Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή. Μπορεί να γίνει και με ντομάτα περιορίζοντας σημαντικά τα λιπαρά. Μια πολύ καλή πρόταση για τις κρύες μέρες!
Υλικά που χρειαζόμαστε για 4 με 5 μερίδες
- μισό κιλό άπαχο κιμά
- μισό φλιτζάνι σκούρο ρύζι ή τέσσερις κουταλιές της σούπας
- μια κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό και μισή κουταλιά ξερό ή φρέσκο βασιλικό
- λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι
- μια ώριμη ντομάτα ή μισό φλιτζάνι κονκασέ ντομάτας
- δυο κουταλιές της σούπας αλεύρι
- ένα μέτριο κρεμμύδι
- ένα αυγό
- ένα λεμόνι
- πέντε με έξι κουταλιές της σούπας λάδι
Τρόπος παρασκευής
Τρίβουμε το κρεμμύδι, τη μισή ντομάτα, και προσθέτουμε το ρύζι, όλα τα μυρωδικά μαζί με δυο κουταλιές λάδι.
Το ρύζι το πλένουμε πριν το ανακατέψουμε με τα άλλα υλικά. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το αναποφλοίωτο το αφήνουμε για αρκετή ώρα στο νερό για να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά και τα πλάθουμε.
Στη συνέχεια ένα ένα τα αλευρώνουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε βάλει και βράζουν περίπου τέσσερα ποτήρια νερό, ο υπόλοιπος χυμός ντομάτας, το υπόλοιπο λάδι και τα μπαχαρικά.
Αφού βράσουν όλα μαζί για περίπου μισή ώρα τα αυγοκόβουμε με τον γνωστό τρόπο.
Καλή απόλαυση!
- Γιουβαρλάκια - Diatrofi.gr | -.