Τι αποκαλύπτει ο αριθμός των «αδιάβαστων» και μη διαγραμμένων emails για την προσωπικότητά σας

Date:

Στην ψηφιακή εποχή το email αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και ο τρόπος διαχείρισης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας ενδεχομένως αποκαλύπτει και πτυχές της προσωπικότητάς μας.

Για ορισμένους ανθρώπους, τα «αδιάβαστα» ή τα μη διαγραμμένα emails διαρκώς συσσωρεύονται και αυτό ενδεχομένως να είναι κάτι περισσότερο από απλή αμέλεια.

Οι τρεις τύποι διαχείρισης των emails

Ψυχολόγοι, που μίλησαν στο Business Insider, επεσήμαναν πως κάθε τύπος διαχείρισης των ηλεκτρονικών μηνυμάτων συνδέεται και με κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Ο «αρχειοθέτης» – «διαγραφέας»

Αυτή η κατηγορία ανθρώπων αναλαμβάνει άμεσα δράση μόλις λάβει ένα email. Διαβάζει το μήνυμα, απαντά αν χρειάζεται και στη συνέχεια το δια- ή το αρχειοθετεί. Ο αριθμός των emails τους στα εισερχόμενα είναι συνήθως κοντά στο μηδέν.

Ο Larry Rosen, ερευνητής ψυχολόγος και συγγραφέας του «iDisorder: Understanding Our Obsession With Technology and Overcoming its Hold on Us», ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Όπως εξηγεί, η μεγάλη ποσότητα αδιάβαστων μηνυμάτων τού προκαλεί άγχος, απελευθερώνοντας νευροδιαβιβαστές όπως η κορτιζόλη. Η διατήρηση ενός τακτοποιημένου inbox, όπως σημειώνει, μειώνει αυτή την ψυχική πίεση.

Η ανάγκη για έλεγχο είναι ο βασικός παράγοντας για αυτή τη συμπεριφορά. Άτομα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία χρειάζονται έναν τρόπο να ελέγχουν τον κόσμο γύρω τους και η διαχείριση των emails αποτελεί έναν από αυτούς.

Ο «αποθηκευτής»

Σε αυτήν την κατηγορία εντάσσονται τα άτομα που έχουν λίγα αδιάβαστα emails, αλλά σπάνια διαγράφουν κάποιο μετά την ανάγνωσή του. Η Pamela Rutledge, διευθύντρια του Media Psychology Research Center, υποστηρίζει ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται σε μια τάση τελειομανίας.

Οι τελειομανείς αποθηκεύουν τα emails με την ιδέα ότι θα τα επεξεργαστούν αργότερα, ενώ μπορεί να έχουν και άλλες λίστες με υποχρεώσεις που δεν ολοκληρώνουν ποτέ. Επιπλέον, η διαγραφή των emails μπορεί να φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνη για αυτούς. Αντίθετα, η διατήρησή τους παρέχει μια αίσθηση ασφάλειας ότι μπορούν να βρουν τα στοιχεία που χρειάζονται εάν και όταν τα χρειαστούν.

Ο «αδιάφορος»

Πρόκειται για τα άτομα που ούτε διαβάζουν ούτε διαγράφουν τα emails τους. Ο Ron Friedman, συγγραφέας του «The Best Place to Work: The Art and Science of Creating an Extraordinary Workplace», υποστηρίζει ότι η διατήρηση εκατοντάδων ή χιλιάδων αδιάβαστων emails δεν είναι απαραίτητα προβληματική συμπεριφορά.

Από τη μία πλευρά, μπορεί να σημαίνει ότι το άτομο είναι καταβεβλημένο, αλλά από την άλλη, μπορεί να σημαίνει ότι αναγνωρίζει πως η διαχείριση των emails δεν βοηθά στην επίτευξη των στόχων. «Και αυτό είναι ένα σημάδι ευφυΐας». Ορισμένοι που αγνοούν τα emails μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πιο οργανωμένοι και παραγωγικοί από όλους τους άλλους, σύμφωνα με τον Friedman, ο οποίος προσθέτει: «Εξάλλου τα emails αντικατοπτρίζουν τις προτεραιότητες των άλλων και όχι απαραίτητα μια σημαντική εργασία που απαιτεί άμεση προσοχή».

Συμπεράσματα

Η διαχείριση των emails μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητα ενός ατόμου. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, οι συνήθειές σας αντικατοπτρίζουν την ανάγκη σας για έλεγχο, την τελειομανία σας ή την ικανότητά σας να διαχειρίζεστε τις προτεραιότητες. Κατανοώντας αυτές τις συνήθειες, μπορείτε να αποκτήσετε βαθύτερη επίγνωση της προσωπικότητάς σας και να βελτιώσετε τις επαγγελματικές σας δεξιότητες.

[penci_related_posts title=”ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:” number=”8″ style=”grid” align=”none” displayby=”cat” orderby=”random”]

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Λίαμ Άϊρλαντ – Από τη «Γη της ελιάς», τσολιάς στην Προεδρική Φρουρά!

Ο Λίαμ Άϊρλαντ φοράει φουστανέλα, φάριο (το καπέλο του εύζωνα) και στέκει αγέρωχος, με το βλέμμα καρφωμένο στην ευθεία. Δεν λοξοκοιτά ποτέ.

Ελένη Μενεγάκη: Φέρνει το πιο hot fashion trend του καλοκαιριού – Τα πιο κομψά & αέρινα φορέματα!

Η Ελένη Μενεγάκη για ακόμα μία φορά αποτέλεσε το απόλυτο fashion inspo μας!

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για τη νέα του εμφάνιση: Την πρώτη φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη αισθάνθηκα πολύ άβολα

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για τη νέα του εμφάνιση: Την πρώτη φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη αισθάνθηκα πολύ άβολα Πυγμαλίων Δαδακαρίδης για τη νέα του εμφάνιση: Την πρώτη φορά που κοιτάχτηκα στον καθρέφτη αισθάνθηκα πολύ άβολα Εντάξει, μαλλιά είναι, έρχονται, φεύγουν, πρόσθεσε Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μίλησε για την αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή του, για την παράσταση

Συνηθισμένη εξέταση αίματος δείχνει αν θα πάθετε υπνική άπνοια

Τα ευρήματα νέας μελέτης για την συσχέτιση της ομοκυστεΐνης με την υπνική άπνοια. Μία συνηθισμένη εξέταση αίματος, που συνήθως χρησιμοποιείται για την εκτίμηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών επεισοδίων, μπορεί να δείχνει και αν κάποιος κινδυνεύει να εκδηλώσει υπνική άπνοια. Η εξέταση μετρά το αμινοξύ ομοκυστεΐνη, τα υψηλά επίπεδα της οποίας μπορεί να υποδηλώνουν έλλειψη βασικών

Η Σμαράγδα Καρύδη ευχήθηκε «καλό μήνα» με κόκκινο μπικίνι στην Αίγινα

Οι διακοπές άρχισαν για τη Σμαράγδα Καρύδη. Η δημοφιλής ηθοποιός επέστρεψε από την Πορτογαλία στην αγαπημένη της Αίγινα. Η Σμαράγδα Καρύδη δεν έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις αυτόν τον καιρό και έτσι θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το καλοκαίρι στον επίγειο παράδεισό της, την Αίγινα. Σε καλοκαιρινή διάθεση η γνωστή ηθοποιός ευχήθηκε «καλό μήνα» με ανάρτησή

Η Ζόζεφιν με τον Νίνο αγκαλιά με φόντο τη θάλασσα – Η πρώτη ανάρτηση μετά την επανασύνδεση

Και πάλι μαζί φαίνεται πως είναι η Ζόζεφιν με τον Νίνο. Οι δύο τραγουδιστές είχαν χωρίσει, αλλά όλα δείχνουν πως έδωσαν άλλη μια ευκαιρία στη σχέση τους. Το βράδυ της Δευτέρας (1/7) ο Νίνο ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram που ποζάρει με την αγαπημένη του, Ζόζεφιν, με φόντο τη θάλασσα. Τη φωτογραφία αυτή έκανε repost

Μήπως βουρτσίζετε λάθος τα δόντια σας; Όσα πρέπει να κάνετε για τη στοματική σας υγεία

Όλοι έχουμε ακούσει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε τα δόντια μας καθημερινά. Κάποιοι είναι πιο σχολαστικοί και άλλοι φτάνουν σε σημείο υπερβολής. Όπως υπογραμμίζουν ειδικοί, η υπερβολή μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα. Το υπερβολικό βούρτσισμα μπορεί να φθείρει το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσει υποχώρηση των ούλων, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Αμερικάνικη σαλάτα «χαβιάρι» του καουμπόι

Απευθείας από το Τέξας μια σαλάτα πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, που συνοδεύεται με τσιπς τορτίγια. Οι κονσέρβες την κάνουν ακόμα πιο εύκολη. Χρόνος: 20 λεπτά + 2 ώρες αναμονή Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο Υλικά ( για 4-5 άτομα): 12 ντοματίνια κομμένα στα δυο ή 4-5 ντοματούλες από τσαμπί, κομμένες σε φετάκια 1 φρέσκο κρεμμύδι (κεφαλή)

Καραμελωμένα χοιρινά παϊδάκια

Προσθήκη στα αγαπημένα Υλικά 2 μερίδες χοιρινά παϊδάκια κομμένα σε κομμάτια (1 κιλό) Αλάτι και πιπέρι Για τη σος 6 κ.σ. σος τεριγιάκι μπάρμπεκιου με μέλι 3 κ.σ. σόγια σος 1 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι 2 κ.σ. μπάρμπεκιου σος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό.

Μονομάχος: Εντυπωσιάζουν οι πρώτες φωτογραφίες από το σίκουελ

Μονομάχος: Εντυπωσιάζουν οι πρώτες φωτογραφίες από το σίκουελ Μονομάχος: Εντυπωσιάζουν οι πρώτες φωτογραφίες από το σίκουελ Πολ Μέσκαλ, Πέδρο Πασκάλ και Ντένζελ Ουάσινγκτον πρωταγωνιστούν στο επικό φιλμ του Ρίντλεϊ Σκοτ Το Vanity Fair μόλις δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες από τον Μονομάχο 2, το επικό σίκουελ του Ρίντλεϊ Σκοτ της βραβευμένη με Όσκαρ ταινίας του 2000

Cobra Kai: Kυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της τελευταίας σεζόν

Το πρώτο μέρος θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Ιουλίου