Ο κορονοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας – Οι νέες παραλλαγές, το τριήμερο και οι καλοκαιρινές διακοπές

Date:

«Η επιδημιολογική εικόνα είναι ενδεικτική ότι έχουμε μια αύξηση αυτή την περίοδο σε ό,τι αφορά κυρίως τις νέες νοσηλείες, δεν υπάρχει αύξηση, τουλάχιστον προς το παρόν, στις νέες διασωλήνωσεις και στους θανάτους. Παρόλα αυτά τα επίπεδα είναι χαμηλά, αλλά αυτή η εικόνα μας υπενθυμίζει ότι ο κορονοϊός δεν έχει την εποχικότητα της γρίπης και θα πρέπει ειδικά τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να είναι επιφυλακτικοί, δεδομένου το ότι συνεχίζει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας».

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Παρασκευής, καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και μέλος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Αυτή τη θερινή περίοδο, αν τυχόν έχουν συμπτώματα, έχει σημασία να πραγματοποιήσουν ένα διαγνωστικό έλεγχο και να ζητήσουν ιατρική συμβουλή, καθώς και οι υπόλοιποι, όλοι από εμάς αν τυχόν έχουμε συμπτώματα, να προσέχουμε πολύ τις επαφές μας, ειδικά με τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αν έχουμε διαγνωστεί θετικοί, ακόμα περισσότερο να είμαστε επιφυλακτικοί, δηλαδή να προσέχουμε τις επαφές μας και να χρησιμοποιούμε τη μάσκα έτσι ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος μετάδοσης.

Μπορεί για το γενικό πληθυσμό ο covid να μην αποτελεί σοβαρό κίνδυνο, αλλά αξίζει να θυμόμαστε πόσο μεγάλη σημασία έχει να προστατεύσουμε τα άτομα τα οποία κινδυνεύουν περισσότερο», συμπλήρωσε.

Οι νέες παραλλαγές, το τριήμερο και οι καλοκαιρινές διακοπές

Ως προς τη θερινή περίοδο που οι μικρές αποδράσεις, αλλά και οι διακοπές μας φέρνουν σε επαφή με αρκετό κόσμο και ταξίδια, ο κ. Παρασκευής είπε: «Θα συστήναμε τη χρήση μάσκας αν τυχόν κάποιος έχει συμπτώματα, αν έχει απουσία συμπτωμάτων ή αν κάποιος δεν ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, δεν είναι αναγκαία η χρήση της μάσκας.

Όμως με παρουσία συμπτωμάτων είναι αναγκαία η χρήση της μάσκας ή αν κάποιος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες και είναι σε τέτοιο χώρο υψηλού συγχρωτισμού, τότε συστήνεται η χρήση της μάσκας.

Να δώσουμε λοιπόν την εικόνα των παραλλαγών και να θυμίσουμε ότι είναι η παραλλαγή η οποία προκάλεσε την έξαρση της χειμερινής περιόδου, δηλαδή ήταν η κυρίαρχη παραλλαγή και παραμένει κυρίαρχη παραλλαγή μέχρι τώρα. Είναι η προηγούμενη παραλλαγή, ενώ αυτή που σημειώνεται με ανοικτό πράσινο είναι η νέα υποπαραλλαγή, η οποία διαφέρει με δύο ή τρεις μεταλλάξεις σε σχέση με την προηγούμενη και στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες περιοχές στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζει αύξηση, Δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα είναι η υποπαραλλαγή η οποία σχετίζεται με την αύξηση των περιστατικών την πρόσφατη περίοδο, την περίοδο που διανύουμε τώρα».

Τα εμβόλια

Τέλος ο κ. Παρασκευής δήλωσε πως «τα εμβόλια κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορήσουν το Σεπτέμβριο. Τα επικαιροποιημένα, τα οποία θα περιλαμβάνουν την παραλλαγή η οποία κυριαρχεί και κυριάρχησε μέχρι τώρα, υπάρχει μία πιθανότητα να συμπεριληφθούν και οι παραλλαγές οι οποίες κυκλοφορούν, δηλαδή νέες υποπαραλλαγές, προκειμένου το εμβόλιο να έχει μεγαλύτερη κάλυψη σε ό, τι αφορά τη γενετική ετερογένεια, τα γενικά χαρακτηριστικά του ιού.

Είμαστε σε μια περίοδο που σαφώς δεν χρειάζεται να δίνουμε τέτοιου είδους οδηγίες ή περιορισμούς, απλά να έχουμε στο νου μας τα προληπτικά μέτρα».

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Κασσιανή Τανιμανίδη: Έχετε δει την αδελφή του Σάκη Τανιμανίδη; Πόσο μοιάζουν;

Η Κασσιανή Τανιμανίδη είναι η μικρότερη αδελφή του Σάκη Τανιμανίδη και του ακόμα μεγαλύτερου και από τους δύο, Παναγιώτη και δείχνει να είναι μία περήφανη θεία.

Τζάρετ Λέτο και Ιζαμπέλ Γκουλάρτ-Κέβιν Τραπ στη Μύκονο για διακοπές!

Στη Μύκονο απολαμβάνουν τις διακοπές τους αυτές τις μέρες ο διάσημος ηθοποιός Τζάρετ Λέτο και το καυτό μοντέλο Ιζαμπέλ Γκουλάρτ με τον αρραβωνιαστικό της Κέβιν Τραπ.  Η 39χρονη καλλονή από τη Βραζιλία μαζί με τον κορυφαίο τερματοφύλακα με τον οποίο είναι αρραβωνιασμένοι από το 2018 για ακόμα μία χρονιά επέλεξαν τις ομορφιές της χώρας μας

Στράτος Τζώρτζογλου: Αρνήθηκα δύο φορές προτάσεις της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Στράτος Τζώρτζογλου: Αρνήθηκα δύο φορές προτάσεις της Αλίκης Βουγιουκλάκη Στράτος Τζώρτζογλου: Αρνήθηκα δύο φορές προτάσεις της Αλίκης Βουγιουκλάκη Και η Τζένη Καρέζη με ήθελε για την Επίδαυρο να παίξω δίπλα της τον Ορέστη, αρνήθηκα ξανά, πρόσθεσε Ο Στράτος Τζώρτζογλου μίλησε για τις δύο φορές που αρνήθηκε πρόταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη, αλλά και της Τζένης Καρέζη

Αυτοί είναι οι celebrities με τα ακριβότερα σπίτια στον κόσμο

Υπάρχουν πολλά προνόμια όταν είσαι διάσημος και η πολυτελής διαβίωση είναι ένα από αυτά. Σε όλο τον κόσμο, οι celebrities έχουν αγοράσει και κατέχουν ακίνητα αξίας εκατομμυρίων στις καλύτερες γειτονιές. Από την Μπιγιονσέ και τον Τζορτζ Κλούνεϊ μέχρι την Αντέλ και την Όπρα, το «Home & Texture» συγκέντρωσε μερικά από τα πιο ακριβά σπίτια διασημοτήτων.

11 τροφές που δεν πρέπει ποτέ να τρώτε μετά την ημερομηνία λήξης τους

Η ασφάλεια των τροφίμων είναι κρίσιμη για την υγεία μας. Παρόλο που πολλές φορές μπορούμε να καταλάβουμε από τη μυρωδιά ή την εξωτερική κατάσταση αν ένα τρόφιμο έχει χαλάσει, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνουμε μετά την ημερομηνία λήξης τους. Οι ετικέτες λήξης στα προϊόντα Κατά περίπτωση στα προϊόντα αναγράφονται διάφορες ημερομηνίες:

Δάγκειος πυρετός: Ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Καταρρίφθηκε το ιστορικό ρεκόρ του 2023. Ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα, σύμφωνα με το ECDC. Ολοένα περισσότερους ανθρώπους προσβάλλει ο δάγκειος πυρετός, που μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών. Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, έχουν αναφερθεί σε 80 χώρες του κόσμου περισσότερα από 10 εκατομμύρια κρούσματα και 5.000 θάνατοι, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Κέντρο

Τέσσερις βιταμίνες που πρέπει να παίρνετε για ένα υγιές και νεανικό δέρμα

Ενυδατικές κρέμες, οροί και διαδικασίες σύσφιξης δέρματος είναι εξαιρετικές αν ψάχνετε τρόπους να ενισχύσετε τη λάμψη του δέρματός σας. Ωστόσο, εάν όλα αυτά δεν συνοδεύονται με μια καλά ισορροπημένη διατροφή με τις βασικές βιταμίνες για την υγεία του δέρματος, τότε απλά βλέπετε το δέντρο και χάνεται το δάσος. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι το υγιές

Power Of Love: Πού είναι και τι κάνουν σήμερα οι παίκτες του reality της αγάπης;

Με αφορμή την πρεμιέρα και τη νέα σεζόν του Power of Love, ας θυμηθούμε τους παλιούς παίκτες που όλοι αγαπήσαμε. Πού να βρίσκονται σήμερα άραγε;

Η κόρη του David Beckham μεγάλωσε-Στο πρώτο βίντεο της στο Insta ακολουθεί τα χνάρια της μητέρα της!

Η Harper Seven Beckham έχει μεγαλώσει κι έχει γίνει μία πανέμορφη έφηβη!

Η Ζέτα Μακρυπούλια αποκάλυψε γιατί δεν έγινε μητέρα – «Για κάποιο λόγο γίνονται όλα»

Η Ζέτα Μακρυπούλια παραχώρησε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο Vidcast της Μαρίας Σολωμού, «Μαρία τη νύχτα».

Ασημένια Βουλιώτη: Η Δεσποινιώ σε νέες περιπέτειες- Ο νέος ρόλος πρόκληση και η αγωνία

 Η Ασημένια Βουλιώτη, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επιτυχημένης σειράς «Ψυχοκόρες», ξεκίνησε γυρίσματα για τη νέα ταινία «Υπάρχω», που αφορά τη ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη, στην οποία θα υποδυθεί τη Μαρινέλλα. Γεννημένη στα Τρίκαλα και κόρη στρατιωτικού, η Ασημένια Βουλιώτη ήταν έτοιμη να σπουδάσει Ιατρική. Την τελευταία στιγμή, όμως, ανακοίνωσε στους γονείς της ότι η