Μάσκες με αυγό: Τι να προσθέσεις για σύσφιγξη, απαλότητα, ξηρότητα, νεανικό δέρμα

Date:

Μάσκες με αυγό: Τι να προσθέσεις για σύσφιγξη, απαλότητα, ξηρότητα, νεανικό δέρμα

Το αυγό περιέχει πολλές πρωτεΐνες ευεργετικές για την επιδερμίδα. Είναι ακόμη δυναμωτικό, χάρη στη λεκιθίνη, στα λευκώματα και τα ιχνοστοιχεία που περιέχει. Το ασπράδι του έχει τονωτικές και συσφικτικές ιδιότητες, ενώ ο κρόκος είναι ιδιαίτερα θρεπτικός και από πολλούς ερευνητές θεωρείται μυστικό μακροζωίας. Μπορείς να φτιάξεις μόνη σου μάσκες με αυγό, ώστε να ενισχύσεις τις προστατευτικές και επανορθωτικές ικανότητες του δέρματος και να απαλύνεις τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης.

4 μάσκες με αυγό για να δοκιμάσεις:

Μάσκα σύσφιγξης με αυγό

  • Πάρε τα ασπράδια δύο αβγών, χτύπησέ τα ελαφρά και στη συνέχεια άπλωσέ τα στο πρόσωπό σου, αφού προηγουμένως έχεις κάνει έναν πολύ καλό καθαρισμό.
  • Άπλωσε το ασπράδι σε όλο το πρόσωπο, εκτός από την περιοχή των ματιών. Άφησε τη μάσκα να δράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι δηλαδή να στεγνώσει και να αρχίσει το δέρμα να τραβάει. Ξέβγαλέ το στην αρχή με χλιαρό νερό και σιγά σιγά με κρύο.

Μάσκα με αυγό και αμυγδαλέλαιο

Η ιδανική θεραπεία για νεανική επιδερμίδα. Ρυτίδες και γραμμές έκφρασης εξαφανίζονται, το δέρμα συσφίγγεται σαν να έχει υποστεί λίφτινγκ, ενώ η επιδερμίδα δείχνει λαμπερή και φυσική.

  • Πάρε 1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο, ένα ασπράδι αβγού, 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (θα τη βρεις σε φαρμακεία) και περίπου 1/4 του φλιτζανιού αλεύρι. Χτύπησε όλα αυτά τα υλικά σε μπλέντερ, μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα.
  • Ρίξε τόσο αλεύρι ώστε το μείγμα να είναι πυκνό όσο περίπου η οδοντόκρεμα. Στη συνέχεια, άπλωσε το μείγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό σου, άφησέ το να δράσει για 10 λεπτά και πλύνε το δέρμα σου.

Μάσκα με αυγό και λεμόνι για βελούδινη απαλότητα

Εάν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο και εμφανίζει κοκκινίλες, μια μάσκα με βάση το χυμό λεμονιού και το ασπράδι του αβγού θα σου εξασφαλίσει ένα ευχάριστο αίσθημα άνεσης.

  • Πάρε το χυμό μισού λεμονιού, χτύπησε ελαφρά το ασπράδι ενός αβγού και ανακάτεψέ τα. Άπλωσε τη μάσκα στο πρόσωπό σου και άφησέ τη για 15 λεπτά.
  • Εάν τη βάλεις το βράδυ, μπορείς να την αφήσεις όλη τη νύχτα. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό.
  • Οι λευκαντικές ιδιότητες του λεμονιού, σε συνδυασμό με το ασπράδι του αβγού, διώχνουν τις γυαλάδες και τις κοκκινίλες δίνοντας στο δέρμα μια ομοιόμορφη απόχρωση.

Μάσκα με αυγό και γάλα

  • Χτύπησε τον κρόκο ενός αβγού με 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Άπλωσέ το στο πρόσωπό σου με ένα βαμβάκι, αφήνοντάς το να δράσει για 15 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, αφαίρεσε τη μάσκα με ένα χαρτομάντιλο και ξέβγαλε αρχικά με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.
  • Η συγκεκριμένη μάσκα ταιριάζει εξαιρετικά στην ξηρή επιδερμίδα, αφού προσφέρει έντονη ενυδάτωση.

Διάβασε επίσης: Οι πιο εύκολες συνταγές για μάσκες προσώπου για κάθε ανάγκη (και η μάσκα μπανάνα-κουρκουμά αν έχεις ακμή)

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Πίσω από τον λαμπερό γάμο της Μέγκαν και του Χάρι – Η ενόχληση της βασίλισσας Ελισάβετ και η αντίρρηση για το νυφικό

Σαν σήμερα, 19 Μαΐου, του 2018 ο πρίγκιπας Χάρι και η αμερικανίδα ηθοποιός, Μέγκαν Μαρκλ, παντρεύτηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Ουίνδσορ. Την τελετή παρακολούθησαν 27,7 εκατομμύρια άνθρωποι, καθιστώντας τον γάμο έναν από τους πιο διάσημους βασιλικούς εορτασμούς των τελευταίων ετών. Παρούσα στον γάμο ήταν η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία είχε τους λόγους

Σοφία Αλιμπέρτη: Εντυπωσιακή με animal print ολόσωμο μαγιό μια ανάσα πριν βουτήξει στη θάλασσα!

Ένα υπέροχο βίντεο μοιράστηκε με το διαδικτυακό της κοινό η Σοφία Αλιμπέρτη. Η παρουσιάστρια έκανε την εμφάνιση της στην παραλία με ολόσωμο μαγιό

4+1 Έλληνες ηθοποιοί ποζάρουν για πρώτη φορά με τις μητέρες τους & οι φωτό είναι πολύ cute!

"Μάνα είναι μόνο μία" κι αυτή τη φράση την αναγνωρίζουν και την εκτιμούν αρκετοί celebrities της ελληνικής showbiz! Ποιοι είναι εκείνοι που μας σύστησαν στη μητέρα τους και μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτήν;  Δήμητρα Ματσούκα Η Δήμητρα Ματσούκα με τη μητέρα της, Ελένη, έχουν αναπτύξει μία πολύ όμορφη και τρυφερή σχέση, καθώς

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος για Μαρίνα Σάττι: Το «σας πήγε τάπα» δεν θεωρώ ότι το απευθύνει σε μένα ως Έλληνα πολίτη

Να έχουμε τέτοιο απόηχο μετά την Eurovision για μια εβδομάδα δεν έχει ξαναγίνει, σχολίασε μεταξύ άλλων

Έχετε εποχικές αλλεργίες; Τι να προσέχετε με τα φάρμακα που παίρνετε

Γιατί να λαμβάνετε φάρμακα μόνο για τα συμπτώματα που έχετε και τι να προσέξετε με τις δραστικές ουσίες. Οι πάσχοντες από εποχικές αλλεργίες παίρνουν διάφορα φάρμακα για να αντιμετωπίσουν συμπτώματα, όπως ο βήχας, το συνάχι, το «μπούκωμα» και ο κνησμός (φαγούρα) στα μάτια, τη μύτη ή τον λαιμό. Ωστόσο συχνά δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος συρρικνώνεται και κανείς δεν ξέρει γιατί

Οι εγκέφαλοι των σύγχρονων ανθρώπων είναι περίπου 13% μικρότεροι από εκείνους των homo sapiens που ζούσαν πριν από 100.000 χρόνια. Άραγε αυτό οφείλεται στην κλιματική αλλαγή ή σε κάποιες από τις δεξιότητες που αποκτήσαμε; Παραδοσιακά, αναφέρει ανάλυση του BBC, πιστεύεται ότι ο «μεγάλος εγκέφαλος» του ανθρώπου είναι αυτό που τον διαφοροποιεί από τα άλλα ζώα.

10 τροφές για την υγεία του θυρεοειδούς και 3 που πρέπει να αποφύγετε

Ο θυρεοειδής σας χρειάζεται ιώδιο για να λειτουργήσει σωστά και να παράγει αρκετή θυρεοειδική ορμόνη για τις ανάγκες του σώματός σας. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό ιώδιο, κινδυνεύετε από υποθυρεοειδισμό ή βρογχοκήλη (ένας θυρεοειδής αδένας που διογκώνεται για να αντισταθμίσει την έλλειψη θυρεοειδικών ορμονών). Αν ακολουθείτε δίαιτα χαμηλή σε νάτριο (πχ. για την καλή υγεία της

Δανάη Μπάρκα: Φόρεσε το ιδανικό σορτς για αυτή την εποχή! Δες πώς το συνδύασε

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δανάη Μπάρκα μας εντυπωσιάζει με τις στιλιστικές της επιλογές.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε το μικρό κοριτσάκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια!

Μπορείτε να αναγνωρίσετε το κοριτσάκι της φωτογραφίας; Είναι γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια! Για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο, το χαμογελαστό κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή μέσα από το «Greek Idol». Αντιγόνη Ψυχράμη: Αυτός είναι ο λόγος που δεν δίνει συνεντεύξεις! Ακόμα να την αναγνωρίσετε; Είναι η... Αντιγόνη Ψυχράμη! Instagram

Αργύρης Παπαργυρόπουλος: Και να με καλούσε, όχι, δεν θα πήγαινα στον γάμο του Κασσελάκη

“Έχω εκφράσει κατά καιρούς κάποια πιστεύω μου και δεν τα παίρνω πίσω” εξηγεί ο Αργρύρης Παπαργυρόπουλος. Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη με τον οποίο συμπορεύεται πλέον εκλογικά ο γιος του, Νάσος και στον επικείμενο του γάμο αναφέρθηκε ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος μιλώντας στο ένθετο Secret των Παραπολιτικών και την δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη. Ποια είναι η