κινηθεί η διαδικασία για πλειστηριασμό για οφειλή του τραγουδιστή. Ο Στέλιος Διονυσίου μίλησε στο Πρωινό και τόνισε ότι είναι θέμα ημερών να γίνει

Δώρα Πατσιώτη για την κρίση στη σχέση της με τον Φραγκολιά:«Δεν μπορώ να το αρνηθώ γιατί έχει γίνει»

O Κώστας Φραγκολιάς και Δώρα Πατσιώτη φαίνεται ότι περνούν κρίση στη σχέση τους.

Κλιντ Ίστγουντ: Η κόρη του συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία – Χτύπησε τον σύντροφό της μετά από καβγά

Υπήρχαν «ορατά σημάδια τραυματισμού» σύμφωνα με την αστυνομία αλλά η Φραντσέσκα Ίστγουντ αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση ύψους 50.000 δολαρίων

Λάκης Γαβαλάς: Γίνονται πολλά πάρτι σαν του Puff Daddy στη Μύκονο, όλοι παίρνουν ναρκωτικά

Για τα prive πάρτι που γίνονται κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο αλλά και για την περίοδο της φυλάκισής του μίλησε ο Λάκης Γαβαλάς στην εκπομπή «Τσάι με Λεμόνι» του N1 Casino στο YouTube. «Γίνεται ένα πάρτι, μετά από τα shows μου και τα λοιπά, όλοι παίρνουν ναρκωτικά, εγώ δυστυχώς δεν παίρνω και πρέπει να πω ψέματα