10 γρήγορα γεύματα για να αποφύγεις το delivery

Date:

Πόσες φορές έχετε γυρίσει κουρασμένοι από τη δουλειά με υπερβολική πείνα και καμία διάθεση για μαγειρική; Αν σε αυτή τη συνθήκη το delivery φαντάζει μονόδρομος, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Μπορείτε να δοκιμάσετε τις 10 παρακάτω εύκολες και γρήγορες συνταγές, οι οποίες θα είναι έτοιμες στον ίδιο χρόνο που θα περιμένατε και την παραγγελία σας από delivery, με αποτέλεσμα όχι μόνο να σας γλιτώσουν από λιγότερο θρεπτικές επιλογές, αλλά και να σας εξοικονομήσουν χρήματα.

1.     Μακαρονοσαλάτα με τόνο

Μια θρεπτική και ισορροπημένη επιλογή για τις ημέρες που ο χρόνος είναι περιορισμένος είναι μια μακαρονοσαλάτα με πέννες ολικής, τόνο, λαχανικά εποχής, καλαμπόκι και μια σως με ελαιόλαδο, γιαούρτι, μουστάρδα, μηλόξυδο και λίγο μέλι. Όσο βράζουν τα μακαρόνια εκμεταλλευτείτε τον χρόνο για να ετοιμάσετε τα λαχανικά και τη σως και η γεύση θα σας ανταμείψει.

2.     Μεσογειακή ομελέτα

Χτυπήστε αυγά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, ντομάτα, πιπεριές, ελιές, φέτα και ρίγανη και θα έχετε μια υπέροχη ομελέτα, γεμάτη αντιοξειδωτικά και υψηλή σε πρωτεΐνη. Μην ξεχάσετε να συνοδεύσετε με μια φέτα ψωμί ολικής, ή αν έχετε περισσότερο χρόνο με πατάτες λεπτά κομμένες στον φούρνο σαν τηγανιτές.

3.     Healthy ‘’πιτόγυρο΄΄με κοτόπουλο φιλέτο

Αν σας έχει περισσέψει κοτόπουλο από την προηγούμενη ημέρα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ένα τυλιχτό με πίτα για σουβλάκι ολικής, ντομάτα και σπιτικό τζατζίκι. Προσθέστε και πάπρικα, μπούκοβο και άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας σας και η γεύση θα απογειωθεί.

4.     Σαλάτα με καπνιστό σολομό και cottage

Αν δεν υπάρχει καθόλου περιθώριο για να χρησιμοποιήσετε σκεύη μαγειρικής, μπορείτε να φτιάξετε μια σαλάτα με μαρούλι, καπνιστό σολομό, αβοκάντο, αγγούρι, κρεμμυδάκι φρέσκο και cottage. Μην παραλείψετε και μια πηγή σύνθετου υδατάνθρακα, όπως τα πολύσπορα κριτσίνια ή παξιμάδια χαρουπιού. Αυτή η επιλογή θα σας χορτάσει, χωρίς να σας βαρύνει με αποτέλεσμα να έχετε ενέργεια να συνεχίσετε την ημέρα σας.

5.     Buddha bowl με κινόα και αυγό

Μπορείτε να βράσετε κινόα (1 φλ. κινόα σε 2 φλ. νερό), η οποία χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να βράσει. Στο ενδιάμεσο, κόψτε λαχανικά επιλογής, όπως αγγούρι, ντοματίνια, καρότο και φτιάξτε μια βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, βαλσάμικο, μουστάρδα και μέλι. Μπορείτε να συνοδεύσετε με βραστά αυγά για περισσότερη πρωτεΐνη.

6.     Φακόρυζο με λαχανικά

Πλέον υπάρχουν στο εμπόριο επιλογές με βρασμένη φακή, καθώς και ρύζι, χωρίς πρόσθετα τα οποία είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Για τις ημέρες που δεν υπάρχει χρόνος για προετοιμασία γευμάτων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα προϊόντα και προσθέτοντας λαχανικά να φτιάξετε μια σαλάτα πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη.

7.     Μεξικάνικη τορτίγια με γαρίδες και αβοκάντο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένες γαρίδες, τις οποίες θα σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο με πολύχρωμες πιπεριές και μπαχαρικά της επιλογής σας. Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε σελήνιο, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του θυρεοειδούς. Χρησιμοποιήστε μια τορτίγια ολικής και τοποθετήστε τις γαρίδες, αβοκάντο, λίγο γιαούρτι και καλαμπόκι και θα έχετε ένα πεντανόστιμο και θρεπτικό γεύμα, έτοιμο σε 15 λεπτά. 

8.     Πατατοσαλάτα με γιαούρτι

Η πατατοσαλάτα μπορεί να γίνει πλήρες γεύμα αν την συνδυάσετε σωστά. Βράστε baby πατάτες για 20 λεπτά και παράλληλα κόψτε κρεμμυδάκι φρέσκο, άνηθο και αγγούρι τουρσί. Μπορείτε να σερβίρετε με κάπαρη, σως γιαουρτιού και λίγο τυρί έξτρα, ώστε να καλύψετε και τις πρωτεϊνικές σας ανάγκες ευκολότερα.

9.     Ντακοσαλάτα

Η ντακοσαλάτα αποτελεί ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα που μπορείτε να ετοιμάσετε αν δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς. Επίσης αποτελεί σήμα κατατεθέν της Μεσογειακής Διατροφής. Χρησιμοποιήστε ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, ελιές, πιπεριές, ελαιόλαδο και ρίγανη. Προσθέστε φέτα και κρητικά παξιμάδια και θα δημιουργήσετε ένα γεύμα γεμάτο αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες.

10.   Σαλάτα κους κους

Αν αγαπάτε το κους κους μπορείτε να φτιάξετε μια δροσερή σαλάτα με ντοματίνια, αγγούρι, κρεμμύδι, αβοκάντο και κάποιο τυρί αρεσκείας (π.χ. ανθότυρο) και σε 20 λεπτά να έχετε μια πολύχρωμη, χορταστική σαλάτα η οποία δεν θα σας βαρύνει.

Επομένως, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για γρήγορα και θρεπτικά γεύματα, αρκεί να έχουμε διάθεση να πειραματιστούμε και να μην επιλέγουμε πάντα την εύκολη λύση.  Παρόλα αυτά είναι απόλυτα λογικό μερικές φορές να παραγγέλνουμε delivery, αρκεί αυτό να γίνεται συνειδητά και όχι καθημερινά.

Από την διαιτολόγο διατροφολόγο Φλώρα Μαρία Γιατρά

- 10 γρήγορα γεύματα για να αποφύγεις το delivery - Diatrofi.gr.

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

O… καπετάν Λάμπης Λιβιεράτος & τα κορίτσια του (Νεφέλη & Δανάη) σε… θαλασσινές περιπέτειες!

Τις διακοπές τους και μάλιστα με... σκάφος κάνουν ο Λάμπης Λιβιεράτος και οι κόρες του, Νεφέλη και Δανάη, αν και ο καιρός δεν είναι πάντα σύμμαχός τους!

Ξετρελαμένη η Ιζαμπέλ Γκουλάρντ στις διακοπές της στη Μύκονο

Απομονωμένη, απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα στη Μύκονο, η Ιζαμπέλ Γκουλάρντ συνεχίζει τις διακοπές της δείχνοντας πραγματικά ευτυχισμένη.  Το διάσημο μοντέλο από τη Βραζιλία βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο νησί των Ανέμων μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Κέβιν Τραπ και μαζί έχουν φροντίσει να κλείσουν μία βίλα πάνω στη θάλασσα για να απομονωθούν και

Μάκης Πουνέντης: «Η Ελένη Μενεγάκη μπορεί να μην είναι στο MEGA αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι μένει εκτός»

Για το τηλεοπτικό μέλλον της Ελένης Μενεγάκη, της Φαίης Σκορδά αλλά και της Λίτσα Πατέρα, μίλησε ο Μάκης Πουνέντης στην εκπομπή Breakfast@Star. «Αποχωρεί η Ελένη Μενεγάκη; Έτσι ξέρεις; Μπορεί και όχι. Δεν ξέρω κάτι αλλά έτσι όπως μου το λες, ότι αποχωρεί, το να κάνει ένα διάλειμμα η Ελένη ή να κάνει κάτι άλλο… Δεν

Γκουέν Στεφάνι: Γιορτάζει τρία χρόνια γάμου με τον Μπλέικ Σέλτον – Πάντα ήσουν εσύ, του γράφει

Η Γκουέν Στεφάνι γιορτάζει τρία χρόνια γάμου με τον σύζυγό της, Μπλέικ Σέλτον. Η διάσημη τραγουδίστρια έκανε μια ανάρτηση στα social media, με μία τρυφερή αφιέρωση στον αγαπημένο της. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια σειρά από στιγμιότυπα από την ημέρα του γάμου τους. Στη λεζάντα της ανάρτησής της έγραψε: «3 Ιουλίου

Η Φαίη, ο Λάμπρος και ο γρίφος του Σαββατοκύριακου στον ΑΝΤ1

Φωτιά έχει πάρει η τηλεοπτική σκακιέρα

Ζωή: Aφού πέθανε, κατάλαβε ότι ο μοναχογιός της είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών

Home / Σειρές / Ζωή: Aφού πέθανε, κατάλαβε ότι ο μοναχογιός της είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών Ζωή, απόψε στις 22.30 στον ΑΝΤ1. Ζωή, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, Νέο επεισόδιο; Η Μαντώ (του γνωστού γένους) κατάλαβε, αφού πέθανε, ότι ο μοναχογιός της είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών. Αν ζούσε, θα του τις έβρεχε. Τώρα που δεν μπορεί, ζητάει τη

Άγιος έρωτας: Η νέα καθημερινή δραματική σειρά εποχής έρχεται στον Alpha

Άγιος έρωτας... Πόσο δυνατός είναι ο άνθρωπος απέναντι στα πιο μεγάλα του πάθη; Τον έρωτα και το μίσος;

Ελένη Φουρέιρα: Στη ζωή μου δεν είμαι τόσο ψωνισμένη όσο βγαίνω στη σκηνή, εκεί νιώθω υπέρτατη»

«Στη ζωή μου δεν είμαι τόσο ψωνισμένη όσο βγαίνω στη σκηνή, εκεί νιώθω υπέρτατη» δήλωσε η Ελένη Φουρέιρα σε μια εφ’ όλης της ύλης στον Τάσο Ριζόπουλο και το Κοσμοράδιο 95,1 με αφορμή την καλοκαιρινή της περιοδεία. «Νομίζω ότι και το να είσαι πάνω στη σκηνή είναι ένας ρόλος. Δεν είμαι δηλαδή εγώ στη ζωή

Φειδίας Παναγιώτου: Πόσα έβγαζε ο Ευρωβουλευτής ως Youtuber – «Έχω πάρει 36.000 ευρώ για δύο λεπτά διαφήμισης»

Ο Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου που κατάγεται από την Κύπρο είναι ο πρώτος Youtuber που ασχολήθηκε με την πολιτική και που αποκάλυψε το ποσό που λαμβάνει μηνιαίως από την πλατφόρμα. Καλεσμένος στην εκπομπή του Αλέξανδρου Κοψιάλη «Ιδιωτική Κατακραυγή» στο Youtube, ο 24χρονος Ευρωβουλευτής από την Κύπρο μίλησε για τον μισθό που έπαιρνε τον μήνα ως «μεγάλο

Λούρδη Λεόν: Η αποκαλυπτική εμφάνιση που έκανε η κόρη της Μαντόνα σε επίδειξη μόδας

Με ένα μίνι, σκισμένο φόρεμα έδωσε το παρών σε επίδειξη μόδας γνωστού σχεδιαστή

Ντάνιελ Νούρκα για το έπαθλο του Survivor: Τα χρήματα θα μου αλλάξουν όλη μου τη ζωή

Ο Ντάνιελ Νούρκα έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τους γονείς του, τη νίκη του στο φετινό Survivor, αλλά και το πώς θα αξιοποιήσει το έπαθλο. Ο ηθοποιός και νικητής του ριάλιτι επιβίωσης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4». Αρχικά, αναφέρθηκε στους γονείς του και τα όσα κατάφεραν, όταν ήρθαν στην Ελλάδα από την Αλβανία. «Θαυμάζω

Τα MVMA 2024 έρχονται αποκλειστικά στο MEGA

Τα MVMA 2024 για 5η χρονιά αποκλειστικά στο Μεγάλο Κανάλι την Κυριακή στις 22.00.