Χαλαρώσατε στις γιορτές; Έτσι θα ξαναμπείτε σε πρόγραμμα fitness – Πάμε!

Date:

*Γράφει η personal trainer Σοφία Περδίκη

Αν και η περίοδος των γιορτών δεν έχει τελειώσει ακόμη, πιθανότατα να νιώθετε ότι έχετε χαλαρώσει γενικά και ειδικά.

Φυσικά, η εορταστική περίοδος είναι για να περνάτε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, πόσο μάλλον τώρα που ζούμε ένα ακόμη lockdown, αλλά ταυτόχρονα είναι εύκολο να παρασυρθείτε λίγο και να απολαύσετε γλυκές και αλμυρές λιχουδιές.

Έλα όμως που την νέα χρονιά, το αποτέλεσμα όλων αυτών των φαγητών και του αλκοόλ τείνει να έχει «φόρο» και αυτό, με τα παντελόνια μας να είναι πιο σφιχτά και τα επίπεδα ενέργειας να αρχίζουν να εξασθενούν. Αντί, ωστόσο, να κολλήσουμε σε αυτό το mood, είναι σημαντικό ενεργοποιηθούμε, το οφείλουμε στον εαυτό μας για την υγεία μας και την φυσικής μας κατάσταση.

Όλα αυτά όμως λέγονται πιο εύκολα από ό,τι γίνονται, οπότε εδώ είναι μερικές συμβουλές για να επιστρέψετε σε πρόγραμμα φυσικής κατάστασης μετά την εορταστική περίοδο:

1. Κάντε μία λίστα

Εάν δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε, ο καλύτερος τρόπος για να οργανωθείτε είναι να δημιουργήσετε μια λίστα.

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει οτιδήποτε από τα ρούχα προπόνησης που θέλετε να αγοράσετε, τις ημέρες και τις ώρες που είστε ελεύθεροι να ασκηθείτε, τι είδους άσκηση θέλετε να ξεκινήσετε.

Βλέποντας όλα όσα γράφετε θα σας βοηθήσουν να κάνετε τα σχέδιά σας να επιστρέψετε στην προπόνηση σας πιο ρεαλιστικά, ενθαρρύνοντάς σας να σηκωθείτε και να προπονηθείτε!

2. Θέστε τον εαυτό σας μια πρόκληση

Εάν έχετε λίγη θέληση, γιατί να μην θέσετε τον εαυτό σας μια πρόκληση; Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε από ένα τρέξιμο γυμναστικής 30 ημερών έως την εγγραφή ενός μήνα σε zoom μαθήματα fitness ή ακόμη και τη λήψη μιας εφαρμογής fitness στο κινητό σας.

Η εγγραφή σε μαθήματα εκ των προτέρων θα σας δώσει το κίνητρο που απαιτείται για να ολοκληρώσετε την «πρόκληση». Σε τελική ανάλυση, εάν έχετε προπληρώσει για συγκεκριμένο αριθμό μαθημάτων, δεν θα θέλατε να χάσετε τα χρήματά σας.

Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι όσο περνούν οι μέρες, θα αρχίσετε να απολαμβάνετε τη νέα σας καθημερινότητα όλο και περισσότερο και τα αποτελέσματα θα αρχίσουν πραγματικά να φαίνονται.

3. Βρείτε έναν προσωπικό γυμναστή

Η επιστροφή στην προπόνηση μετά τις γιορτές και την κλεισούρα μπορεί να είναι ευκολότερη με τη βοήθεια ενός προσωπικού γυμναστή. Αν και αυτό θα κοστίσει κάτι παραπάνω , η βοήθεια ενός επαγγελματία θα διασφαλίσει το να επιτύχετε τους στόχους σας και θα το κάνετε με τον σωστό τρόπο.

Όχι μόνο αυτό, αλλά ο γυμναστής θα σας βοηθήσει επίσης να παραμείνετε συγκεντρωμένοι και να μην ξεχάσετε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822

Διαβάστε επίσης

Share post:

Subscribe

Popular

More like this
Related

Μαρία Καρλάκη: Το πρώτο Πάσχα του γιου της στη Μύκονο και η λαμπάδες που προκάλεσαν ερωτηματικά

Η Μαρία Καρλάκη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί πριν από λίγο καιρό και το μεγαλώνει μόνη της, καθώς η ίδια έχει πει πως δεν έχει σχέσεις με τον πρώην.

Τερέζα: «Είχα σχέση με τον Άλκη Κούρκουλο, ήταν η μεγάλη μου αγάπη»

Η Τερέζα παραχώρησε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα On Time Σαββατοκύριακο και αναφέρθηκε και στον Άλκη Κούρκουλο.

Πυρετώδεις προετοιμασίες για τον Β΄ ημιτελικό της Eurovision – Ενθουσιασμός μετά τη δεύτερη τεχνική πρόβα της Μαρίνας Σάττι

Ενθουσιασμένοι με το Zari και την εξαιρετική εμφάνιση της Μαρίνας Σάττι, στη δεύτερη -τεχνική- πρόβα της ελληνικής αποστολής για την Eurovision 2024 που γίνεται στο Μάλμε είναι οι Εurofans. «Χθες είχαμε τη δεύτερη τεχνική πρόβα η οποία πήγε πάρα πολύ καλά, όπως πολύ καλά είχε πάει και η πρώτη τεχνική πρόβα που είχα πραγματικά σαρώσει

Δανάη Μπάρκα: Στο χωριό για Πάσχα! Αγουροξυπνημένη με μια… καρδούλα στον καφέ της

Πάσχα στο χωριό θα κάνει φέτος, μακριά από επαγγελματικές υποχρεώσεις η Δανάη Μπάρκα. «Όταν ο καφές σου υπενθυμίζει την αγάπη»